Martin Tomaides
19. září 2012 • 20:30

Na Jágra dorazilo 15 575 fanoušků, Kladno bylo v Praze jako doma

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to večer plný překvapení. Neinformované fanoušky zpražil nejdříve hlasatel větou "Dnes jako hosté zavítali do O2 Areny hokejisté HC Slavia Praha!" a fanoušci v modrém šíleli. A jaký byl pohled do hlediště? Tu Jaromír Jágr v dresu Rangers, tu v dresu Flyers nebo Penguins. Na ledě ale vévodil ten pravý, kladenský. A díky němu na utkání zavítalo fantastických 15 575 diváků.



Ještě 15 minut před startem zápasu vypadala návštěva jako průměrné extraligové utkání, fanoušci si ale úvod nenechali ujít. A hala se ve středu výjimečně oděla do bílé a modré.

Šum v ochozech dával tušit, že na programu je velké hokejové představení. Na úvodním buly bylo na ledě rovnou 6 hráčů z NHL.

Hvězdy ze zámoří varovaly, jsme nerozehraní a nezahřátí, v letošní sezoně jsme ještě nehráli zápas. Pravda? Ale kdeže. Servírovalo se vydatné zámořské menu!

Skóre otevřel hned ve třetí minutě Roman Červenka z přihrávky Vladimíra Sobotky, aby během pár vteřin srovnal Tomáš Plekanec z asistence Jiřího Tlustého a Jaromíra Jágra. V tu chvíli hala málem spadla.

V ochozech převládali fanoušci Kladna a velmi pohodlně přijali nejmodernější českou halu za svou. Zahanbit se ale nedali ani slávisté, od kterých sklízel pravidelně největší potlesk Roman Červenka.

Útočník Calgary Flames odehrál velký zápas a s kumpánem Sobotkou se nedal přehlédnout.

Jasně nejvyhledávanějším mužem byl ale Jaromír Jágr. Bylo vidět, že se teprve dostává do herního tempa, přesto každý jeho konatkt s pukem znamenal pro branku Slavie nebezpečí.

Soupeře obcházel s lehkostí a přihrávky rozdával na milimetr přesně. Potlesku při akcích božské 68 se neubránili ani fanoušci Slavie.

Skvělý zápas odehrál také Tomáš Plekanec a extraligovému publiku ukázal, proč patří k základním stavebním kamenům Montrealu Canadiens, nejslavnějšího hokejového klubu světa.

Když Plekance ostře narazil na hrazení důrazný Sobotka, v tu chvíli by kladenský kotel nejraději slávistického štírka zlynčoval.

Nasazení zámořských borců splnilo účel, na extraligové poměry se hrál nadprůměrný hokej. Vynikající fanoušci napěchovaní až po střechu pomohli ke skvělé atmosféře a kladeňáci ukázali, že se jim v Praze bude líbit.

Smutný Jaromír Jágr po prohře se Slavií
Smutný Jaromír Jágr po prohře se Slavií

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud