27. ledna 2015 • 23:00

To nečekal! Čiliak dostal gól z půlky, od ostudy ho zachránila siréna

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dresu Vítkovic letos v sezoně Rostislav Olesz nastřílel sedm gólů. O ten osmý přišel v Brně jen těsně, přesně o osm desetin vteřiny. Na konci druhé vteřiny zápasu na Kometě vystřelil na poslední chvíli, puk zapadnul do branky, ale brankovou čáru přešel až necelou vteřinu po uplynutí hracího času.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 1. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
1:2
ONLINE
27. ledna
18:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 08:00. Čermák

Hosté: 13:08. Kucsera, 56:53. Zíb

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Vágner – Honejsek, Hruška, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák (C), R. Zohorna – Doček, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos

Hosté: Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Kovář, Dlapa, Zíb, Klok, Čerešňák, Pastor, Štencel – Olesz, M. Hlinka, Szturc – Svačina, Roman, Huna – E. Němec, Burger (C), T. Svoboda – Kucsera, Húževka, Vandas. Trenér: Ladislav Svozil

Rozhodčí

Alexander Pavlovič, Vladimír Šindler – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Stadion

Hala Rondo, Brno

Návštěva

6812 diváků

Řada diváků už tenhle gól-negól ani neviděla, odešli se z hlediště občerstvit před stadion. Kometa hrála přesilovku, ale nedařilo se jí a Vítkovice kontrolovaly puk. Zdálo se, že vyvezením z jejich obranného pásma a vyhozením celá třetina skončí. To by ale musel být u puku někdo jiný než Rostislav Olesz.

„Čas už plynul, nevěděl jsem přesně, kolik je do konce. Ale Ondra Roman na mě řval, ať střílím. Poslechl jsem ho. Nevím, jak to bylo, škoda, že gól neplatil, ale aspoň to gólmana nahlodalo,“ povídal Olesz.

Rozhodovaly setiny. Čiliak inkasoval od půlky, gól ale padl po siréně
Video se připravuje ...

Když se dozvěděl, o kolik čas vymezený pro druhou třetinu přetáhnul, jenom pokrčil rameny. „Přál jsem si, aby gól byl, ale tyhle situace už nám letos jednou nebo dvakrát o pár desetin utekly. Tak nakonec nic,“ smířil se.

Litovat kvůli výsledku nemusel, snad jen kvůli vlastní statistice. Jinak Vítkovice zápas nakonec vyhrály 2:1 a tři body si odvezly i bez Oleszovy trefy.

A tak přišel čas na známý Oleszův humor. „Být to v basketu, platil gól a ještě byl za tři,“ vykládal před vítkovickou šatnou. V basketbalu se bere za platný okamžik vystřelení míče. Být to tak i v hokeji, nejspíš by Olesz skórovat stihnul…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud