Adam Lacek
24. března 2021 • 18:00

Podrážděnost Dynama i speciální týmy. Co rozhodlo o postupu Boleslavi?

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Kapitáni Martin Ševc a Jakub Nakládal se zdraví po konci čtvrtfinálové sérieKapitáni Martin Ševc a Jakub Nakládal se zdraví po konci čtvrtfinálové sérieFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Hladká práce, 4:0 na zápasy. Mladá Boleslav ve čtvrtfinále Generali Česká play off spláchla Pardubice nejrychleji, jak mohla. První dva duely na domácím ledě dominovala, Dynamo nedalo ani gól. Ve svém království se už tým Richarda Krále zlepšil, i tak nevyválčil ani jednu výhru, i když ve čtvrtém zápase vedl 3:0. Co rozhodlo o jasném postupu Bruslařů a co naopak stálo za rychlým krachem ambiciózního týmu z východu Čech?

  • Speciální týmy

    Zřejmě hlavní klíč celé série. Bruslaři, kteří se v základní části v přesilových hrách spíše trápili, využili ve čtyřech čtvrtfinálových zápasech hned osm přesilových her. I při úterním famózním obratu padl vítězný gól v početní výhodě. Pardubice se naopak o speciální týmy nemohly opřít. Přesilovku nevyužily žádnou, v oslabení si mnohdy nevěděly rady. Boleslav je dokázala přehrát.

    Pardubice - Mladá Boleslav: Krásnou přesilovkovou souhru Bruslařů zužitkoval minutu před první přestávkou Kotala, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Objev Kotala v ráži

    Největší překvapení série, možná dosavadního průběhu celého play off. Do Mladé Boleslavi přišel Jakub Kotala před sezonou z první ligy. Na startu ročníku se nedostal ani do sestavy, na střídavé starty zamířil zpátky do Havířova. V základní části vstřelil tři góly v 25 zápasech. Ve čtyřech utkáních proti Pardubicím nasázel hned pět gólů! Neuvěřitelný progres a krásný příběh.

    Pardubice - Mladá Boleslav: Obrat dokonán! Ševcovu ránu před brankou tečoval Kotala, 3:4
    Video se připravuje ...

  • Pohyb

    Extrémně znát to bylo především v prvních dvou duelech. Na ledě Mladé Boleslavi se Dynamo nechytalo, absolutně nestíhalo reagovat na aktivní hru soupeře. Velké problémy dělalo zadákům Pardubic i rychlé a vysoké napadání Bruslařů. Z toho pramenila řada chyb v obraně. Ve třetím a čtvrtém duelu se Pardubičtí v pohybu zlepšili, i tak to nestačilo.

    SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 3:5. Parádní obrat ve 3. třetině, Bruslaři zpečetili postup do semifinále
    Video se připravuje ...

  • Faktor Růžička

    V úvodních dvou utkáních vychytal dvě čistá konta. Vypadalo to, že má na výzbroji magnet. Jeho kouzlo odčaroval až ve třetím zápase po 134 minutách Anthony Camara. Boleslav se na výkony gólmana, který poslední dvě sezony laboroval se zraněními kolene, mohla spolehnout. Za celou sérii neudělal chybu, která by vedla ke vstřelené brance. Na rozdíl od Milana Kloučka.

    Mladá Boleslav - Pardubice: Růžička se bleskově přesunul proti Kousalovi
    Video se připravuje ...

  • Psychická labilita Pardubic

    Největší křivdu cítily Pardubice ve třetím utkání. Rozhodčí ve druhé třetině nechali bez povšimnutí zákrok Petra Šidlíka na Roberta Kousala, při závěrečném tlaku pak po sporném faulu zamířil na trestnou lavici Anthony Camara. Když ji opouštěl, spustil na sudího Pešinu několikrát „Fu*k you!“ Podrážděnost byla znát. Hráči Boleslavi zůstávali klidní, bez větších emocí přečkal sérii i Martin Ševc.

    Pardubice - Mladá Boleslav: Kotala zavezl puk do prázdné, Camara drsně vyjel na sudí, 2:4
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud