14. října 2012 • 22:02

Krev v obličeji i dva neproměněné nájezdy. Přesto se Jágr mohl smát

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už čtyři sezony nedostal v tuzemské extralize nikdo možnost jet dvě trestná střílení za jeden zápas. Čtyřicetiletý Jaromír Jágr ale létal v zápase s Litvínovem po ledě jako mladík, a tak museli hosté dvakrát tahat za záchranou brzdu. Šéf Rytířů ani v jednom případě neuspěl, přesto měl po zápase úsměv od ucha k uchu.



Utrpěl krvavý šřám, dvakrát nevyzrál na gólmana při samostatném nájezdu. Jaromír Jágr byl hodně vidět. A do šatny nakonec odjížděl šťastný.

Už jen proto, že poprvé od jeho angažmá v extralize vyprodal do posledního místa kladenskou halu. Při obou zápasech v pražské O2 aréně neodolalo možnosti vidět hvězdu jeho kalibru přes 15 500 diváků, do stařičkého domovského stadionu přivábil 8000 fanoušků až na duel s Litvínovem.

Jágr se poprvé výrazněji prosadil už v první třetině, ale Patera jeho přihrávku do stoprocentní šance nevyužil. Sám pravý křídelník se poté proháčkoval až před Fraňka, ale v poslední chvíli byl faulován Zemanem. Z nařízeného trestného střílení se pokusil o „forsbergovskou“ kličku, na Petra Fraňka však nevyzrál.

Bod si připsal až v 26. minutě. To nabral rychlost ve středním pásmu, zajel do rohu, tam si počkal na najíždějícího Tomáše Plekance, pro nějž už nebyl problém proměnit povedenou přihrávku právě z Jágrovy hole.

Po faulu bylo Jaromíru Jágrovi nabídnuto trestné střílení, na Petra Fraňka ale nevyzrálFoto Barbora Reichová (Sport)
Deset minut před koncem utkání pak přišla pro veterána nejméně příjemná chvíle, když ho hostující Vladislav Baláž trefil vysokou holí do obličeje. Rytíře sice čekala čtyřminutová přesilovka, ale Jágr musel s krvavým šrámem na střídačku.

Ještě před koncem početní výhody však už byl zpět na ledě. Před rekordní kladenskou návštěvou měl ale majitel klubu zakletou hůl. Po přihrávce od Kaberleho doslova pohrdl prázdnou brankou.

O další šanci si řekl už za další dvě minuty, kdy byl opět v úniku faulován. Po neúspěšném prvním pokusu chtěl překvapit litvínovského brankáře nečekanou střelou z mezikruží nad levý beton, Franěk měl ale lapačku připravenou na správném místě.

Jaromír Jágr si na střidačce otírá krvavé zranění po zákroku vysokou holí
Jaromír Jágr si na střidačce otírá krvavé zranění po zákroku vysokou holí

„Já jsem si totiž nevšiml, že nechytá Francouz, který má obrácený gard,“ komentoval s úsměvem neúspěšné pokusy pro Českou televizi.

Z obdobné vzdálenosti se neprosadil naposledy ještě tři minuty před koncem, ale mrzet ho to nakonec nemuselo. Kladno uhájilo v posledních minutách těsnou výhru 2:1, navíc pobavilo nadšené publikum tradičně povedenou show.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud