24. února 2016 • 04:58

Poláškovy kuriozity ničily Plzeň. Jeden gól přes půlku, druhý o soupeře

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večírek, kdy z beka dáte dva extraligové góly, je výjimečný. A sparťanský hokejista Adam Polášek v úterý dal Plzni dva hodně kuriózní. První napálil od vlastní modré čáry, druhý připsal po odrazu kotouče od brusle soupeře. I proto Pražané na západě zvítězili 4:3 v prodloužení.



Už to vypadalo s návštěvníky z hlavního města zle. Dvě třetiny neúspěšně zkoušeli drolit zeď se jmenovkou Matěj Machovský. V první části vyslali 17! střel, ve druhé dalších osm a přesto strávili přestávku před finišem za stavu 0:2.

Jenže pak začala dvacetiminutovka bizarností. V čase 40:21 už neměl Adam Polášek při výjezdu z vlastního pásma jinou možnost, než poslat puk směr soupeřova branka. „Chcete nějaký odskok, aby byla šance na dorážku,“ vyprávěl později.

Poláškovy kuriozity zničily Plzeň. Jeden gól dal přes půlku, druhý o soupeře
Video se připravuje ...

Už věděl, že žádný dojezd spoluhráčů nebyl potřeba. Stačil právě zmíněný odraz. „Spadlo to na led a odletělo to na úplně druhou stranu, než byla původní dráha letu,“ popisoval Machovský. „Smůla pro nás, štěstí pro ně,“ věděl.

Stejně jako jeho sok si uvědomoval, že podobnou situaci už možná nikdy neprožije. Že záznam akce patří spíše do muzea kuriozit. V jedné zásilce do něj jde zabalit i sestřih situace, která znamenala vyrovnání.

„Viděl jsem na brankovišti spoluhráče, tak jsem mu to tam hodil,“ řekl Polášek. Výsledek byl takový, že si zadák Branislav Kubka bruslí vsítil nešťastný vlastenec. „Vyrovnali tím, že prostě měli štěstí…“ litoval Machovský.

Nakonec se slečna Fortuna možná trochu spravedlivě přiklonila i k domácím. Ve vlastní přesilové hře inkasovali z hole Andreje Kudrny na 2:3, ale v čase 58:58 jim alespoň bod zachránil kapitán Ondřej Kratěna při power play.

„A já věřím, že pokud Sparta nevypadne v prvním kole play off, tak ji tu ještě uvidíme,“ usmál se na závěr gólman poražených. Tušil, že napříště nebude muset čelit podobným hříčkám osudu.

SESTŘIH: 48. kolo extraligy, HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 3:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
3:4
ONLINE
23. února
17:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 34:11. Johnson, 35:15. Bližňák, 58:58. Kratěna

Hosté: 40:29. Polášek, 50:15. Polášek, 52:35. Kudrna, 64:52. Hamilton

Sestavy

Domácí: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Moravčík, Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg. Trenér: Michal Straka.

Hosté: Taylor (Pöpperle) – Polášek, Piskáček, Švrček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Buchtele "A", Přibyl, Forman – Kudrna, Klimek, Hamilton – Kumstát "A", Pech, Netík "C" – Dragoun, Černoch, Komárek – Hozák. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Horák, Pešina – Komárek, Ondráček

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6096 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud