26. dubna 2021 • 21:00

Emoce po konci finále: dojatý Varaďa, Musilovy slzy i Vrána se synem

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slezsku se začíná rozlévat šampaňské a zapalovat ohňostroje. Třinečtí hokejisté dokonali cestu za obhájením titulu šampionů Tipsport extraligy a stejně jako před dvěma roky ve finále s Libercem přebírají za stavu 4:1 na zápasy Masarykův pohár. Bezprostředně po konci rozhodujícího zápasu (3:0) vypukla na straně Ocelářů obrovská euforie, jenž odstartovala mistrovské oslavy, zatímco stříbrní Bílí Tygři se neubránili slzám.



Pro celý Třinec jde bezpochyby o nejradostnější událost poslední doby. Oceláři ovládli i druhé finále v řadě a zaslouženě si došli pro zlaté medaile a Masarykův pohár. 

PĚT faktorů třineckého titulu: poctivá defenziva, Varaďův vliv, fantom Kacetl
Video se připravuje ...

Letošní triumf je pro mnoho novopečených šampionů fantastickým a opravdu silným okamžikem, především pro kapitána Petra Vránu, jenž před startem play off zažil rodinnou tragédii. I přes tragický skon milované manželky se ale rozhodl ve vyřazovací části bojovat se svým týmem, kterému výrazně pomohl k historicky třetímu mistrovskému titulu. 

„Těžké bylo celé play off. Všichni zadřeli, těžká série s Boleslaví. Liberec nám nedal nic zadarmo. Rozhodovali maličkosti. Podle mě bylo rozhodující utkání číslo čtyři, které jsme v Liberci vyhráli. Myslím si, že nyní už jsme všichni věřili. Ze začátku jsme měli tlak a dotáhli jsme to. Pocity jsou stejné jako když jsme vyhráli před dvěma roky. Kabina držela při sobě a je to hrozně cítit na tom ledě. Všichni si to hrozně přáli. Není k tomu moc co říct,“ řekl Vrána první slova od tragédie pro Českou televizi. 

Třinec - Liberec: Oceláři mohli po titulu poděkovat i divákům
Video se připravuje ...

Bezprostředně po triumfu nad Bílými Tygry se Vrána snažil zachovat klid a kamennou tvář, když však převzal do rukou již svůj druhý Pohár TGM, obklopen zlatými konfetami zvedl trofej nad hlavu a euforicky si zařval. Oslavy na ledě se zúčastnil i jeho malý syn, který byl pro lídra Ocelářů bezpocyby velkým hnacím motorem v těžkých chvílích.

Naprosto úžasný den prožil také třinecký kouč Václav Varaďa, jenž 26. dubna slavil 45. narozeniny. Lev na střídačce Ocelářů se od svých svěřenců tedy dočkal zřejmě nejkrásnějšího dárku.

„Je to skvělý dárek. Samozřejmě jsem klukům říkal, že bych si představoval, aby to takhle skončilo, ale prostě... Je to něco úžasného, já si toho neskutečně vážím. Prostě tým je vždycky první! Pro mě to je o tom. Kluci si za tím šli od začátku. Jak jsme dali na 2:0, tak jsem doufal, že už to prostě nemůžeme posmolit, takže to bylo něco, co ten zápas zlomilo. Třetí gól už byl třešničkou na dortu, ale dnes jsme byli od začátku lepší. Chtěli jsme to víc,“ neubránil se dojetí trojnásobný extraligový šampion (1x jako hráč, 2x jako trenér).

Víc titulů než Varaďa má nicméně na kontě kanonýr Ocelářů Martin Růžička . Pro ostříleného pointmakera šlo již o čtvrtý extraligový triumf, první si připsal se Spartou v roce 2006. Nynější dojmy jsou ale podle Růžičkových slov úplně stejné jako při předchozích výhrách. „Je to krásný, celá ta sezona, jak se vyvíjela... A na konci ta sladká tečka. Vidět kluky, jak se radují, jak to společně prožíváme. Je to nepopsatelný pocit. Mám ohromnou radost,“ zářil pětatřicetiletý tahoun. 

Třinec - Liberec: Domácí kouč Varaďa dostal k pětačtyřicátinám mistrovský pohár
Video se připravuje ...

Obhajoby úspěchu z roku 2019 by se Třinec zřejmě nedočkal bez gólmana Ondřeje Kacetla. Bezpochyby největší překvapení Generali Česká play off pečetil mistrovskou jízdu Ocelářů šestou nulou, čímž překonal rekord Romana Málka ve vyřazovací části. Pro brankáře, který již skončenou sezonu začal jako trojka v Kometě, jde o první extraligový titul.

„Těch šest nul je sice hezkých, ale ten pohár se nepoštěstí snad nikdy. Je to už deset let, co jsme s juniorkou ve Znojmě vyhráli mistrovský titul extraligy juniorů. A nyní jsme vyhráli Tipsport extraligu. To je pohádka, krásný příběh,“ prozradil Kacetl ještě zrudlý a zpocený po výkonu v posledním finálovém duelu. 

Liberec další porážku ve finále se Slezany těžce nesl. U elitního centra Bílých Tygrů Adama Musila bylo zklamání z porážky tak silné, že mu hned po závěrečné siréně po tváři začaly téct slzy. Stříbrným Severočechů se však dostalo uznání od třineckých fanoušků. Tisíc přítomných diváků, kteří dostali zvláštní výjimku, začali soupeři ve finále tleskat a skandovat jej.

Druhé místo v podivné sezoně je pro Liberec úspěch. Takto ho rozhodně vnímá trenér Patrik Augusta. „Hráči, kteří hráli, podali výkon nad své možnosti. Jsem na ně hrozně pyšný. Pro mě je čest být součástí této organizace. Všichni měli za sebou těžkou sezonu a jsem hrdý i na to stříbro,“ řekl kouč poraženého týmu.

SESTŘIH: Třinec - Liberec 3:0. Oceláři slaví třetí titul, kouč Varaďa dostal krásný dárek k narozeninám
Video se připravuje ...

Kapitán Třince Petr Vrána se na ledě neubránil slzám. Přišel za ním i syn Leo.
Kapitán Třince Petr Vrána se na ledě neubránil slzám. Přišel za ním i syn Leo.

Góly

Domácí: 29:07. Rodewald, 51:17. M. Kovařčík, 57:32. Dravecký

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc (A) – J. Vlach, P. Jelínek (C), Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Hynek, Lederer

Stadion

WERK ARENA, Třinec

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud