Michal Koštuřík
24. března 2021 • 15:15

Odstrčený Svozil. Přitom chyby nedělá, přemítá otec. Co se zaseklo?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hraje málo. Nejmíň ze všech hráčů Komety v play off. Talentovaný bek Stanislav Svozil (18) dostává ve vyřazovací části od kouče Libora Zábranského epizodní roli, v šesti zápasech jen dvakrát přelezl jeho ice time deset minut. Jednou se vůbec nevešel do sestavy. „Přitom mi přijde, že hraje výborně,“ tvrdí jeho otec Stanislav před třetím duelem čtvrtfinále s Třincem. Pro iSport Premium probral, co ho mohlo přibrzdit a zamyslel se i nad tím, proč Kometa ztrácí.



Někdo si mohl myslet, že na něm bude stát v osmnácti letech defenziva Komety. Zatím to tak rozhodně není. Raketový vzestup Stanislava Svozila byl v sezoně přibrzděn úmornými pobyty v karanténě a následně menším vytížením v extralize.

„Standa to odskákal nejvíc ze všech. Máme spočítáno, že sedmdesát dva dní prakticky netrénoval,“ uvedl trenér Libor Zábranský. „Celý srpen ležel doma na břichu,“ připojil jeho otec Stanislav Svozil, bývalý vrcholový hokejista.

V lednu dovršil kreativní bek plnoletost. Na nadcházejícím MS hráčů do 18 let má být hlavním esem obrany národního týmu. V Kometě ovšem neprožívá plodné časy. Jeho vývoj se maličko zasekl.

„Upřímně, zdá se mi, že hraje málo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud