22. února 2013 • 20:14

Kladno potrápilo Plzeň, ta po nájezdech přišla o první místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna porazili v 50. kole extraligy Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech a definitivně si zajistili postup minimálně do předkola play off. Západočeši po čtvrté porážce za sebou, přičemž třikrát neuspěli v nájezdech, přišli o první místo v tabulce. Duel rozhodl Koba Jass.



Lídr tabulky se na ledě Kladna představil hned bez sedmi hráčů základní sestavy, kteří absentovali ze zdravotních nebo disciplinárních důvodů.

ejcitelnější byly ztráty v útoku, kde chyběla pětice v čele s Martinem Strakou, Vlasákem a Pletkou. I díky tomu hráli Západočeši na začátku jen s třemi obrannými dvojicemi, v útoku kouč Razým točil deset a od druhé třetiny pak jedenáct hráčů.

Kladno i díky tomu mělo v úvodu více ze hry. Aktivitu Rytířů navíc přetavil ve vedoucí branku Dragoun. Další gól se ale domácím přidat nepodařilo. Pozorný Mazanec si poradil se samostatnou akcí Eberleho a stejně jako jeho protějšek Chábera nekapituloval ani při sérii šancí na obou stranách v závěru první třetiny. Nejblíže vyrovnání byl v 19. minutě Petruška.

Indiáni nebezpečně hrozili i na začátku druhé části. Srovnat stav skóre mohl v oslabení Vampola, ale neuspěl stejně jako následně Kovář. Středočeši mohli své vedení zvýšit v sérii přesilových her, Mazance ale nedokázali překonal ani při 41 sekund dlouhé výhodě pět na tři.

Ve velkých příležitostech postupně neuspěli Jass, Lukáč nebo Patera, jenž ale při zakončení reklamoval další faul soupeře.

Domácím řádně zatrnulo tři sekundy před koncem druhé třetiny, kdy Cháberu překonal Kovář. Rozhodčí však po krátké poradě jeho branku neuznali, naopak již potřetí v utkání vyloučili Vampolu za faul na kladenského gólmana.

Hosté se ale nakonec vyrovnávací branky dočkali. V 50. minutě využili chyby v rozehrávce Kladna Kovář s Kratěnou a potrestali Středočechy za jejich neefektivní koncovku. Rozhodnout v normální hrací době se ale ani jednomu týmu nepodařilo. Nakonec vítěze určily samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí. Jediným úspěšným exekutorem byl Jass.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Dragoun (Melka, Dalecký), rozhodující nájezd Jass - 50. Kratěna (Jan Kovář). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:9. Bez využití. Diváci: 3157.
Kladno: Chábera - L. Procházka, D. Růžička, P. Hořava, Doudera, Kameš, Kužel, Černošek, Piskáček - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Melka, Dragoun, Dalecký - Valský, Kuchler, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Kopecký a Tatíček.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Havíř, St. Pierre, Mozík, Frolo - Vampola, Lev, Johnson - Kratěna, Jan Kovář, Schleiss - P. Sedláček, Kašpařík, Hollweg - Petruška, od 21. navíc Boháč. Trenéři: Razým, Michal Straka, Špaček a Pejchar.

Michal Dragoun z Kladna a jeho radost z přesné trefy
Michal Dragoun z Kladna a jeho radost z přesné trefy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud