21. dubna 2013 • 15:37

Faul, který rozhodl baráž: Nebyl na pět minut, tvrdí Nouza

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu sezony byl Tomáš Nouza za tahouna Mladé Boleslavi. Celkem 43 góly pomohl týmu až do velkého finále baráže o extraligu. Ročník však zakončil okamžikem, který nastartoval soupeře, konkrétně Liberec v rozhodujícím pátečním utkání. Jeho sporné vyloučení na pět minut plus konce přineslo Tygrům klíčovou přesilovku. „To rozhodnutí ovlivnilo celou baráž,“ tvrdí 30letý útočník.



Za svého služebně nejstaršího hráče na soupisce se postavilo i boleslavské vedení, podává protest na rozhodování sudích. „Zákrok na pět plus do konce to z mého pohledu nebyl.

Zdůvodnění od rozhodčího, že jsem dohrál hráče bez puku a přijel jsem do souboje jako třetí, podle mě není pravda,“ tvrdí Nouza, který v 53. minutě najel do Tomáše Bulíka.

Liberecký útočník poté otřesený musel do nemocnice. Po následném vyloučení Lukáše Pabišky za vyhození puku mimo hřiště šel Liberec do přesilovky pět na tři, kterou využil a brzy nato si výhru pojistil trefou na 2:0.

„Z mého pohledu šlo o faul, i když jsem to viděl zpomaleně,“ reagoval na Nouzův zákrok Josef Řezníček, ředitel extraligy. Rozhodčích Jeřábka s Fraňem se zastal. „Protože hráč skončil se zraněním, v takovém případě mluví pravidla jasně: pět minut a trest ve hře.“

 Více o tématu čtěte v pondělním deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud