17. dubna 2022 • 04:50

Pikantní bitva: Varaďa vs. Jandač. Souboj stylů, přístupu i osobností

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden atakuje famózní titulový hattrick, druhý trofej roky marně nahání. Teď se proti sobě postaví v grandiózním extraligovém finále. Třinec proti Spartě. Václav Varaďa proti Josefu Jandačovi. V čem si jsou podobní a co je naopak zásadně odlišuje? Deník Sport srovnává obě nejvýraznější trenérské postavy soutěže. „Hokej hrozně prožívá, chce až neskutečně vyhrávat,“ popisuje Varaďu současný útočník Colorada Martin Kaut. Tahanice o zlato započne v pondělí ve Slezsku.



Rozhodnou hráči na ledě. Jejich part však bude rovněž extrémně důležitý. Jak své týmy na soupeře připraví? Co překvapivého vymyslí? Byť to oba sveřepě popírají, finálová série bude z velké části také o nich.

Deník Sport před pondělním startem oslovil několik hráčů, kteří si pod Václavem Varaďou či Josefem Jandačem zahráli. Bavil se o nich s lidmi z hokejového prostředí, vznikl též rozhovor s bývalým vynikajícím koučem Vladimírem Vůjtkem.

Sport chtěl rovněž oběma trenérům položit stejné anketní otázky, abyste pochopili jejich profesní rozdílnost. Co mělo třeba zaznít: Odlišnost herního stylu v základní části a play off? Nosíte si práci domů? Který trenér mě v kariéře nejvíce ovlivnil? Jandač by neměl problém, Varaďa však s díky oznámil, že o žádnou anketu nestojí. I tohle je odlišuje. Třinecký kormidelník necouvne. Nechce se bavit, chce dělat jen hokej. A to mu jde báječně.

Lev v kleci a Bručounek

„Nevím, jak to dělá pan Varaďa v Třinci v áčku, kde má už jen dospělé chlapy. Asi to musí dělat ale dobře, když vyhráli dvakrát po sobě titul, teď může přidat třetí. My jsme ho s klukama poznali, když nám ještě nebylo ani osmnáct, a první věc, která se mi vybaví, že hokej hrozně prožívá,“ povídá útočník Martin Kaut, který pod Varaďou odehrál tři roky v mládežnických reprezentacích.

Na střídačce třinecký kouč neskutečně žije. Často mezi plexisklem, lavičkou a mantinelem korzuje jako lev v kleci. „Potřebuju prostor,“ směje se Varaďa. Dokáže hráče strhnout. Tak moc chce vyhrát. Zároveň nepanikaří, když se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud