Tomáš Vrábel
19. září 2016 • 15:10

Mistři z Liberce jsou v křeči. Efektivita je zoufalá, zlobí se Pešán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezona přinesla na sever Čech problémy. Mistři z Liberce mají na kontě po čtyřech zápasech sedm bodů, mohlo jich být víc, ale příčinou je špatná koncovka. Naposledy je ztratili v Chomutově, kde padli 2:3 po nájezdech. „Byl to bojovný zápas s obrovským množstvím šancí, které jsme opět nebyli schopní proměnit. Ze čtyř samostatných nájezdů jsme třikrát vůbec netrefili branku… S takovouto efektivitou se těžko vyhrává,“ zlobil se trenér Filip Pešán.



Liberecká ofenziva přes léto utrpěla krutou ránu. Odešli její klíčové postavy: Řepík , Vampola , Valský, Bakoš a na poslední chvíli Birner . Na druhou stranu přišli Bartovič, Bližňák, Svačina, Vantuch a mladý Mikyska.

„Už před sezonou jsme věděli, že se nás citelně dotkne odchod pěti útočníků a třeba za Birnera nepřišel nikdo. Herní projev není špatný, šancí máme spoustu, ale efektivita je zoufalá,“ pravil Pešán a neproduktivní hvězdnou dvojici posil chránil. „Stejně jako klukům Birnerovi s Řepíkem trvalo pár kol, než se dostali do své herní pohody, tak si troufnu tvrdit, že Mario Bližňák a Milan Bartovič budou hráči, kteří nám budou pomáhat víc v další fázi sezony, než dělají doposud, co se produktivity týče.“

Liberec se i v novém ročníku drží své hry. Dokáže soupeře zamknout v útočné třetiny, vytvářet si střeleckou převahu (už ne takovou jako v minulé sezoně) i šance, ale ty se z velké části nedaří proměňovat. Proto má na kontě jen sedm bodů.

„Produktivita v zakončení je o dovednosti. Když si někdo je jistý svojí dovedností, tak má hlavu v takových chvílích klidnější. Když někdo není připravený, tak reaguje i zběsile, splašeně a možná ukvapeně. To jsou ty prázdné brány a nula gólů,“ dodal Pešán.

Jedna z takových výtek míří i na Michala Bulíře. Přestože ovládá kanadské bodování extraligy, na kontě mohl mít víc než tři góly.

Přitom na dovednostech Bílí Tygři začali v létě pracovat ještě víc než kdykoli v minulosti. Na druhou stranu je obtížně hráče v tomto směru vyvíjet v pokročilém věku, na něco takového měl být kladen důraz už v mládežnických kategoriích. „Ovoce to přinese v dalších měsících, děláme na tom. Jednoznačně se ale u spousty hráčů zaspalo, to je však obrovská chyba a slabina celého hokeje,“ přiznává Pešán.

Chomutov - Liberec: Michal Bulíř neproměnil trestné střílení
Video se připravuje ...

Proměna libereckého útoku
ODEŠLI PŘIŠLI
Petr Vampola (Mladá Boleslav) Milan Bartovič (Slovan Bratislava, KHL)
Jakub Valský (Slovan Bratislava, KHL) Mario Bližňák (Plzeň)
Michal Řepík (Čeljabinsk, KHL) Vladimír Svačina (Třinec)
Michal Birner (Čeljabinsk, KHL) Lukáš Vantuch (Mountfield HK)
Martin Bakoš (Peking, KHL) Josef Mikyska (České Budějovice)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud