9. dubna 2014 • 12:32

Hanzlík i Rachůnek dostali za fauly trest na dva zápasy

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnský obránce Jan Hanzlík a útočník Sparty Tomáš Rachůnek dostali za fauly ve čtvrtém semifinále play off hokejové extraligy trest na dva zápasy. Oba tak budou svým týmům k dispozici až pro případná sedmá utkání série nebo pro úvodní finálový duel. ČTK to řekl předseda disciplinární komise Karel Holý.



Hanzlík a Rachůnek byli v pondělním souboji Komety a Sparty vyloučeni za nedovolené zákroky na Lukáše Pecha respektive Vojtěcha Němce na pět minut a do konce utkání. Dnes podle očekávání dostali další tresty.

"Oba byli už v zápase adekvátně potrestáni, vzhledem k zákrokům, které udělali. U Hanzlíka to byl krosček v oblasti hlavy a krku, u Rachůnka náraz ramenem do stejné oblasti," řekl Holý.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

Podle disciplinárního řádu mohli oba hráči dostat trest na dva až pět zápasů. "Ani jeden ale nebyl v poslední době trestaný, proto jsme se rozhodli pro nejnižší hranici," uvedl šéf komise.

Zatímco Hanzlík fauloval protihráče čelně, Rachůnek se provinění dopustil v momentu, kdy přijel jako třetí hráč do souboje.

Němec putoval po Rachůnkově zákroku do nemocnice na pozorování s podezřením na otřes mozku a start nejproduktivnějšího hráče Komety ve čtvrtečním pokračování série je nejistý. Sparta v pondělí v Brně vyhrála 5:3 a vyrovnala stav semifinále na 2:2.

Disciplinární komise dnes zároveň napomenula brněnský klub za nezvládnutou pořadatelskou službu. Rachůnka totiž při odchodu do kabin po vyloučení zasáhly kelímky s pivem, podobně jako další hráče Sparty po zápase. Kdyby se to opakovalo, hrozí Kometě pokuta.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 3:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud