3. října 2017 • 09:47

Gesto fair play. Automatika, jen jedna reakce byla negativní, říká Kaut

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu čerstvě osmnáct, patří k největším českým talentům ročníku, který teď čeká draft. A taky ví, co se sluší a patří. Pardubický útočník Martin Kaut při zápase v Liberci ukázal fér jednání. Hodil za hlavu, že jeho tým je poslední a body extrémně nutně potřebuje. Když chtěli rozhodčí vyloučit v první třetině druhého domácího hráče v řadě a Bilé Tygry poslat do tří za vyhození puku, on jim jel vysvětlit, že trestat nemají.



Sudí poděkovali a poslechli, uložený trest zrušili. „Od začátku jsem věděl, že puk jsem tečoval já. Tak jsem se jel rozhodčím přiznat,“ řekl k momentu Kaut. Prý ani chvíli nepřemýšlel, že by zatloukal. „Byla to automatika a podle mě by tohle měl udělat každý. Ani kluci mi na střídačce nic neříkali, nikdo se na mě nedíval skrz prsty.“

Liberec - Pardubice: Gesto fair play v Liberci! Tleskala celá hala
Video se připravuje ...

Dynamo nakonec prohrálo 1:4, nevystrčilo hlavu z posledního místa a v úterý se o to pokusí na Spartě. Na mobilu i Facebooku mladého útočníka se to pak hemžilo vzkazy. „Jenom jeden byl negativní, jestli jsem se prý nezbláznil. Ale to jsem hodil za hlavu, někteří lidé jsou takoví, s tím nic nenaděláte. Drtivá většina mi psala, že si váží toho, co jsem v naší nepříjemné situaci udělal. Moc jim děkuju za podporu, potěšilo mě to,“ usmál se.

Po devíti zápasech sezony má Martin Kaut, jehož starší bratr Tomáš Pardubice před sezonou opustil a bije se v první lize za Kladno, na kontě čtyři body za dva góly a dvě asistence.

Často navíc chodí na oslabení, postupně se z něj stává důležitý hráč Dynama. „Z osobního pohledu bych asi spokojený být mohl, ale víc mě zajímá, jak jsme na tom jako tým a teď nutně potřebujeme body. Hned na Spartě bychom je měli zkusit urvat,“ vybízí mladý reprezentant, který má šanci se probojovat i do kádru na zimní MS do 20 let.

SESTŘIH: HC Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 4:1
Video se připravuje ...

Liberec - Pardubice: V Liberci se před utkáním loučili s Jánem Lašákem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud