16. února 2016 • 14:28

Hanzlík je zpět, i když rameno dál bolí: Uvidíme, až dostanu pecku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm týdnů chyběl hokejistům Komety Brno obránce Jan Hanzlík, který se po vleklém zranění vrátí do sestavy ve středečním duelu s Hradcem Králové. Třiatřicetiletý zadák si 26. prosince v utkání v Litvínově po souboji a nešťastném pádu vykloubil rameno. Vedle Hanzlíka by už měla mít Kometa ve středu k dispozici i uzdravené útočníky Leoše Čermáka a Davida Ostřížka.



Po dlouhé přestávce se Hanzlík necítí stále v optimální kondici. Chce ale svou přítomností pomoci zastavit výsledkový propad Komety, která z posledních devíti zápasů získala jen tři body. "Nejsem v optimální pohodě, neboť jsem od zranění neodehrál žádný zápas, ve kterém bych se mohl rozehrát," řekl Hanzlík po dnešním tréninku.

AUUU. Hanzlík si proti Litvínovu vykloubil rameno a dohrál
Video se připravuje ...

Jeho rozhodnutí naskočit do zápasů dozrálo rychle. Ještě minulý pátek, když Kometa hrála přípravné utkání se Znojmem, nevěděl, kdy se do sestavy vrátí. "Tehdy jsem se ještě na zápas necítil. Trénoval jsem jen dva týdny a hlavně naháněl fyzičku. Při zátěži zranění stále bolí. Tak uvidím, až dostanu pecku, co to udělá," uvedl obránce.

Přiznal, že zápasová pauza pro něj byla hodně smutná. Při domácích zápasech nechyběl v hledišti, chodil za spoluhráči do šatny. "Nebylo vůbec příjemné vidět, jak kluci chodí do šatny se svěšenými hlavami," dodal Hanzlík, jenž nyní cítí v kabině mnohem lepší atmosféru.

"Změna trenéra je vždy impulzem. Ještě více to platí ve fotbale, kde se trenéři mění jako ponožky. Změnili jsme styl hry, zlepšila se i pohoda v týmu. Tím nechci říci, že by tady byla za trenéra Hadamczika nějaká ponurá nálada. Ale přišli noví lidé, kteří se chtějí ukázat," konstatoval Hanzlík.

V reprezentační přestávce trenéři Komety hlavně vylepšovali herní projev. "Je pravda, že se vracíme k tomu, co jsme hráli loni. Uvidíme, zda to bude fungovat. Hokej se od té doby posunul. Spoluhráči byli v psychickém útlumu, puky nám odskakovaly. Není možné, že by se pohnulo prstem a my začali vyhrávat. Startujeme tam, kde jsme skončili loni," poznamenal Hanzlík.

Hokejisty Komety nyní čeká program čtyř zápasů v rozmezí sedmi dnů. Z toho hrají třikrát na domácím ledě s Hradcem Králové, Plzní a Třincem, v neděli nastoupí v Praze proti Spartě.

"Když vyhrajeme, tak dostaneme sílu do žil. Většinou prohráváme s týmy ze spodních pater tabulky. S těmi, co jsou nad námi, občas něco uhrajeme. Takže nám je z tohoto pohledu jedno, kdo do Brna přijede. Pro nás je důležité, abychom se dostali do cíle, který jsme si dali. To je umístění do desátého místa," nastínil Hanzlík nejbližší plány.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud