3. listopadu 2014 • 04:56

Olomoučtí fanoušci bojkotovali zápas: Udělali jste z nás hlupáky!

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvláštní atmosféru měl v průběhu první třetiny duel mezi Olomoucí a Pardubicemi. Domácí fanoušci totiž vyvěsili v kotli velký transparent, jemuž málokdo rozuměl. „My jsme vám vyšli vstříc, vy jste z nás udělali hlupáky,“ stálo na něm. Proti komu bylo heslo namířeno? Proti Pardubicím? Odpověď znali pouze zasvěcení. Ultras svůj vzkaz adresovali zástupcům vedení olomouckého klubu. Proč?



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 11. • 17:00
HC Olomouc
HC Olomouc
4:2
ONLINE
2. listopadu
17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 09:00. Knotek, 26:15. Marosz, 34:01. Cibák, 58:24. Cibák

Hosté: 50:26. Kaut, 55:27. Nahodil

Sestavy

Domácí: Vošvrda (Trvaj) – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera (C), Matai – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk.

Hosté: Kristan (Halász) – Píša, Čáslava (C), Benák, Havlík, Korím, Gregorc, Ščotka – Sýkora, Zohorna, Semorád – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Marcinko, Cetkovský – Endál, Kaut, Voženílek – Moučka.

Rozhodčí

Horák, Turčan – Bryška, Skopal

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Návštěva

4594 diváků

Z textu, kteří olomoučtí fans uveřejnili na internetu, vyplývá, že je vydráždilo kromě údajného občasného necitlivého zacházení ochranky také to, že před pátečním utkáním Olomouce s Brnem se příznivci Komety dostali k velkému množství vstupenek, zatímco několik set domácích fans zůstalo před stadionem.

Anebo že zástupci kotle byli před zmíněným duelem vykázáni ze stadionu a nemohli dostatečně připravit zápasové choreo. Kromě toho, že vyvěsili velké transparenty, část fans z kotle v první třetině odmítla své hráče povzbuzovat. A na atmosféře, v olomoucké hale vždy tak bouřlivé, se to podepsalo. „Vůbec jsem nevěděl, co to znamená. Vyjeli jsme na led, viděli jsme to, ale třeba já absolutně nechápal, o co jde,“ přiznal olomoucký útočník Martin Cibák. „Nechtěli jsme se před zápasem rozptylovat, proto jsme to mezi sebou neřešili,“ dodal útočník, jenž Olomouci pomohl k výhře nad Pardubicemi dvěma vstřelenými góly.

„Velice mě mrzí, že někteří fanoušci svým nefanděním škodí našim hráčům,“ řekl Mario Cartelli, olomoucký marketingový manažer. „Že nevyužili šanci, kterou před zápasem s Brnem v předprodeji vstupenek měli a místa na sezení sami nevykoupili, je bohužel jejich věc. Měli dokonce informační náskok. A že jsme byli nuceni před utkáním s Brnem zcela vyprázdnit stadion, protože zápas byl rizikový a my jsme museli udělat přísnou prohlídku? Hrajeme extraligu, ta má svá pravidla. Dodržovat je musíme my i naši ultras. Nedá se nic dělat,“ pravil Cartelli po včerejším zápase.

SESTŘIH: 18. kolo extraligy, Olomouc - Pardubice 4:2
Video se připravuje ...

Připustil, že k občasným nešťastným zásahům ze strany ochranky vůči fanouškům dojít mohlo. „Víme, že jeden z jejích členů zabavil fandům nastříhané noviny, které chtěli ultras použít během zápasu. Dotyčný se za to fanouškům omluvil,“ řekl Cartelli, jehož nenechala v klidu ani první část textu nedělního chorea olomouckých fans. „V čem nám vyšli vstříc? V tom, že po incidentu z utkání s Vítkovicemi slíbili, že už nebudou používat pyrotechniku? Já jim tedy skutečně ze srdce děkuju, že nám nezapálí zimák a že kvůli nim už nebudeme platit pokuty,“ poznamenal k věci Cartelli.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud