4. dubna 2024 • 22:15

Proč Litvínov opět prohrál: stromořadí před Willem i příliš pozdní rozjezd

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Pardubice dělí poslední výhra od extraligového finále, třetí zápas série vyhrály v Litvínově 3:2. Začátek duelu byl jasně v režii Dynama, Verva se rozjela až příliš pozdě a vyrovnat už nedokázala... Projděte si, co stojí za další porážkou litvínovských hokejistů.

  • Pardubice jako sborná

    Dají se porazit, ale ne porážet. Litvínov stále nenachází recept, jak na vypnout Dynamo. Defenziva se neosvědčila, Verva chtěla být aktivnější, ale odstartovala až ustrašeně, což určilo ráz zápasu. Zadinův výběr ji do útoku drtí strojovou hrou jak ruská sborná za Tichonova. Jeden gól, druhý, bic, bum! Pak už se nikam necpat, nedivočit a kontrolovat hru. A Krušnohorcům vítěz základní části skoro nic nedovolil.

    Pardubická radost po trefě Tomáše ZohornyFoto Michal Beránek (Sport)

  • Stromořadí před Willem

    Ucpáno jako na jediné ulici před vjezdem k Hlinkovu stadionu, kde autobus s fanoušky Pardubic na chvíli zastavil dopravu. Dynamo má urostlé beky. Stromořadí zavřelo prostor před Romanem Willem, plno střel zblokovalo, dál moc puků neprošlo nebo letěly mimo. Ujala se až Jurčíkova nestřela v 17. minutě. Hosté mohli na první třetinu pověsit do brány fotku Jiřího Crhy.

    Roman Will vychytal Pardubicím výhru v LitvínověFoto ČTK

  • Zohornovo uštknutí

    Pasivita domácích ulehčila Pardubicím snahu získat vedení. V 9. minutě tomu přecházela chyba litvínovské obrany. Kristaps Zile špatně přečetl situaci, když se beci místo otočení hry stáhli dozadu a další Zileho rozehrávku zachytil Robert Kousal. Křížně poslal na pravou stranu Tomáši Zohornovi. Ten měl dost času zakončit a domácí poprvé uštknul střelou nad Tomkovo levé rameno.

    Tomáš Zohorna s Lukášem Radilem se radují z gólu na ledě LitvínovaFoto Michal Beránek (Sport)

  • Plamen vzplál pozdě

    Jakmile jsou Pardubice ve vedení, nasadí varaďovsko-zadinovský mód a nepustí. Pohaslí chemici dlouho marně hledali způsob, jak zapálit plamen a nakopnout se. Vzali to na sebe obránci, Demelův zásah po akci Baránka pomohl. Najednou jezdil po ledě úplně jiný Litvínov. Jenže tohle měl předvádět od začátku. Domácí riskovali hrou bez brankáře, ale jen snížili na nejtěsnější rozdíl.

    Litvínovská radost po gólu Ondřeje KašehoFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud