21. února 2016 • 22:21

„Retro“ Chomutov slavil 70 let. Porážka je hořká, přiznal Rutta

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Chomutov mělo utkání s Libercem přívlastek „výroční“. Zvolil ho pro oslavu sedmdesáti let od svého vzniku, nastoupil i v krásných retrodresech, nakonec ale musel přijmout porážku 0:2. „Měli jsme hodně důvodů k vítězství, proto je ta porážka hořká,“ přiznal obránce Jan Rutta.



Piráti si na svých oslavách dali velmi záležet. Už samotné představení retrodresů pojali velkolepě, uskutečnili ho minulou neděli v industriálních kulisách Válcoven trub a železáren, někdejšího významného sponzora. Klub v nich nastupoval na přelomu šedesátých a sedmdesátých let, přesněji to určit nelze, ačkoli existují dobové fotografie. Ani samotní pamětníci to nedokázali upřesnit.

Před duelem došlo k vyvěšení dresů a vyřazení čísel dvou legend chomutovského hokeje bývalého brankáře Karla Straky a útočníka Jiřího Růžičky. K tomu byly do ochozů pozvány desítky dalších ikon. Ocenění k výročí předal za svaz ředitel extraligy Josef Řezníček statutárnímu řediteli Pirátů Jaroslavu Veverkovi mladšímu.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, Piráti Chomutov - HC Bílí Tygři Liberec 0:2
Video se připravuje ...

„Byla to krásná akce, která byla dobře propagovaná. Tady v Chomutově má hokej bohatou historii, jen škoda, že jsme lidem nedali vítězství, ale není jednoduché přehrát tak kvalitní mužstvo, jaké má Liberec,“ přiznal trenér Břetislav Kopřiva.

On spolu s asistentem Janem Šťastným byli na střídačce oblečeni do mikin, které byly podobné retrodresům. „Připravilo je marketingové oddělení. Na zádech jsme měli VTŽ, což byl sponzor, který to tady dlouho zajišťoval. Opravdu to bylo povedené výročí,“ dodal Kopřiva.

Zápas doprovodily i dobové prvky. Rozhovory s legendami či průřez klubovou historií, který se promítal na kostce. I ta se vrátila v čase, když ji zkrášlila „Atari“ grafika.

K tomu měla režie připravené i historické gólové znělky, žádné z nich se však diváci nedočkali. „Všechny jsem si je předem pouštěl a říkal jsem si, abychom nějaký ten gól vůbec dali… Asi jsem to zakřikl,“ přiznal s úsměvem Rutta.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud