7. ledna 2012 • 04:57

Pokles kvality extraligy? Sportovec chce vždy zvítězit, argumentuje APK

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
135
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé se výrazněji vyjádřili k tématu, které hýbe českým hokejem a které jej také může zásadně poškodit. Představitelé Asociace profesionálních klubů (APK), která řídí extraligu, včera vydali prohlášení...



Zde vysvětlují svou snahu uzavřít nejvyšší českou soutěž, ohrazují se proti kritice svých záměrů v médiích a vysvětlují jeden z prvních kroků k jejich realizaci, kterým bylo vypovězení smlouvy s hokejovým svazem (ČSLH).

„Všechny výše uvedené kroky jsou naprosto legitimní a vychází z předpisů platných v rámci APK a ČSLH. APK tedy žádným způsobem neporušuje řády upravující dění v českém hokeji,“ píše se v rozsáhlém textu, který se v pátek odpoledne objevil pouze na webech devíti ze čtrnácti extraligových klubů. Ani na oficiálních stránkách APK jej nenajdete...

Délka prohlášení je značná, nicméně vysvětlení a jasné informace tu nehledejte. „Chod a činnost hokejového klubu v dnešní době představuje v prvé řadě boj o kvalitní ekonomické i materiální zázemí, jehož nadstavbou a vnějším projevem je pak samotný sport,“ stojí zde například.

Že uzavření zničí kvalitu extraligy? Zde je zásadní argument proti: „Základním principem a cílem v profesionálním sportu je vítězství. Vycházíme z toho, že sportovec, který nastupuje do utkání, do něj jde s cílem zvítězit,“ tvrdí APK. Prohlášení si můžete přečíst na webu Slavie, ale také Karlových Varů, Mladé Boleslavi, Plzně, Kladna, Litvínova, Pardubic, Brna nebo Třince.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
135
Finále
Články odjinud


Články odjinud