2. dubna 2021 • 15:19

Horák ocenil volno i první lajnu Liberce. Potkají se mistři na vhazování

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pauza devět dnů. Obránce David Němeček hned po posledním čtvrtfinálovém utkání hlásil, že by nejraději hrál hned. Mnozí sparťané však pauzu přivítali. „Mně to hodně pomohlo. Série s Olomoucí byla těžká, jsem rád, že jsme měli pár dnů volno,“ říkal forvard Roman Horák po středečním tréninku.



Aby ne. Právě Horák byl v sérii jasně nejvytěžovanějším útočníkem Pražanů. V průměru odehrál každý večer 19 minut. Nastupuje do přesilovek i oslabení, je centrem elitního útoku vedle kapitána Michala Řepíka a zkušeného Vladimíra Sobotky.

Lajna jako z reprezentace. „Ta liberecká první s Birnerem, Musilem a Lence je ale taky jak z nároďáku,“ usměje se Horák. „Víme, s čím do té série jdeme. Bude to hlavně o nás. Máme výhodu v tom, že náš kádr je hodně široký, že nás může zastoupit kterákoli další lajna. Nemyslím si, že by na nás s Řepou a Sobem byl takový tlak, jaký byl například v Brně na první útok. Ti měli v podstatě jen jednu lajnu, která musela rozhodnout,“ dodává.

Hlavní složka tréninku Sparty pár dnů před začátkem semifinále? Pilování přesilovek, detaily hry v oslabení. Žádné velké změny a inovace. Ladí se jen drobnosti zaběhlých a fungujících situací. „Speciální formace vždycky rozhodují. V dnešní době je to obrovská součást hokeje. Víme, že máme dobrou přesilovku, budeme se to snažit využít,“ říká Horák, který proti Olomouci zaznamenal tři asistence.

Sparta - Olomouc: Nacvičená souhra Pražanů. Vedení v přesilovce zařídil Řepík, 1:0
Video se připravuje ...

Další činnost, která by mohla hrát důležitou roli, jsou vhazování. Na to jsou Pražané i Tygři dlouhodobými specialisty. Proti Hanákům měla Sparta impozantní úspěšnost 67 procent. Liberec proti Mountfieldu pak 58 procent. Stejnou měl také v základní části, nikdo nebyl lepší. Sparta byla druhá s 56 procenty.

„Shodou okolností jsem se na to zrovna díval. Bude to souboj dvou nejlepších. Bude to hodně zajímavé, velice důležité. Buly patří k velkým faktorům hry. Ušetří spoustu sil v tom, že nemusíte složitě získávat puk, ale rovnou ho máte vy.“

Právě Horák byl v dlouhodobé části s úspěšností 59 procent sedmým nejlepším centrem celé soutěže.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vladimír Sobotka slaví první gól v sérii proti Olomouci
Vladimír Sobotka slaví první gól v sérii proti Olomouci

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud