Hynek Preisler
23. února 2016 • 23:33

Rekordní Liberec! Famózní Tygři 37. výhrou sezony psali historii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Symbolicky vyrovnali rekord Pardubic v přímém souboji s nimi. Bílí Tygři porazili houževnatě hrající Východočechy a srovnali tím jejich letitý rekord ze sezony 2002/2003 v počtu výher v základní části extraligy. Už jich mají 37!



„Je to dobrý pocit. Nevnímáme to tak, že hrajeme pouze na rekordy, ale když už to tak je, je to jedině dobře. Opět to posílí naše sebevědomí. Být součástí týmu, který dělá rekordy, těší každého,“ ocenil překonávání milníků útočník Michal Bulíř, který včerejší duel rozhodl vítězným gólem. Ten mimo jiné znamenal i srovnání klubového rekordu v počtu 106 uhraných bodů v základní části ze sezony 2005/2006. „Poslouchá se to hezky, třeba to posuneme ještě někam dál,“ konstatoval kouč domácích Filip Pešán. Již v pátek mohou tesat nová maxima.

Východočeši samozřejmě hráli o důležité body, aby měli co nejlepší pozici pro play out, zároveň však také měli ve svých rukách, aby hájili svůj třináct let starý rekord. A byli blízko k zabrždění liberecké jízdy. Ještě čtyři minuty před koncem drželi remízový stav. Nakonec nemají ani body, počet výher je vyrovnán a v ohrožení je i jejich laťka v počtu uhraných bodů. Těch Pardubice v sezoně 2002/03 uhrály 111. Výtisk a spol. už mají 106 a čtyři zápasy k dobru.

SESTŘIH: 48. kolo extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 4:2
Video se připravuje ...

„Byla by to hezká tečka za základní částí, kdyby se nám to povedlo. Všichni mluví o tom, že vyhrát základní část nic neznamená, ale samozřejmě je to pro klub vždy reklama. Je to obrázek dlouhodobé práce. Za nic se neschováváme, chceme to vyhrát. A když to bude s rekordem, bude to třešnička,“ přiznal útočník Michal Birner. Se svými parťáky ještě hraje v Olomouci a Vítkovicích, doma se Zlínem a Karlovými Vary.

Ale že je čeká ještě těžká šichta, to včera naznačily již Pardubice. „Zápas jsme mohli vyhrát. Když hrajete tři minuty před koncem na bod, a my potřebujeme každý, neměli bychom prohrát,“ smutnil kouč Pardubic Peter Draisaitl. Bílé šelmy rozhodly vyrovnaný duel až v 57. minutě, kdy střelu od modré tečoval do branky Bulíř a za dalších 32 vteřin tři body pečetil Michal Řepík.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 18:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
4:2
ONLINE
23. února
18:00
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 01:55. Stránský, 28:07. Řepík, 56:16. Bulíř, 56:48. Řepík

Hosté: 09:15. Redenbach, 44:51. Rapáč

Sestavy

Domácí: Schwarz (Hosnedl) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Lakatoš, Krenželok – Ordoš, Stránský, Vlach. Trenér: Filip Pešán.

Hosté: Kopřiva (Maxwell) – Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, Šeda, Zdráhal – Sýkora "C", Nahodil, Marcinko – Monja, Redenbach, Orsava – Rapáč, Tomášek, Poulíček – Voženílek, Kaut, Beran. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Hradil, Úlehla – Lučan, Kis.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec.

Návštěva

5 710 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud