24. července 2017 • 15:45

Hokejisté Sparty vyjeli poprvé na led. Trénovali s nimi i Neuvirth a Přibyl

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První trénink na ledě před novou extraligovou sezonou mají už za sebou  hokejisté Sparty. Jejich kádr během léta prošel velkou obměnou. V pražské Tipsport Areně chyběl ze zdravotních důvodů pouze hlavní trenér Jiří Kalous. Úvodní rozbruslení tak proběhlo pod taktovkou asistenta Jaroslava Nedvěda a sportovního manažera klubu Michal Broše. Do přípravy Sparty navíc naskočil i gólman Philadephie Michal Neuvirth nebo Daniel Přibyl z Calgary Flames.  



Letní dril na suchu skončil, rozběhla se příprava na ledě. Sparťané se již naplno připravují na nadcházející ročník. Vedle hlavních opor a nových posil trénoval i brankář Philadephia Flyers Michal Neuvirth , který má s pražským klubem vřelé vztahy a připravoval se s ním i vloni.

Na svojí druhou sezonu v zámoří s Pražany ladí formu i její někdejší střelec Daniel Přibyl. Rodák z Písku hájil minulý ročník barvy týmu Stockton Heat, farmy Calgary Flames.

Se Spartou si poprvé zabruslil například finský gólman Sami Aittokallio, reprezentační obránce Petr Zámorský nebo norský forvard Alexander Reichenberg. "Ve Spartě je spousta nových hráčů. Samozřejmě patřím mezi ně. Musím však říct, že parta je tu opravdu super. Myslím, že všechno klape nad plán," usmíval se po úvodním rozbruslení Zámorský, od kterého si sparťané v nadcházející sezoně hodně slibují.

Hokejisté Sparty na tréninku
Hokejisté Sparty na tréninku

Vzhledem k velkému počtu hráčů na sparťanské soupisce se trénink dělil na dvě části. Přípravu na ledě tak měl na povel asistent trenéra Jaroslav Nedvěd, kterého dobře doplňoval sportovní manažer Michal Broš .

"V dnešní době je zcela běžné, když se i sportovní manažer zapojí do tréninku. Jirka Kalous podstoupil složitý zákrok u zubaře a tak jsme se domluvili, že ho na chvíli zastoupím. Nicméně já počítám s tím, že na led budu chodit i normálně v sezoně. Mám velký zájem být s týmem a vidět ho z různých úhlů pohledu," vysvětlil své zapojení do tréninku Broš.

Oba členové realizačního týmu prozradili, že v nadcházející sezoně dostanou hodně prostoru mladí sparťané. "Všichni bojují o místo v sestavě. Mladým klukům však chceme dát dost prostoru v první lize. Kdo z nich ho využije, může dostat šanci i v áčku," řekl Nedvěd.

První přípravné utkání sehrají Pražané v pátek 28. července proti Liberci na severu Čech.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud