8. dubna 2016 • 20:00

SESTŘIHY: Jihlava dohnala Vary, Litvínov na Slavii otočil z 0:3 na 4:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o postup mezi českou hokejovou elitu se zamotává. V dnešním 5. kole baráže byli úspěšnější Litvínov s Jihlavou. Stále úřadující mistr jmenovaný dokázal vyrovnat tříbrankové manko a Slavii v prodloužení porazit - oba soupeři mají devět bodů. Jihlava doma překonala Karlovy Vary a oba týmy jsou v tabulce o tři body zpátky. Podívejte se na sestřihy obou zápasů.



Jihlava překvapila Vary, dohnala je v tabulce

Zápasy obou týmů mají o náboj postaráno. Jihlava proti Západočechům nemůže využít pět hráčů, kteří jsou v klubu na hostování právě z Karlových Varů. Jejich spoluhráči je ale dnes nahradili.

Dukle pomohla stejně jako v předchozím domácím duelu proti Slavii přesilovka. Teprve druhou využitou početní výhodu Jihlavy v baráži přetavil ve vedoucí branku Filip Seman, jenž zužitkoval Divišovu přihrávku před brankoviště.

Západočeši vyrovnali při hře čtyři na čtyři z obdobné akce. Marosz předložil před branku pas Tomáši Rachůnkovi, kterému stačilo už jen nastavit hůl. O tom, že Jihlava půjde do poslední části hry poprvé v baráži jako vedoucí celek, rozhodl v 35. minutě Prokš, jenž střelou z mezikruží překonal Závorku. Jeho trefu musel potvrdit videorozhodčí, neboť puk po prudké ráně a odrazu od zadního oblouku branky vylétl v mžiku ven.

Největší šanci na vyrovnání spálil 10 minut před koncem Huňa, který jel sám na Škarka. Střelou na vyrážečku si však na šestnáctiletého gólmana Dukly nepřišel. Minutu a pět vteřin před koncem mohla Jihlava svůj úspěch zpečetit. Při hře Karlových Varů bez gólmana tečoval puk do prázdné branky Seman, podle názoru videorozhodčího však měl hokejku nad povolenou úroveň ramen.

SESTŘIH: Jihlava - Slavia 2:1 (baráž, 5. kolo)
Video se připravuje ...

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. F. Seman (Diviš, Kaláb), 35. Prokš (Jícha) - 14. T. Rachůnek (Marosz). Rozhodčí: Horák, Šír - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 2834.

Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Prokš - Mrňa, Anděl, O. Malec. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
K. Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, T. Dvořák, Gulaši, Weinhold - Huna, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Gorčík, Vrána, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
2:1
ONLINE
8. dubna
17:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 04:55. Seman, 34:25. Prokš

Hosté: 13:14. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Škarek (Sáblík) – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Prokš – Mrňa, Anděl, Malec. Trenér: Petr Vlk

Hosté: Závorka (Habal) – Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Dvořák, Gulaši, Weinhold – Huna, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Kůs, Koblasa – Svoboda, Marosz, Rachůnek – Gorčík, Vrána, T. Rohan. Trenér: Karel Mlejnek

Rozhodčí

Horák, Šír – Gebauer, Tošenovjan

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

2834 diváků

Litvínov smazal tříbrankové manko

Severočeši byli od úvodu aktivnějším týmem, výraznější gólové šance si však nevytvářeli. Až v 15. minutě mohl otevřít skóre po rychlém protiútoku Martynek, Hyláka však nepřekonal, stejně jako o tři minuty později Trávníček.

Na konci první třetiny byl naopak vyloučen Duda a když němu krátce po přestávce přisedl za vyhození puku Lukeš, dostali domácí 99 sekund dlouhou výhodu hry pět na tři. Verva se sice ubránila, ale tři sekundy po Dudově návratu na led překonal Januse Robinson.

Po prvním gólu se hra zrychlila, oba brankáři měli víc práce, inkasoval ale opět slovenský brankář ve službách Vervy. Ondráčkovo nahození ze strany jen vyrazil a Jiránek puk pohotově doklepl. Ve 35. minutě byl blízko třetí branky Mikulík, Janus ještě jeho pokus zastavil, v pokračujícím závaru jej ale překonal David Hruška.

Litvínov se však vrátil do zápasu. Hned na začátku třetí třetiny snížil v přesilové hře Kubát a Pražané se dostali pod velký tlak. Jeho výsledkem byl gól Romana Pšurného, po kterém už hosté prohrávali ve 46. minutě jen o jednu branku. Jejich drtivá střelecká převaha pokračovala a Gula v 50. minutě vyrovnal.

Pražané si mohli "vzít" vedení zpět při hře pět na tři, výhodu dlouhou 50 sekund však opět nevyužili. Následnou klasickou přesilovku navíc zkrátil faul Robinsona, který píchl holí Trávníčka a s pětiminutovým trestem putoval do kabin. Hosté už hráli do konce duelu v početní převaze, faul však potrestali až v nastavení, kdy situaci čtyři na tři ukončil dalekonosnou ranou Lukeš.

SESTŘIH: Slavia - Litvínov 3:4 po prodloužení (baráž, 5. kolo)
Video se připravuje ...

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (0:0, 3:0, 0:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Robinson (Vas, Markovič), 26. Jiránek (M. Ondráček, M. Hruška), 35. D. Hruška (Mikulík, Šafránek) - 41. Kubát (Lukeš, F. Pavlík), 45. R. Pšurný (Trávníček, T. Pavelka), 50. Gula (R. Hanzl, Lukeš), 61. Lukeš. Rozhodčí: Lacina, Mrkva - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5, navíc Robinson (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4000 (vyprodáno).

Slavia: Hylák - Andrlík, Krstev, Pavlin, M. Hruška, Drahorád, Hraško - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Micka, Jiránek, M. Ondráček. Trenéři: Razým a Srdínko.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Slavia - Litvínov: Robinson zakončil slávistickou kombinaci při 5 na 3
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 18:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
3:4
ONLINE
8. dubna
18:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 21:56. Robinson, 25:28. Jiránek, 34:12. D. Hruška

Hosté: 40:42. Kubát, 44:21. Pšurný, 49:40. Gula, 60:14. Lukeš

Sestavy

Domácí: Hylák (Král) – Krstev, Andrlík, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Drahorád – Mikulík, Šafránek, D. Hruška (C) – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Ondráček, Jiránek, Micka – Andres.

Hosté: Janus (Petrásek) – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Gula – Lukeš, Hanzl, Duda – Trávníček (C), Gerhát, Martynek – Hořava, Piroš, Doležal – Pšurný, Válek, Jurčík.

Rozhodčí

Lacina, Mrkva – Jelínek, Pešek

Stadion

ZS Eden

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 7 1 2 2 42:27 25
2. K. Vary 12 6 1 0 5 42:34 20
3. Slavia 12 3 3 2 4 34:36 17
4. Jihlava 12 2 1 2 7 25:46 10

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud