Jiří Vítek
22. prosince 2017 • 09:57

Unikátní vlak Komety! Na Spartu jedou v 15 vagonech hráči i fanoušci spolu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patnáct vagonů, 1120 cestujících a v čele celého spřežení Kometa expres modrobílá lokomotiva s logem klubu. Cílová destinace? Praha-Libeň. Účel cesty? Přímý souboj s úhlavním rivalem, pražskou Spartou (dnes ONLINE od 18.30 ZDE>>>). Jedou hráči, fanoušci i kluboví partneři. „Těším se na to, rozhodně půjde o něco nového a zajímavého,“ vyhlíží celou akci brněnský obránce Jakub Krejčík. 



Před dvěma lety uspořádali velkolepou show v podobě dvou utkání pod otevřeným nebem, nyní se vedení Komety odhodlalo k dalšímu kroku, jak poděkovat svým příznivcům za podporu. A také jak ukázat, že nadále usiluje o výstavbu nového stadionu. Balíčky, jejichž součástí bude kromě zpáteční jízdenky také vstupenka na samotné utkání, rozdal klub partnerům, vylosovaným fanouškům a dětem, které budou tvořit velkou část osazenstva.

„Je to projekt, s nímž přišel Libor Zábranský (majitel klubu a trenér A-týmu). Myslíme si, že je to velmi dobrá cesta, jak poděkovat dětem, fanouškům a partnerům. Také se mohou podívat na multifunkční arénu, o jejíž výstavbu usilujeme i v Brně,“ připomíná výkonný ředitel Komety David Trunda plány na vybudování nového stadionu.

Stranou výše zmíněného Kometa expresu se klub rozhodl věnovat pěti stovkám fanoušků zpáteční jízdenku vlakem a vstupenku na utkání za symbolickou jednu korunu. Příznivci Komety tento krok nenechali bez odezvy a rozhodli se část nákladů pokrýt, přičemž vybraná suma poputuje na nadaci usilující o výstavbu haly za Lužánkami. V průběhu dnešního dne tak vyvrcholí přípravy několikaměsíčního projektu. „Všechny balíčky jsme rozdali, vlak je kompletně zaplněný,“ těší Trundu zájem o akci.

„Zvažovali jsme i jiné destinace, spolu s Českými drahami jsme přemýšleli nad tím, jak bezpečně dopravit naše fanoušky na venkovní utkání. Zvažovali jsme Jihlavu, Pardubice či Hradec Králové, zkrátka kam jezdí přímé linky z Brna. Nakonec z toho ve finále vyšla varianta výjezdu na Spartu, protože chceme našim fanouškům také nabídnout možnost podívat se, jak vypadá moderní aréna,“ popisuje.

Vlak bude navíc přistaven přímo k DRFG Areně, okolo níž vedou železniční koleje na nedaleké výstaviště. Drobnou komplikací tak bude pro Brňany pouze dvouhodinová uzavírka ulice Poříčí, jež je nezbytná pro nástup do vlaku a jeho odjezd. „Vyžadovalo to součinnost a pomoc všech zainteresovaných, od kraje, Českých drah i policie. Musím říct, že se nám všichni snažili vyjít vstříc a pomoct v tom, aby se vše podařilo zrealizovat,“ pochvaluje si Trunda.

Kometa expres mohli lidé spatřit už v předchozích týdnech, modrobílá lokomotiva byla využívána na linkách do Vídně či Budapešti, její využití pro širokou veřejnost je v plánu i do budoucna. „Shodou okolností tím vlakem jela už před týdnem moje přítelkyně, takže si to vyzkoušela dopředu,“ usmívá se brněnský zadák Jakub Krejčík.

Po skončení utkání je navíc při zpáteční cestě v plánu setkání hráčů s nejmenšími příznivci modrobílých barev. „Před zápasem chceme hráčům dopřát klid, ale po jeho skončení je naplánované, že pozdraví děti, které budou ve vlaku zastoupeny ve velkém poměru, a popřejí jim hezké Vánoce,“ plánuje klub závěr celé akce.

Kometa Brno - Chomutov: Vedení hostů netrvalo dlouho, vyrovnal Vojtěch Němec, 2:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Chomutov: Hosté poprvé vedou, prosadil se Vladimír Růžička, 1:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Chomutov: Je vyrovnáno, gól vstřelil Jakub Sklenář, 1:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud