17. března 2023 • 21:30

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 5:1. Favorit nezaváhal, Cienciala 0+3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz základní části na úvod bojů o Masarykův pohár nepřekvapil. Hokejisté Pardubic zahájili čtvrtfinále Generali Česká play off jasným vítězstvím 5:1 nad Olomoucí, nad kterou nyní vedou 1:0 na zápasy. Skóre prvního duelu sice otevřel v 8. minutě olomoucký útočník Jan Káňa, hráči Dynama se ale rychle oklepali a dvěma slepenými góly utkání otočili do 12. minuty. Třemi asistencemi se na úvodní výhře podílel David Cienciala. Další bitvu sehrají Východočeši s Hanáky v sobotu od 17:00.



Hned v úvodu zahrozil ve vyprodané Enteria areně domácí Kousal, který při převaze favorizovaného Dynama v 7. minutě Konráda překonal z levého kruhu, ale předtím atakoval v brankovišti olomouckého gólmana Radil. Po trenérské výzvě Hanáků si sudí Cabák s Šírem prověřili situaci na videu a branku nakonec neuznali. Za 57 sekund se naopak radovali hosté, protože Willa při signalizovaném vyloučení překonal od modré čáry přes Ondruškovu clonu Káňa.

Dynamo odpovědělo v 11. minutě při Bambulově vyloučení. Kousal přihrál z pravého kruhu na levý Paulovičovi, který překonal přesouvajícího se Konráda. Za 60 sekund domácí otočili stav. Cienciala vrátil puk za levý kruh Dvořákovi, jenž prostřelil olomouckého gólmana mezi betony. Pokusy o vyrovnání kryl Will, Dynamo potom nevyužilo další přesilovku při Švrčkově trestu.

Pardubičtí se tlačili za zvýšením náskoku, ale v 25. minutě musel Will krýt Dujsíkovu nebezpečnou střelu. Hanáci se nadále úspěšně bránili a v polovině utkání při dalším jejich výpadu měl možnost Navrátil, ale domácí gólman ukryl puk v lapačce. Potom zůstal Sedlák ležet na ledě po střetu se Švrčkem, ale podle sudích byl zákrok čistý.

Konrádovi dvakrát pomohla pravá tyč. Nejprve v 34. minutě po Mandátově dorážce a potom v 37. minutě po Válově střele. Při Ondruškově vyloučení Pardubice 106 sekund před druhou pauzu zvýšily. Konrád sice pravým betonem vykopl Radilovu ránu z levého kruhu, ale ze záporného úhlu o něj poslal puk do branky Zohorna.

V úvodu závěrečného dějství Hanáci odolali při Nahodilově pobytu na trestné lavici. V 46. minutě se už Dynamo radovalo z další branky. Po kombinaci s Ciencialou a Sedlákem se dostal za obranu Olomouce Hyka a z pravého kruhu zamířil k protější tyči.

První přesilovku v utkání pak nabídl hostům Paulovičův faul, ale skóre se nezměnilo. Will zlikvidoval Knotkovu šanci. Pardubické fanoušky ještě 96 sekund před koncem rozjásal Sedlák po třetí Ciencialově asistenci v utkání.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Pardubice): „Viděli jsme bojovný zápas z obou dvou stran. Byli jsme dnes trošku šťastnější v produktivitě. Jinak to bylo vyrovnané utkání. Není úplně jednoduché hrát po dlouhé pauze, ale je to tak nastavené. Jsme rádi, že jsme do série vstoupili dobře, ale samozřejmě víme, že to byl jen jeden zápas.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Myslím si, že jsme začali dobře. Potom to Pardubice dvěma slepenými góly otočily a začaly mít víc ze hry. My jsme to vedení měli udržet trošku déle. Rozhodlo se to gólem na 3:1. My jsme za stavu 1:2 měli jednu šanci, kterou jsme nevyužili. Když to bylo 1:3, tak jsme se těžko prosazovali. Pardubice byly v soubojích o kousek lepší. Nedá se nic dělat, zítra je další zápas a budeme bojovat.“

Góly

Domácí: 10:44. Paulovič, 11:44. T. Dvořák, 38:14. Zohorna, 45:07. Hyka, 58:24. L. Sedlák

Hosté: 07:28. J. Káňa

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Hosté: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš – J. Káňa (A), P. Musil, Orsava – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil, Navrátil – Klimek, Menšík, Olesz.

Rozhodčí

Cabák, Šír – Lederer, Rožánek

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10 194 diváků

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Zimák: Sparta jako největší kandidát na titul? Já nejsem favorit, to ty! A faktor sudí
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud