Tomáš Vrábel
30. března 2015 • 10:08

Jako kdyby hrálo PĚT útočníků. Třinec těží z podpory obránců

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Sparty 4:3 rozložila třinecká obrana. Oceláři ve druhém semifinále hokejové extraligy ještě necelé tři minuty před koncem prohrávali, prodloužení si ale vynutil zadák Milan Doudera. A o druhém vítězství v sérii rozhodl jeho parťák z defenzivy Vladimír Roth. To dokazuje, jak moc je podpora obránců pro Třinec důležitá.



„Třinec má prostě aktivní beky, dvakrát si to tam hodili a skórovali,“ řekl k rozhodující akci ze 76. minuty sparťanský útočník Michal Vondrka.

Třinec má v sestavě obránce, kteří se nebojí zaútočit. Roth, Doudera či Trončinský se při útoku nebojí opustit svůj post a přečíslit sparťanskou defenzivu třeba i za brankou soupeře. To je velký rozdíl oproti Spartě.

MOMENT: Vítězný gól Vladimíra Rotha v prodloužení
Video se připravuje ...

„To nejsou obránci, to jsou normální útočníci. Mají zkušenosti a jsou i technicky zdaní. Někdy za ně musíme víc bránit, protože se pustí do útoku,“ přiznal útočník Jiří Polanský .

O vyrovnání se postaral zadák Doudera, který si najel do útočného rohu a střelou z poměrně velkého úhlu překonal brankáře Novotného. „Nechali jsme si dát gól dvě minuty před koncem, a zase to byl obránce,“ kroutil hlavou Vondrka.

U rozhodujícího gólu v prodloužení opět byla klíčová role obránce Rotha, ačkoli jen usměrnil kotouč do odkryté klece. Naskočil ze střídačky, nabral rychlost, najel si přímo před sparťanskou branku, kde už jen nastavil hůl. Přečíslil soupeře tak, že se stal nejvysunutějším hráčem Třince.

 Jen to dobře načasovat...

„Naskakoval jsem ze střídačky, jen vím, že Tronča byl vzadu na puku. Poslal to do útočného pásma, tam se hráči perfektně vystřídali. Štefan už mě celou dobu viděl a dal mi to do prázdné branky. Štefan je takový hráč, který všechno výborně vidí. Vidí před hráče, za hráče, pak to je jen o tom, jestli to dobře načasujeme,“ popsal Roth rozhodující moment.

Série pokračuje ve středu na ledě pražské Sparty, která prohrává 0:2. „Nikdo nemá skleslou hlavu, nikdo k tomu nemá tendenci. Přijet domů za stavu 0:2 z venku jsem už zažil xkrát a podařilo se to otočit. Pevně věřím, že to bude i náš případ,“ pravil odhodlaně Vondrka.

A vzhledem k dosavadnímu průběhu série rozhodne také to, jak on se spoluhráči z útoku ubrání třinecké beky.

SESTŘIH: 2. semifinále play off, Třinec - Sparta 5:4 po prodloužení
Video se připravuje ...
MOMENT: Několik potyček ve druhém zápase Třince se Spartou
Video se připravuje ...
MOMENT: Jiřího Polanského zasáhl pukem Marek Trončinský
Video se připravuje ...
MOMENT: Pavel Hodek zkomplikoval rozehrávku Filipa Novotného
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud