Pavel Bárta
1. května 2016 • 04:50

Změny ve Spartě: Odchází Buchtele i Polášek, přichází Vrána a Ihnacak

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stříbrná sezona přinese pražské Spartě několik změn v kádru. Přestože si většinu hráčů klub udrží, musí se rozloučit s Danielem Přibylem, který zkusí štěstí v Calgary, Adamem Poláškem či Janem Buchtelem. Ti budou hrát v KHL. Odchází však také sportovní manažer Patrik Martinec. „Tohle mě hodně mrzí. Ale snad jsem ve Spartě neřekl poslední slovo,“ poznamenal ke svému odchodu Martinec.



Obránce Adam Polášek v letošní sezoně vynikl a píle mu zajistila přestup do Novosibirsku. „Ruku na srdce, kdo ho znal před třemi lety? Dneska bojuje o mistrovství světa a v extralize patřil mezi top hráče,“ vychválil Martinec nejproduktivnějšího obránce play off.

Jak chce Sparta udržet úspěšné mužstvo z letošní sezony do té další? „To mužstvo se budovalo na delší dobu, nikoli z roku na rok, poslední dobou se podařilo ho stabilizovat. Odchodům do KHL a NHL se neubrání nikdo, nebylo by ani fér ty kluky držet, když si můžou v Rusku vydělat velké peníze,“ vysvětlil sportovní manažer.

A jak to tedy vypadá se složením pro další extraligový ročník? „Hráči jsou pod smlouvami mimo Hlinky a Poláška. Hlinka věřím, že v nejbližší době podepíše, jsme víceméně na všem domluveni, schází pár detailů. O Přibylovi byla řeč, Adam Polášek jde do KHL. To jsou nabídky, kterým Sparta konkurovat nemůže, do KHL půjde i Buchtele . Je to několikanásobně vyšší nabídka, než nabízí Sparta. A on si tu šanci zaslouží,“ řekl.

Do klubu naopak přijde ze Švédska Petr Vrána a z hradeckého Mountfieldu Brian Ihnacak. Bude se mužstvo ještě doplňovat? „Na posílení se pracuje, tito dva jsou jasní, některá jména budou i překvapivá. Věřím, že se ti kluci poperou s prostředím ve Spartě, zvyknou si na ta specifika a budou oporami,“ věří.

HRÁČSKÉ ZMĚNY VE SPARTĚ
ODCHODY
Daniel Přibyl útočník Calgary (NHL)
Adam Polášek obránce Novosibirsk (KHL)
Jan Buchtele útočník Jekatěrinburg (KHL)
PŘÍCHODY
Brian Ihnacak útočník Mountfield HK
Petr Vrána útočník Brynäs (Švédsko)

CELÝ ROZHOVOR S PATRIKEM MARTINCEM ČTĚTE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Elektronickou verzi si můžete pořídit ZDE

TitulkaFoto Deník Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud