18. února 2013 • 20:43

Hokejisté Slavie složili kladenské Rytíře na lopatky a jsou druzí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie zvítězili v pondělní dohrávce 49. kola extraligy doma nad kladenskými Rytíři 2:1 a posunuli se na aktuálně na druhé místo tabulky. Pražané porazili Rytíře ve všech čtyřech zápasech sezony. Na vedoucí Plzeň ztrácí Slavia dva body.



Slavia byla v první třetině o poznání aktivnější a v šesté minutě mohla jít do vedení, Skokan a Žejdl však své šance v krátkém sledu neproměnili. Rytíři poté přežili oslabení a od 15. minuty si sami zahráli přesilovku, v níž pálil bez přípravy nebezpečně Miloslav Hořava, jenže minul.

Po skončení kladenské početní výhody nedokázal na hostujícího gólmana Cháberu vyzrát Vladimír Růžička, v polovině 19. minuty už Alinč z nenápadné akce otevřel skóre.

Druhá třetina probíhala dlouho bez většího vzruchu, z čehož vybočila jen Tomicova šance, útočník Pražanů ale z mezikruží minul. Na druhé straně to Lukáč po pěkné kombinační akci zkoušel skrz Kopřivovy betony. Přestože neuspěl, jakoby Kladno tato situace konečně nastartovala a zbytek druhého dějství patřil Rytířům.

Ve 36. minutě pálil při přesilovce jen do Kopřivy Látal. Ještě před pauzou ujel Vladimír Růžička, zapomenutý na útočné modré čáře, v koncovce byl však neúspěšný. Hned nato proklouzal kotouč za Kopřivovými zády a zůstal v brankovišti, první u něho byli domácí. Následovalo několik závarů před Kopřivou, gólem ale neskončil ani Valského bekhend.

Na začátku třetí části si Kladno zahrálo osmisekundovou přesilovku pět na tři a pouhou sekundu po skončení prvního z trestů našel po vyhraném vhazování Jass volného Miloslava Hořavu, který tentokrát zakončil přesně. Jen chvilku poté mohl dokonat obrat Lukáč, místo toho ale vrátil domácím vedení po Cháberově zaváhání Žejdl.

Právě Žejdl jel ve 48. minutě sám na Cháberu, střelou na pravý beton ovšem na brankáře nevyzrál. Domácí už ve zbytku hrací doby pečlivě střežili těsné vedení, které uhájili i přes závěrečnou power play Kladna.

Dohrávka 49. kola hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a asistence: 19. Alinč (Žejdl), 46. Žejdl (Alinč) - 44. M. Hořava (Jass, Patera). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 4625.

Sestavy:
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Dresler, Kuboš, Holub, Kolařík, Koma, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
Kladno: Chábera - L. Procházka, D. Růžička, P. Hořava, Piskáček, Kameš, Doudera, Macholda - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Melka, Dragoun, Dalecký - Valský, Kuchler, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Kopecký a Tatíček.

Hokejisté Kladna na ledě Slavie vzdorovali, ale nakonec prohráli 1:2. Slavia se díky tomu posunula na druhé místo aktuální tabulky
Hokejisté Kladna na ledě Slavie vzdorovali, ale nakonec prohráli 1:2. Slavia se díky tomu posunula na druhé místo aktuální tabulky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud