16. června 2015 • 14:29

Další posily pro Kometu? Zájem je o Havláta, mluví se i o Nagyovi

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý transfer Tomáše Kaberleho nemusí být posledním žhavým zbožím, které přistane na brněnské adrese. Přítomnost kouče Aloise Hadamczika v týmu s sebou přináší i logické úvahy o dalších nákupech. Martin Havlát by mohl být dalším z oslovených.



Byť jsou pravděpodobnější jiné varianty, téma Havlát se nabízí. Kariéra 34letého útočníka v NHL se blíží k finále, zraněními decimovaný hráč se s náčelníkem Komety výborně zná, navíc má brněnské kořeny. „Otázka na Martina je samozřejmá. Pokud by měl zájem hrát v Kometě, přivítal bych to,“ reaguje trenér Hadamczik , jenž už sondoval, nakolik reálná by byla Havlátova pomoc.

Muži pro Kometu

Petr TON (41) Roční smlouva veteránovi skončila, zájem o pokračování je oboustranný, leč je třeba se domluvit na finančním plnění případné dohody

Ladislav NAGY (36) Proslýchá se o interesu klubu o bývalého hráče Arizony, St. Louis či Los Angeles. Slovenský útočník uvažuje o setrvání se Slovanem v KHL

Martin HAVLÁT (34) Není jisté, zda bude pokračovat v profesionálním hokeji. Zřejmě naposledy se pokusí získat kontrakt v NHL, Kometa může být jisté východisko. Na čas

Sám Havlát má budoucnost zastřenou. V New Jersey mu skončila smlouva, nelze předpokládat její prodloužení, agent Allan Walsh mu shání nové angažmá, leč bude to složitější.

„Mám zprávy, že čeká na nabídku v NHL, a pokud práci nezíská, tak údajně zůstane v Americe žít a do Evropy nepřijede,“ získal Hadamczik informace o možném ukončení kariéry hráče, jenž se v roce 2000 proslavil ziskem titulu juniorského i seniorského mistra světa.

Zatímco kádr Komety je v defenzivních řadách uzavřený, minimálně jedno místo v útoku zůstává otevřené. Ve hře zůstává Petr Ton, v zákulisí se však mluví o Ladislavu Nagyovi. Někdejší dlouholetý útočník NHL (435 startů) odehrál minulý rok ve Slovanu Bratislava, Brno má být jedním z vážných uchazečů. Což by mohlo platit i v případě Petra Vrány, finalisty Gagarinova poháru s Kazaní.

S Tonem se brněnský trenér nedávno sešel a jak vyšlo najevo, nyní záleží už jen na vedení klubu, zda spolupráce přinese pokračování. „Vedli jsme spolu výborný rozhovor. Moc se mi nelíbí, jak se v posledních dvou letech mluvilo o tom, že Petr nedává v play off góly. Branky nestřílela řada jiných,“ pronesl Hadamczik s tím, že Tonově schopnostem věří. „Petr je nadále excelentní střelec. Pokud nám udělá 40 nebo 50 bodů, pro tým je to veliká pomoc. S Kometou jedná o výši smlouvy, pokud se nedomluví a klub řekne, že podmínky jsou neakceptovatelné, nedá se nic dělat.“

Brněnský výběr se včera vydal na soustředění do Vysokých Tater, spolupráci s hráči si nástupce Vladimíra Kýhose nemůže vynachválit. „Hráči mají velmi dobrý přístup. A to je zásadní věc. Nebývá vždy a všude pravidlem, aby do přípravy šli s maximální vůlí a nasazením. My trenéři se nemusíme chovat jako policajti, kteří by museli dohlížet na to, jak hráči plní zadání. Jen určíme tréninkový proces a hráči ho vezmou za svůj,“ těší Hadamczika.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud