4. ledna 2012 • 15:00

Strašidlo odpočtu opět obchází extraligu. Kvůli junioru Pavlíkovi

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důvěryhodností extraligy opět zacloumala papírová blamáž. Hokejisté Třince přišli o vítězství nad Plzní 3:0 z 35. kola, protože juniorský obránce Filip Pavlík neměl řádně zaregistrovanou hráčskou smlouvu. Zápas byl kontumován ve prospěch Plzně 5:0. Jak se to mohlo stát, když zástupci APK před sezonou slavnostně spustili „hlídací software“?



Minulý ročník extraligy byl degradován obřími odpočty. Týmy Mladé Boleslavi (-22), Plzně (-19) a Kladna (-6) přišly v průběhu sezony o hromady bodů, protože neměly zaregistrované hráče (Přikryl, Frolo, Marušák, Divíšek a Kotrla).

V samém závěru ligy pak hrozil ještě větší malér Třinci. Kvůli chybné registraci Adamského měl přijít o 78 bodů. Ale v tomto případě se ukázalo, že administrativní chybu udělal ředitel ligy Stanislav Šulc.

I proto se před touto sezonou rozjel „hlídací“ program. Hráče, kteří by neměli všechny papíry v pořádku, by na led vůbec nepustil. Přesto už se dva maléry staly. Ve 24. kole musel slávistický útočník Petr Kalus z duelu, protože chyběl v oficiálním zápisu o utkání v Brně.

Tehdy na sebe vzal chybu vedoucí pražského celku Josef Hronek: „Bohužel jsme zápis po přepisu podepsali bez kontroly,“ uvedl po utkání.

Pavlíkův případ je zamotanější. Podle APK neměl zaregistrovanou hráčskou smlouvu. „Jako junior může odehrát jedno utkání bez profesionální hráčské smlouvy,“ říká Antonín Vansa, asistent ředitele APK.

Foto 

„A jedno utkání už odehrál hned ve druhém kole proti Kometě Brno, čili jeho druhý start proti Plzni byl neoprávněný.“ To je podle Vansy stejný případ jako u Petra Sýkory z minulé sezony (jeho druhý zápas za Plzeň bez smlouvy byl kontumován).

„V systému nebyl u Pavlíka žádný problém, registračně je hráčem Třince. To, že neměl profesionální hráčskou smlouvu, je věc druhá. To si musí hlídat klub.“ Viceprezident třineckého klubu Jan Czudek byl opravdu hodně rozladěný.

„Pavlík smlouvu má, ale podle vyjádření Standy Šulce tam chybí podpis a registrace,“ říkal Czudek. „To nechápu. V létě jsme byli ujištění lidmi z BPA, že takovým problémům bude zamezeno, takže tomu opravdu nerozumím.

Pokud ale máme něco v nepořádku v klubu, je to absolutně neomluvitelné a neobejde se to bez patřičných ‚odměn‘,“ uvedl Czudek.

Třinecký Ladislav Kohn skončil v brankovišti Budějovického Jakuba Kováře.
Třinecký Ladislav Kohn skončil v brankovišti Budějovického Jakuba Kováře.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud