Jan Pikous
13. října 2017 • 21:58

Nastartovalo nás, když Gulaš vypnul soupeře, říká Schleiss po výhře

Autor: Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako naposledy proti Brnu, i do zápasu s loňským finalistou z Liberce vstoupili plzeňští hokejisté parádně. Oproti zápasu s Kometou se však náhlý kolaps neopakoval a Indiáni suverénní výhrou 5:1 oslavili deváté vítězství v sezoně. "Snad nám to vydrží," přeje si plzeňský útočník Jan Schleiss.



I poslední utkání s Kometou měli plzeňští hokejisté rozehrané dobře a brzy vedli 3:0. Pak se ale i kvůli vynucené změně v plzeňském brankovišti dostali hosté z Moravy zpátky do zápasu a duel nakonec v prodloužení ovládli. Že by však na Škodovce ležela po ztraceném utkání s obhájcem trofeje deka? Ani omylem.

Začátek duelu s Libercem přitom nedělní střetnutí v mnohém připomněl – ranou od modré se už po dvaačtyřiceti vteřinách prosadil Moravčík a ve čtvrté minutě pak brankáře hostí Willa překonal Stach. „Určitě vám takový vstup do utkání pomůže srazit soupeře na zem hned ze začátku,“ byl se smrtícím úvodem spokojen útočník domácích Schleiss.

Na možnou paralelu s prohraným utkáním proti úřadujícímu mistrovi ovšem plzeňští nemysleli. „Minule jsme to zkrátka nezvládli, dnes jsme ale byli dobře připraveni,“ nebál se dalšího kolapsu autor přihrávky na rychlý první gól Plzně.

Plzeň - Liberec: Vlach tvrdě sestřelil Gulaše, hráči se následně porvali
Video se připravuje ...

Duel svedl dohromady dva čtvrtfinálové soupeře z loňského play-off, že by tento fakt hrál ve vyhroceném zápase nějakou roli, si ale Schleiss nemyslí. „Všechno to nastartoval až moment, kdy Guli (Milan Gulaš) vypnul soupeře v první třetině, pak se strhla mela. I ve zbytku zápasu pak byly nějaké šarvátky, s loňským čtvrtfinále to ale nemělo co dělat,“ zmínil plzeňský odchovanec čistý hit svého spoluhráče, který následně přinesl na led emoce na obou stranách.

Za rozhodující moment utkání pak třiadvacetiletý forvard považoval přesilovkový gól Jaroslava Kracíka. „Ve druhé třetině se zápas lámal, Liberec měl tlak a příležitosti v přesilovkách. Gólem Jardy na 4:1 se to uklidnilo,“ těšilo Schleisse.

Indiánům patří po další výhře druhá příčka v tabulce, soupeřům už přitom Plzeň nastřílela čtyřiapadesát branek. „Vyhráváme, takže je nálada výborná,“ usmíval se hráč první plzeňské lajny po utkání. „Jen aby to vydrželo co nejdéle,“ dodal.

Domácí hnala za dalším suverénním vítězstvím více než sedmitisícová kulisa, nyní však čeká na rozjeté plzeňské mužstvo série pěti venkovních utkání. „Bude to těžké, na druhou stranu si myslím, že v současné formě bychom se s tím mohli popasovat,“ věří Schleiss.

Plzeň - Liberec: První střet se Stránským. Rozhodčí museli Hollwega držet stranou
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Bitkař je zpátky! Hollweg seřezal Stránského
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Poslední gól zápasu vstřelil Dominik Kubalík, 5:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Gól v přesilovce! Kracík dostal puk za Willa, 4:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Tohle se často nevidí, Gulaš prostřelil Willa z půlky hřiště, 3:1
Video se připravuje ...

Ryan Hollweg a Jan Stránský se utkali ve férové bitce
Ryan Hollweg a Jan Stránský se utkali ve férové bitce

SESTŘIH: Plzeň - Liberec 5:1. Tygři venku prohráli i šestý duel v sezoně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:42. Moravčík, 03:49. Stach, 09:10. Gulaš, 34:13. Kracík, 54:40. D. Kubalík

Hosté: 06:08. Ševc

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák (A) – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Kolmann – L. Krenželok (A), P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský – Jeník.

Rozhodčí

Hribik, Hradil – D. Jelínek, Kis

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 113 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud