11. prosince 2012 • 12:21

Jágr bez pokuty. Vedení extraligy odmítlo trestat hvězdu za kritiku

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po páteční prohře ve Vítkovicích kritizoval Jaromír Jágr počínání rozhodčích. Hokejové hvězdě se nelíbilo posuzování zákroků, které se podepsalo na další poražce Kladna. Za svoje názory nedostane Jágr pokutu, ačkoliv by to řády umožňovaly. Vedení extraligy ho pouze vyzvalo, aby se podobných výroků v den zápasu příště zdržel.



Jágrovo vyjádření vyvolalo velký ohlas a už před Vánoci se proto sejdou na semináři extraligoví trenéři a sudí. Společně se budou bavit, jak nastavit při posuzování nedovolených zákroků jednotný metr v celé soutěži.

Osoba, kterou debatu rozpoutala, by přitom mohla být za svoje vyjádření potrestána. Jágr totiž promluvil o rozhodčích hned po zápase, což mu mohlo "vynést" pokutu 10 tisíc korun. Trestu se však nejsledovanější hokejista v zemi vyhne. "Jaromír Jágr pokutu nedostane," potvrdil Sportu ředitel extraligy Josef Řezníček.

A zdůvodnění? "Po konzulaci jsme došli k závěru, že šlo o nepřímé vyjadřování, nepřišlo nám, že mířil na styl vedení daného zápasu, ale spíš všeobecně srovnával soutěže v Americe a v Česku."

Ve Vítkovicích skutečně Jágr připomínal, že styl rozhodování je podle něj v zámoří jiný. "Mně jde o to, že když rozhodčí neboudou pískat bránění hráči, který nemá puk, tak je velice těžké se prosadit. To je jediné, co mě mrzí. V NHL tenhle styl nejde hrát. Nejde ani tak o dnešek, jako o to, abychom se zamysleli, co s hokejem dál."

Jeho výtky podle všeho padly na úrodnou půdu. Podobných projevů by se měl příště vyvarovat. "Osobně mi ty jeho výroky přišly v daný okamžik nešťastné, proto jsme ho vyzvali, aby je příště radši dopředu zvážil a držel se striktně pravidel, která platí pro všechny," uvedl Řezníček.

Jaromír Jágr si myslí, že rozhodčí v extralize mají co zlepšovat
Jaromír Jágr si myslí, že rozhodčí v extralize mají co zlepšovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud