Miroslav Horák
4. března 2024 • 13:25

Pohráli jsme si s „pavoukem“ extraligy. Jaké jsou varianty čtvrtfinále?

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak by mohly vypadat dvojice pro čtvrtfinále hokejové extraligy? Zkusili jsme dvě postupové varianty...Jak by mohly vypadat dvojice pro čtvrtfinále hokejové extraligy? Zkusili jsme dvě postupové varianty...FOTO: Koláž iSport.cz

    Dvojice pro předkolo extraligového play off jsou dané. Ale jak to bude dál? Kdo na koho by mohl vyjít? V hokeji není dopředu daný pavouk, čtvrtfinálové dvojice se k sobě napasují až podle toho, které týmy postoupí. Přičemž platí, že po základní části první Pardubice narazí na postupujícího s nejhorším umístěním po 52 kolech, druhá Sparta na druhého nejhůře umístěného atd. Jak by vypadalo složení rivalských párů čtvrtfinálové osmičky, pokud by z předkola šli dál tabulkoví favorité či naopak hůře postavené celky? Web iSport.cz zároveň přináší i sezonní bilanci všech dvojic z předkola.

  • Varianty čtvrtfinále

  • Předkolo: 5. Litvínov - 12. Plzeň

    bodová bilance v sezoně: 7:5 (4:2, 2:5, 2:3n, 5:3)
    skóre v sezoně: 13:13

    Verva je výrazným favoritem série, v dlouhodobé fázi získala o 25 bodů víc než soupeř, ale Indiáni dovedou klamat tělem. Je jisté, že na play off se dobře připraví. Pamatujete loni, jak málem sekli Liberec? Na západě Čech doufají, že se jim uzdraví Adrián Holešinský, důležitá součástka ofenzivy. A trochu doufají i v to, že si Litvínov neporadí s tlakem na očekávaný postup.

  • Předkolo: 6. Motor ČB - 11. Karlovy Vary

    bodová bilance v sezoně: 7:5 (2:3n, 2:4, 3:0, 3:0)
    skóre v sezoně: 10:7

    Na první pohled jednoznačná záležitost, o to větší, že Motor v bitvách s Energií neinkasoval 120 minut a 12 sekund navrch. Realita může vypadat jinak, složitěji. Pokud tedy Karlovy Vary vytáhnou z arzenálu zbraní válečný charakter, který se jim v průběhu sezony kamsi zakutálel. Tenhle případ má logickou podmínku: zářného Dominika Frodla v brankovišti. Západočeši nutně potřebují mít lepšího gólmana než druhá strana.

  • Předkolo: 7. Liberec - 10. Olomouc

    bodová bilance v sezoně: 9:3 (4:1, 2:3, 5:2, 5:2)
    skóre v sezoně: 16:8

    Hanákům nikdo nic neutrhne, pokud nepostoupí. Tenhle rodinný a pospolitý klub je už nyní spokojený, znovu si jede svou, kdy bezpečně postupuje do předkola a tam se snaží překvapit finančně lépe situovaného protivníka. Klidně se může stát, že Bílé Tygry zaskočí. Šelmy umí být doma nejisté, nevyrovnané aniž byste chápali, proč. Pokud Mora urve pod Ještědem jeden zápas, mohou se dít v odvetách velké věci.

  • Předkolo: 8. Mountfield HK - 9. Vítkovice

    bodová bilance v sezoně: 8:4 (2:0, 3:2p, 3:4n, 2:1n)
    skóre v sezoně: 10:7

    Sázejte na plichty, neprohloupíte. Hned osm z jejich posledních jedenácti duelů se nastavovalo. Mezi Hradcem Králové a Ostravou vznikla loni neobvykle výživná rivalita, podpořená pozitivními dopingovými testy tří hráčů Mountfieldu. Vítkovičtí mají semifinálovému oponentovi co oplácet. Právě tahle série aspiruje na nejvíc vyhecovanou v rámci předkola a na maximální počet pěti partií. Stát se může opravdu všechno.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud