20. března 2024 • 20:25

Hradec - Pardubice 0:1. Dynamo je krok od postupu, rozhodl Paulovič

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz základní části má blízko k posunu do dalších bojů o titul. Hokejisté Pardubic vyhráli čtvrtý zápas čtvrtfinále play off Tipsport extraligy 1:0 v Hradci Králové a už jen jedna výhra je dělí od postupu do semifinále. O hubené vítězství v derby se postaral slovenský útočník Matej Paulovič, hlavním hrdinou Dynama byl ale bezpochyby gólman Roman Will, jenž vychytal čisté konto. Výběr kouče Marka Zadiny může stvrdit postup mezi nejlepší čtyři týmy sezony v sobotu na domácím hřišti.



Do první větší šance se dostal v 6. minutě hostující Adam Musil, který se natlačil do brankoviště, ale Pařík zasáhl. Na druhé straně po Lalancetteově přihrávce nezamířil přesně z pozice mezi kruhy Miškář. V 15. minutě přihrál Pánik před brankou volnému Sedlákovi tak prudce, že lídr Dynama puk nezachytil.

Při Radilově vyloučení se po Pavelkově ráně zblokované Čerešňákem nedostal před odkrytou brankou k dorážce Okuliar, protože puk odpálil David Musil. V pokračujícím oslabení získal puk Pánik, ale při pokusu o zakončení mu před Paříkem kotouč utekl.

V 26. minutě se radovalo z úvodního gólu hostující Dynamo. Paříka prostřelil z pravého kruhu Paulovič. Mountfield odpověděl tlakem, při kterém nebezpečně vypálil kapitán Eberle a další rány vyslali na Willa Jasper a Pláněk. Za Dynamo zahrozili Vála a dorážející Sedlák. Domácí pokračovali ve snaze smazat ztrátu, ale pardubická obrana ani gólman je k vyrovnání nepustili.

Ve třetí třetině se Mountfield ubránil při tlaku Dynama při Freibergsově vyloučení. Za Hradec prověřil Willa Jasper. Více práce měl Pařík, který si poradil s Paulovičovým pokusem a v 48. minutě i s Pánikovým průnikem a pravým betonem udržel puk před brankovou čárou i při Hykově dorážce. Zůstal pak ležet na ledě, ale nakonec pokračoval ve hře.

Následovala přesilovka Dynama kvůli Jankovu vyloučení. Mountfield se ubránil a v 52. minutě mohl vyrovnat Klíma, jehož ale v šanci fauloval Adam Musil. V přesilovce měl možnost opět Klíma, ale neuspěl. Dynamo se ubránilo i při dalším hradeckém tlaku. Mohlo i pojistit náskok, ale Kousal bekhendovým blafákem minul levou tyč. Stav se nezměnil ani při závěrečné power play Hradce.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Prohrát 0:1 doma je samozřejmě docela deprimující, ale myslím si, že tým odvedl znovu maximum a vydal se ze všech sil. Bohužel bez gólu se vyhrát nedá, byť jsme si příležitostí ke skórování vytvořili dost, ale na druhou stranu Pardubice také měly svoje šance. Oba brankáři dnes byli výborní. Já si cením, že tým dřel do poslední vteřiny. Ukázal charakter a cítím z něj obrovské odhodlání ještě sérii vrátit do Hradce. Chtěl bych také dnes ocenit poprvé v sérii výborný výkon rozhodčích.“

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Prohrát 0:1 doma je samozřejmě docela deprimující, ale myslím si, že tým odvedl znovu maximum a vydal se ze všech sil. Bohužel bez gólu se vyhrát nedá, byť jsme si příležitostí ke skórování vytvořili dost, ale na druhou stranu Pardubice také měly svoje šance. Oba brankáři dnes byli výborní. Já si cením, že tým dřel do poslední vteřiny. Ukázal charakter a cítím z něj obrovské odhodlání ještě sérii vrátit do Hradce. Chtěl bych také dnes ocenit poprvé v sérii výborný výkon rozhodčích.“

Marek Zadina (Pardubice): „Viděli jsme zase výborné utkání play off. První třetina od nás byla velmi dobrá a do 10. minuty druhé třetiny také. Pak nás Hradec zatlačil paradoxně po našem gólu. Ale skvěle jsme jejich tlak ubránili a jsme hrozně rádi, že jsme zápas zvládli. Přijeli jsme sem s cílem uhrát aspoň jeden zápas, to se nám podařilo. Jsme hrozně rádi, že jsme udrželi zápas 1:0. Podržel nás gólman Will a měli jsme výborné oslabení, za což klukům v kabině děkuju. Byla tam ve hře spousta bloků a obětavosti.“

Góly

Domácí:

Hosté: 25:01. Paulovič

Sestavy

Domácí: Pařík (Lukáš) – Blain (A), Freibergs, Pláněk, Pavelka, McCormack, Kalina, Jank – Jasper, Tamáši, Perret – Jergl (A), Kev. Klíma, Okuliar – Šťastný, Pilař, Eberle (C) – Miškář, Lalancette, R. Pavlík.

Hosté: Will (Pavlát) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála, Kolář – Hyka, Sedlák (C), Pánik – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček (A), Mandát.

Rozhodčí

Kika, Stano – Hynek, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6 890 (vyprodáno) diváků

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud