4. března 2015 • 21:00

SESTŘIH: Boleslav si zahrála poprvé play off, Plzeň porazila 5:4

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v úvodním zápase předkola play off extraligy v Plzni 5:4 a ujali se vedení v sérii. Po bezbrankové první třetině se strhla přestřelka v prostřední dvacetiminutovce, kterou Bruslařský klub díky dvěma brankám a dvěma přihrávkám kapitána Davida Výborného vyhrál o dva góly. Ve třetí části už Západočeši přes dvě přesilovkové trefy nezvládli proti lépe hrajícímu soupeři nepříznivý stav zvrátit. Extraligový nováček tak slaví premiérovou výhru v první utkání v play off v historii klubu.



SESTŘIH: Předkolo Play Off, Plzeň - Mladá Boleslav 4:5
Video se připravuje ...

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, střelu Tomáše Sýkory z bezprostřední blízkosti ve třetí minutě ovšem dokázal Růžička vyrazit. Hosté pozorně bránili a hrozili z protiútoků. V 7. minutě po jednom z nich Hyka při úniku dvou na jednoho přihrál Lencovi, jehož pokus stačil Machovský zastavit levým betonem. Indiáni se nepoučili a vzápětí znovu vepředu propadali, další akci dva na jednoho však hosté pokazili.

V 11. minutě se prosadil v útočném pásmu Jeřábek, neuspěl ale se svižnou střelou z pravého kruhu. O dvě minuty později unikl v oslabení Musil, ale zakončit mu nedovolil vracející se Mozík. Před první sirénou ještě z dobré pozice pálil nad Klimenta.

Ve 22. minutě se už hosté radovali, když si Kočí sjel před branku na ideální přihrávku Výborného a pohodlně skóroval. O 34 vteřin později ale gólově odpověděl Kubalík, který Růžičku překonal bombou z levého kruhu. Nerozhodný stav však vydržel pouze necelé tři minuty. Poté využil zaváhání Machovského a Jeřábka při rozehrávce Klimenta a připravil snadnou trefu v oslabení Výbornému. Ve 26. minutě ale nabídli hosté Plzni přesilovou hru pět na tři a po Kadlecově střílené přihrávce srovnal Johnson tečí na 2:2.

Po polovině utkání opět převzali otěže hráči Boleslavi. Samostatný únik Musila ještě zlikvidoval Machovský, ale ve 33. minutě se už po dalším zaváhání domácí defenzivy prosadil dorážkou Výborný. Chybující Indiáni následně přečkali šanci Pacovského, ale během dvojnásobné početní výhody ve 38. minutě zvýšil Klimenta ranou z mezikruží na 2:4. Za chvíli při další přesilovce pět na tři Machovský skvěle vytěsnil volej Musila a Klimenta pálil jen do pravé tyče.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se domácí snažili o jednodušší pojetí s častější střelbou. Jejich snaha ale ve 46. minutě opadla, když tečující Lenc přidal pátý gól hostů. Necelých osm minut před koncem Mozík táhlou přesilovkovou střelou snížil na 3:5 a hosté viditelně znervózněli. Navíc se v 58. minutě prosadil v přesilovce před brankou Bližňák, ale závěrečnou power play ukončil útočný faul Simona, po němž už Boleslav těsný náskok uhájila.

Zápas Plzně s Mlabou Boleslaví přinesl řadu ostrých soubojů
Zápas Plzně s Mlabou Boleslaví přinesl řadu ostrých soubojů

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Kubalík (Balej, Lev), 26. Johnson (Kadlec, Simon), 53. Mozík (Kadlec), 58. Bližňák (Indrák, Kadlec) - 22. Kočí (D. Výborný, Holub), 25. D. Výborný (Klimenta), 33. D. Výborný (Kočí, Pacovský), 38. Klimenta (D. Výborný, Musil), 46. Lenc (Hyka). Rozhodčí: Hodek, Šír - Fleg, Zíka. Vyloučení: 7:6, navíc Boháč (Plzeň) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3785. Stav série: 0:1.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Sklenička, Pulpán, Boháč, od 46. navíc Pavlíček - J. Sýkora, Simon, Johnson - Indrák, Bližňák, Schleiss - Balej, Lev, Kubalík - Hollweg, T. Sýkora, Culek. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Robar, Kučný, Holub, Kočí, R. Čermák, Ovčačík - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 18:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
4:5
ONLINE
4. března
18:20
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 21:51. Kubalík, 25:32. Johnson, 52:08. Mozík, 57:37. Bližňák

Hosté: 21:17. Kočí, 24:35. Výborný, 32:29. Výborný, 37:58. Klimenta, 45:02. Lenc

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "C", Sklenička, Mozík, Boháč, Pulpán, od 41. Pavlíček – Johnson "A", Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg – Beran

Hosté: M. Růžička (Rittich) – Kučný, Ovčačík "A", Robar, Kočí, Holub, Čermák – Látal, Broš "A", Klimenta – Pacovský, Výborný "C", Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc

Rozhodčí

Hodek, Šír – Flegl, Zíka

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

3785 diváků

ONLINE: Plzeň - Mladá Boleslav (18:20)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud