Jan Pikous
13. října 2017 • 22:12

Ranař je zpět! Chtěli jsme udělat show, smál se Hollweg. Soka za bitku chválil

Autor: Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest branek, hokej ve vysokém tempu a více než sedmitisícová návštěva. Zápasu Plzeň - Liberec už chyběla jen pořádná bitka, napadlo by diváka. Domácí Ryan Hollweg s libereckým Janem Stránským se rozhodli fanouškům přání splnit. „Domluvili jsme se, že lidem uděláme show,“ usmíval se plzeňský útočník.



Pěstní duel s protihráčem Hollweg jednoznačně vyhrál, po utkání však měl pro svého souputníka jen slova uznání. „Musím mu vyjádřit respekt, byla to skvělá bitka. S Honzou hrajeme podobným stylem, je to pracant, hraje tvrdě, navíc je z Plzně. Celý zápas jsme spolu komunikovali a tímhle to vyústilo,“ zubil se Hollweg.

Šarvátek bylo ale v utkání mnohem více. „Je to hokej, sešly se dva týmy, které hrají tvrdě. Emoce k tomu patří,“ vysvětloval čtyřiatřicetiletý hokejista.

Na zcela jinou úroveň se pak emoční stránka věci dostala po hitu Milana Gulaše, po němž následovala hromadná strkanice. „Má vliv na hru celého týmu, když vidíte top hráče, kterým Guli je, že dokáže hrát tvrdě pro tým. Je to extra motivace,“ chválil Američan svého spoluhráče, jenž do Plzně zamířil před sezonou.

Plzeň - Liberec: Bitkař je zpátky! Hollweg seřezal Stránského
Video se připravuje ...

Škodovka slaví deváté vítězství v sezoně a v tabulce je druhá, nálada v kabině je tedy nepřekvapivě dobrá. „Když vyhráváte, je pohoda vždycky. A větší chuť hrát. Je tady skvělá atmosféra, musíme ale jít zápas od zápasu a nemít hlavy moc nahoře. Teď je to skvělé, musíme se ale kontrolovat a ujistit se, že se soustředíme na každý zápas. Stále to není rozhodující část sezony,“ líčil po utkání Hollweg.

Indiánům se velmi daří v ofenzivě, plzeňský „zlý muž“ si ale uvědomuje, že jeho role na ledě je především v oslabení. „Soustředíme se na každý aspekt hry, abyste byli úspěšní, musíte mít v kabině různé typy hráčů. Já jsem pyšný na to, když se mi povede zablokovat střelu nebo pomůžu ubránit týmu oslabení. Je to podobný pocit, jako bych dal sám gól.“

SESTŘIH: Plzeň - Liberec 5:1. Tygři venku prohráli i šestý duel v sezoně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:42. Moravčík, 03:49. Stach, 09:10. Gulaš, 34:13. Kracík, 54:40. D. Kubalík

Hosté: 06:08. Ševc

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák (A) – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Kolmann – L. Krenželok (A), P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský – Jeník.

Rozhodčí

Hribik, Hradil – D. Jelínek, Kis

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 113 diváků

Ryan Hollweg a Jan Stránský se utkali ve férové bitce
Ryan Hollweg a Jan Stránský se utkali ve férové bitce

Plzeň - Liberec: První střet se Stránským. Rozhodčí museli Hollwega držet stranou
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Gól v přesilovce! Kracík dostal puk za Willa, 4:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Vlach tvrdě sestřelil Gulaše, hráči se následně porvali
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Poslední gól zápasu vstřelil Dominik Kubalík, 5:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud