19. září 2012 • 12:55

Show v Praze zachránil Jágr, sám volal dokonce šéfovi NHL Bettmanovi

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večerní hokejová show je zachráněna, zámořské hvězdy mohou v bitvě Kladna se Slavií nastoupit. A kdo měl hlavní podíl na tom, že transferkarty nakonec NHL vydala? Sám Jaromír Jágr! Podle informací Sportu totiž během noci dokonce zavolal Gary Bettmanovi, šéfovi ligy, aby proces urychlil. A co víc – potřebné formality vyřídil nejen pro kladenské hráče, ale i pro slávisty. I oni mu tedy mohou děkovat, že v 18 hodin v O2 Areně mohou hrát.



Situace byla během noci na dnešek vážná. Všichni se snažili, jak mohli. Vedení Rytířů bombardovalo vedení NHL, aby transferkarty, které tam Kladno se Slavií poslaly už v neděli, včas vrátilo zpátky.

Ale nic, nic... Do složitého diplomatického procesu se ochotně vložili i lidé z českého hokejového svazu v čele s prezidentem Tomášem Králem nebo Martinem Urbanem, generálním sekretářem. Posun byl znát, ale stále to vázlo.

Až se do celé záležitosti vložil sám Jágr, jenž podle informací, které má Sport k dispozici, během pozdního večera kontaktoval postupně nejdříve Brendana Shanahana, svého někdejšího parťáka z Rangers, jenž má v zámoří na starost „disciplinárku“, aby mu pomohl.

Od něj se mu podařilo získat kontakt i přímo na Garyho Bettmana, vlivného šéfa NHL. A teprve přímluva u nejvyššího zámořského bosse dala věci do pohybu.

Výsledek? Potvrzené transferkarty nakonec během noci dorazily. „Je pravda, že jsem cítil, že je třeba pomoct. Nechtěl jsem zklamat nejen fanoušky, kteří se na zápas chystají, ale i lidi z našeho klubu, kteří na tom administrativním procesu a přípravě celého zápasu makali dnem i nocí. Takže jsem rád, že se to nakonec povedlo,“ řekl krátce Jágr Sportu.

Víc se k tomu ale nechtěl vyjadřovat. „Teď už se soustředím na zápas,“ dodal jen.

Je jasné, že vyprodaný zápas bez zámořských hráčů, to by nebylo vůči hokejovým příznivcům moc fér... I proto se hvězdný útočník do procesu vložil.
Právě jeho osobní intervenci mohou děkovat nejen kladenští, ale i slávističtí fandové. Jágr totiž svou přímluvou urychlil proces i při vyřizování transferkaret útočníků Romana Červenky a Vladimíra Sobotky.

Čevenka a Plekanec, kteří působí v kanadských klubech, mají transferkartu obdržet dnes krátce po poledni. Ostatní už ji mají, protože mají kontrakty v amerických klubech.

Takže show před vyprodaným hokejovým chrámem se může dnes v 18 hodin naplno rozproudit!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud