Miroslav Horák
19. března 2023 • 21:32

Pěsti, pěsti, pěstičky. Tohle mám rád. Klíma to neunesl, myslí si kapitán

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovým národem to není sice ta nejsledovanější čtvrtfinálová vřava v rámci extraligového play off, ale nenechte se mýlit. Tohle nervózní rande přesahuje regionální hranice Hradce Králové a Liberce. Nedělní první schůzka to naplno potvrdila. Arbitři si musí dávat bacha a dobře vidět, co se kde šustne, protože tady nebude nouze o skryté fauly a všelijaké půtky i mimo hru. Dojezd prvního duelu a shromaždiště čtyřiceti hráčů po konci zápasu to názorně potvrdil. Slovní výstřiky, krosčeky a pěsti budou v permanenci, o to se nebojte.



„Byl jsem k tomu zády, někdo z Hradečáků se sápal na Michala Bulíře, ale tohle je play off, patří to k tomu. Ustáli jsme to dobře,“ popsal dění po závěrečné siréně Jakub Rychlovský, autor srovnávací trefy na 2:2, která do hradeckého tábora přinesla jistý neklid.

V největší roztržce se objevil Kevin Klíma a Jan Šír. Vztek obou by se dal krájet nožem. „Radši to nechám být, nebudu to tahat do médií,“ nechtěl to Klíma moc probírat. „Uvidíme v pondělí,“ dodal tajuplně na otázku, zda se vyšponovaný konec přenese do pondělní odvety.

Mountfield HK - Liberec: Šír se po hvizdu pustil do provokujícího Klímy a strhla se mela
Video se připravuje ...

Pokud ano, liberecký kapitán Petr Jelínek rozhodně nebude protestovat. „S Hradcem to je vždycky vyhrocené, osobně to mám takhle rád. Pokud by to mělo takhle pokračovat, vůbec mi to nevadí. Klíma tam trošku neunesl souboj s Buldou, chtěl si to s ním nějak vyříkat, ale nestalo se tam nic hrozného,“ pravil pamětník mnoha desítek ukrutně vyhrocených bitev v extraligovém boji o titul. „Ukázalo se, že stojíme jeden za druhým, když se Honza Šír zastal Buldy. Takhle budeme hrát celou sérii,“ vzkázal Jelínek do kabiny Mountfieldu.

Liberecký Oscar Flynn zase ocenil svého parťáka Šíra, který se šel vydat k odplatě za náležitosti vůči Bulířovi. „Byl tam nějaký klinč, viděl jsem Šípáka, jak se jede zastat našeho spoluhráče. Takové bojovníky potřebujeme. Zachoval se parádně,“ cenil si střelec vítězné rány.

V pondělí od 17 hodin se těšte na další dávku emocí. Severočeši budou chtít prodat nabyté sebevědomí. I z posledních dvou obratů. „S každým vítězstvím sebedůvěra roste. Máme silné mužstvo, což se prokazovalo minimálně v poslední čtvrtině základní části i teď v play off. Máme za sebou těžké bitvy, které jsme zvládli, a já věřím, že je budeme zvládat dál. Hráči tvrdě pracují a odrážejí se k nim puky. Ale líbilo se mi to i systémově od první do poslední minuty,“ pochvaloval si kouč Patrik Augusta.

Mountfield HK - Liberec: Špičkovaná Okuliara s Balinskisem při odchodu do kabin
Video se připravuje ...

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 20:22. Cingel, 43:36. Kev. Klíma

Hosté: 30:39. Balinskis, 55:58. Rychlovský, 58:23. Flynn, 58:50. Jelínek

Sestavy

Domácí: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Zachar, Werek.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Bulíř (A), Rychlovský – Vlach, Jelínek (C), Šír – Dlouhý.

Rozhodčí

Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6 128 diváků

Po závěrečné siréně se do potyčky ještě pustili Kevin Klíma a Jan Šír
Po závěrečné siréně se do potyčky ještě pustili Kevin Klíma a Jan Šír

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud