František Suchan
10. ledna 2014 • 22:38

Svoboda chytal až v derby. Musím položit svůj sportovní život, věděl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Načekal se na tu šanci. Jediný záskok v rozběhnutém utkání uprostřed října a čtyři prvoligové starty za Beroun, to byla doteď veškerá zápasová šichta Adama Svobody v sezoně. A lup ho, veterán se objevil ve slávistické brance v pátečním derby na Spartě. „Trenér chtěl něco zkusit. Šel jsem chytat, abychom získali tři body a to se nepovedlo,“ vykládal zklamaně 35letý gólman po porážce 2:4.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 1. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:2
ONLINE
10. ledna
18:20
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 12:12. Kumstát, 26:45. Pech, 28:57. Buchtele, 47:53. Ton

Hosté: 03:39. Doležal J., 17:14. Stránský

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Novotný) – Pilař, Krejčík, Sičák, Švrček, Philipp, Kubát, Polášek – Ton, Hlinka, Rolinek – Kumstát, Pech, Buchtele – Klimek, Přibyl, I. Rachůnek – Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Svoboda (Furch) – Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Knot – Bednář, Žejdl, Tomica – Skokan, Růžička, Sklenář – Stránský, Jelínek, Doležal J.– Poletín, Klhůfek, Doležal T. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Pešina, Turčan – Kostka, Flegl

Stadion

Tipsport Arena

Návštěva

11 146 diváků

I přes prohru se ukázal báječně, spoluhráči ho chválili. Když odpovídal na dotazy, kolem procházející parťák Jaroslav Bednář ho za výkon v derby posílal do olympijského Soči… „On jen myslel, že se spolu budeme dívat v televizi,“ prohodil vtipálek Adam Svoboda, Byť tentokrát měl náladu pod psa. Nic na tom nezměnil fakt, že se aspoň po dlouhé době pořádně ukázal.

„První třetinu jsme hráli, co jsme si řekli, plnili jsme to, ale od druhé třetiny Sparta přidala a už nás přehrávala. Když je pustíte do brejku, jsou všichni v takové pohodě, že to zkrátka dokáží zakončit a sehrát to parádně,“ líčil Svoboda, jak probíhalo derby, v němž domácí favorité nakonec otočili vývoj. Nezastavily je ani výtečné zákroky snaživého matadora.

SESTŘIH: 37. kolo hokejové extraligy, Sparta - Slavia 4:2
Video se připravuje ...

„Věděl jsem dopředu, že budu chytat. Zápasů mám za sebou tolik, že se z toho věšet nebudu,“ popisovala slávistická dvojka, jak reagovala na své nečekané nasazení. „Samozřejmě jsem ale byl v první chvíli rád, když jsem se dozvěděl, že se po dlouhé době podívám do branky. Chtěl jsem klukům co nejvíc pomoct, i když jsem se chvíli hledal.“

Po poctivě odmakané šichtě se brzy jistě zase vrátí na střídačku. A bude dál jako dobrá duše kabiny podporovat mladého kolegu Dominika Furcha, který roste v brankářskou osobnost soutěže. „Hlava samozřejmě chce chytat, ale věci jsou takhle dané, nezměním je, stejně jako nezměním chod naší republiky, takže se tím nezaobírám a řeším den, který momentálně je,“ vysvětloval svůj přístup dvojnásobný extraligový šampion.

„Vybíral jsem Slavii s tím, že budu Dominovi krýt záda. Jsem šťastný za každý zápas a odvedu v něm maximum pro svoje mužstvo, ne pro sebe. Beru, že jde o výměnu generací. Můžu na sobě jen makat, a když zase půjdu do branky, položit tam svůj sportovní život za tým…“ Tak, jako to Adam Svoboda udělal v pátek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud