Pavel Ryšavý
23. března 2024 • 20:40

Pařík po posledním zápase za Hradec: Štve mě, že jsem toho nechytil víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

O pár metrů dál se chystala druhá děkovačka pro plnou pardubickou arénu. Hradecký brankář Lukáš Pařík přišel vykládat o úplně jiných dojmech. Před pár minutami mu skončila sezona, jeho tým prohrál 2:3, celkově v sérii 1:4. „Některé góly si vyčítám a budu si je vyčítat ještě dlouho,“ pronesl. Ale celkově překvapilo, jak nakonec silný byl. Do Hradce přišel jako liberecká trojka a nahlas si řekl o úřad mezi tyčemi Mountfieldu HK. Trenéři na něj spoléhali, získal si důvěru.



Všechny porážky byly těsné, jen o gól. Těžce se vyřazení kouše, když vždycky chyběl kousek?
„Mrzí nás, že série skončila takhle. Vždycky to skončilo o gól, ale vyhráli jsme jen jednou. Sérii rozhodly malinké krůčky, ale můžeme být na sebe hrdí. Proti nám stál tým, který zlomil bodový rekord základní části. My s nimi drželi krok a hráli vyrovnané zápasy. Občas jsme měli navrch, ale bohužel.“

V prvním utkání padlo 9 celkem devět gólů, ale pak jste s Romanem Willem zatáhli oponu. Mohl brankář s vývojem série dělat víc?
„Vždycky jde, v podstatě všechno se dá chytit. Některé góly si vyčítám teď a budu si je vyčítat ještě dlouho. Přesně tohle byly momenty, které sérii rozhodly. Mrzí mě to. Od druhého zápasu začaly oba týmy hrát víc do obrany, a kdo udělal méně chyb, vyhrál.“

Vyčítat si budete ten Paulovičův gól, když ve čtvrtém zápase Pardubice vyhrály 1:0? Tam se zdálo, že jste nepočítal se střelou nejdřív.
„Je jich víc. Ve druhém zápase vlastňák, nebo jsem jednou špatně rozehrál. Mrzel mě i gól ze zápasu, kdy jsme vyhráli 2:1. No a teď mě taky mrzí druhý gól Vondráčka. Každý gól se dá chytit. Štve mě, že jsem jich neměl víc.“

Ale z osobního pohledu jste udělal dobrý skok, ne? Začínal jste v Litoměřicích, Liberec s vámi počítal jako s trojkou. A ročník jste končil jako jeden z nejžhavějších brankářů soutěže.
„Jsem za celý rok strašně vděčný, děkuju všem lidem, kteří mi pomohli se vyšvihnout tam, kde jsem teď. Ale moje práce nekončí, chci pokračovat, zlepšovat se. Teď musím poděkovat celému týmu, hrál přede mnou skvěle.“

Hradec o vás stál dál. Ale Liberec nechtěl slyšet. Vracíte se tedy zpátky?
„Co bude příští rok, nevím. Ale smlouvu mám v Liberci, tak uvidíme, kam moje kroky povedou.“

Góly

Domácí: 17:30. Vála, 25:55. Vondráček, 54:24. Mandát

Hosté: 01:46. Miškář, 33:10. Jergl

Sestavy

Domácí: Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, M. Houdek – Pánik, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Hosté: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Kalina, McCormack, Jank – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Blažek, Lederer.

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10194 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud