Martin Molčík
2. dubna 2024 • 11:42

Nadupaný favorit vs. obhájce titulu. Klíčová bude trpělivost, říká Jurčina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávaná bitva je tady. Po roce na sebe opět narazí pražský velkoklub a třinecká mašina na tituly. Můžete si být jisti, že na ledě se bude jiskřit. Do série půjde v roli papírového favorita Sparta. Už jen proto, jak hladce zvládla čtvrtfinále proti Liberci. Oceláře ovšem není radno nikdy podceňovat. Jejich hokejové DNA je totiž přesně šité na vyřazovací boje. „První dva zápasy ukážou, jakým směrem se bude semifinále vyvíjet a jakým stylem se bude hrát,“ předpovídá bývalý obránce Pražanů Milan Jurčina.



Teprve ve čtvrtek Třinec ukončil nečekaně vyrovnané čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Motor vzdoroval, pral se a dokázal téměř nemožné. Tedy otočit sérii, ve které prohrával už 0:3 na zápasy. Sedmý souboj ale přeci jen urval favorit. Znovu se ukázala jeho velká síla, která ho zdobí už páté play off v řadě. Otázkou je, jestli Oceláři neztratili až moc sil.

„Měli čtyři a půl dne na odpočinek. Nemají nějak starý tým. Určitě disponují kvalitními regeneračními pomůckami. Nevím, jaký režim trenéři zvolili, ale myslím, že měli dostatek času, aby se dali do kupy. Určitě tam nějaké šrámy jsou, ale z hlediska fyzické unavenosti jsou čtyři dny dostačující,“ říká Milan Jurčina.

Navíc si všichni dobře pamatují, jak to vypadalo před rokem ve čtvrtfinále. Zatímco Sparta ho měla po základní části jisté, Slezané se nejprve museli probojovat přes předkolo. Nezaváhali a nakonec si došli až pro titul. Stali se díky tomu prvním týmem, kterému se takováto cesta povedla. Už jen to ukazuje, že klub z hlavního města nemůže na delší odpočinek spoléhat.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud