2. února 2018 • 19:50

VIDEO: Jihlava i Pardubice vynulovaly favority. Hradec doma přejel Spartu 4:1!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční program 46. kola hokejové Tipsport extraligy nadále zdramatizoval boj o předkolo play off! V přímém boji o šesté místo zdolal Zlín na domácí půdě Olomouc a Pardubice se po výhře 2:0 nad Plzní posunuly na sedmé místo. Chomutov udržel kontakt po výhře nad Libercem, porážky si však připsala Mladá Boleslav s Vítkovicemi a Sparta prohrává v Hradci Králové. Rozjetý Třinec porazil poslední Litvínov 4:3 a odskočil Kometě Brno, která padla 0:2 v Jihlavě.



Třinec se bál, ale bere šestou výhru v řadě

Duel se pro papírového favorita zdaleka nevyvíjel podle očekávání. Litvínov ho v první části dokázal přidržet na uzdě pozornou hrou v defenzívě a okénky v třinecké obraně proklouzl do několika brankových možností. Už v páté minutě zachránila Oceláře po Hüblově sólu horní tyčka a v závěru první části zmařil Hrubec ránu Marka Růžičky.

Jeho třinecký jmenovec Martin pak hned na začátku prostřední třetiny domácí nasměroval na cestu k výhře. Od mantinelu posunul puk na střed Rothovi, který poprvé překonal Kantora.

Ale ani pak se mezi týmy nerozevřely výkonnostní nůžky a v urputném souboji disciplinovaně hrající hosté Třinci zdatně sekundovali. Severočeši mohli kontrovat záhy, Mikúš ale svoji šanci nevyužil. Ve 26. minutě ale Jurčík z nenápadné akce vyrovnal, útočník Vervy před Hrubcem sklepl Baránkův pokus od modré čáry.

Třinec - Litvínov: Roth přidal čtvrtý gól domácích, 4:1
Video se připravuje ...

Marek Růžička pak promarnil další příležitost poslat Litvínov do vedení, a tak se skóre změnilo na druhé straně. Po nabídce Svačiny do prázdné branky pohodlně "zavěsil" Polanský.

O minutu nato si oba role prohodili, ale Svačina neměl přesnou mušku. Vedení Třince nenavýšil ani Adamský, který nechal vyniknout Kantora, ale v 50. minutě už mu to vyšlo a po sólovém průniku utěšeným bekhendem uklidnil tým třetím gólem. Za stavu 3:1 se favorit mohl více uvolnit a do zad riskantněji hrajícího soupeře vpadl ještě přesnou ranou Rotha.

Přestože Válek už za 14 sekund pod Hrubcovým betonem snížil na 2:4 a Trávníček v power play 34 sekund před koncem dokonce znovu na jeden gól, k ničemu dalšímu už se hosté nedostali a na vítězství tak čekají již 36 dnů.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): „Utkání jsme neodehráli tak, jak bychom si představovali. Z týmu zaslouží pochvalu především brankář Šimon Hrubec, který nás hodně podržel. Důležité bylo, že se nám povedlo za stavu 2:1 zlomit zápas na naši stranu, když Martin Adamský ujel a dal gól na 3:1. Musím říct, že Litvínov se zvedl a neodehrál tady vůbec špatné utkání. Jsme rádi, že body zůstaly v Třinci."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Oproti minulému zápasu jsme znovu podali zlepšený výkon. Dostávali jsme se i do brankových příležitostí, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Soupeř naopak své šance využil a to je důvod, proč jsme v Třinci prohráli. Je to obrovská škoda."

Góly

Domácí: 20:42. Roth, 37:02. Polanský, 49:14. Adamský, 56:47. Roth

Hosté: 25:41. Jurčík, 57:01. Válek, 59:27. Trávníček

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Adámek – Chmielewski, Rákos, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Hosté: Kantor (Soukup) – Baránek, Iberer, Kubát, Gula (A), L. Doudera, Čutta, Z. Sklenička – Marek Růžička, J. Mikúš, M. Hanzl – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Válek, Řehoř.

Rozhodčí

Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)


Zlín rozsekl drama pět vteřin před koncem!

Domácí měli hned v úvodu utkání výhodu přesilové hry pět na tři, když byli vyloučeni Knotek s Lašem. Za 80 sekund si však nedokázali vypracovat výraznější šanci. Třetího faul soupeře ale již Zlín potrestal. Po kombinaci Ference s Okálem pohodlně zakončoval do odkryté branky Bukarts.

Následně začal desetiminutový protest obou táborů fanoušků proti hokejovému svazu. Tichou atmosféru narušili jen ve 14. minutě na malou chvíli fandové Olomouci, kteří slavili vyrovnání po teči Skladaného.

Na začátku druhé třetiny měl obrovskou šanci Honejsek, sám před Konrádem ale kličkou do bekhendu neuspěl. A tak ve 30. minutě udeřili hosté. Kašík vyrazil pokus Laše přímo na hůl dorážejícího Eberleho a Olomouc vedla.

Zlín - Olomouc: 5 sekund do konce a Ondráček vystřelil vítězství domácích, 4:3
Video se připravuje ...

Následně však na trestnou lavici putoval Skladaný a Berani v přesilovce vyrovnali. Po další ukázkové akci opět zakončoval do odkryté branky lotyšský reprezentační útočník. Chvíli předtím však byla citelně oslabena obrana Hanáků, když po tvrdém střetu s Kubišem putoval do nemocnice Škůrek.

Šancí bylo o něco více ve třetí části. Nejprve Kubišova střela propadla Konrádovi pod rukou a Zlín vedl. Poté mohl vyrovnat Knotek, ale Kašíka nepřekonal. Následně měl Bukarts na hokejce hattrick, taktéž však skóre nezměnil. Nejblíže ke gólu byl znovu Knotek, jehož střela propadla Kašíkovi, ten ji ale zalehl na brankové čáře.

Hosté ale přece jenom srovnali. Necelé dvě minuty před koncem dokázal dotlačit puk za záda Kašíka Irgl. Když už se oba týmy pomalu chystaly na prodloužení, rozhodl pět sekund před koncem normální hrací doby Ondráček a ukončil sérii šesti vzájemných soubojů, ve kterých Olomouc proti Zlínu bodovala.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Až na první třetinu to byl vyrovnaný zápas. Ve třetí části možná byla Olomouc i o trochu lepší, nemohli jsme se udržet na puku. Za stavu 3:2 jsme měli zápas dohrát v klidu, zbytečně jsme z toho udělali drama. Měli jsme obrovské štěstí."

Jan Tomajko (Olomouc): "Byl to vyrovnaný zápas, Zlín měl v úvodu větší tlak, pak se ale hra srovnala. Bylo to o jednom gólu, který my jsme nakonec dali, ale ke konci zase dostali. Takový gól bychom neměli dostat, naši hráči nebyli důrazní u mantinelu a na brankovišti."

Góly

Domácí: 19:59. Čachotský, 58:54. Zeman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kořenář (Volden) – Suchánek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Půža, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Bryhnisveen, R. Hubáček, Diviš (A).

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, M. Erat (C) – Vincour, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, R. Zohorna, Vondráček.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Barvíř, Blümel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6 500 (vyprodáno) diváků


První čisté konto! Kořenář vynuloval Kometu

Prvních pět minut utkání patřilo jednoznačně favoritovi z Brna. Největší šanci si v šesté minutě ale připsala Dukla, jejíž nejproduktivnější hráč Čachotský ze strany nastřelil pravou tyč Čiliakovy branky.

Hostující gólman podržel svůj tým při následné přesilové hře Jihlavy. Nejdřív musel likvidovat střelu Suchánka i následné dvě dorážky a vychytal i další Jiránkovu dorážku z bezprostřední blízkosti. V 15. minutě naopak mohl skórovat hostující Erat, ale zblízka Kořenáře nepřekonal.

Dukla, která v této sezoně proti Brnu získala jen jeden bod, šla do vedení brankou v poslední sekundě. Čiliaka po Jiránkově přihrávce prostřelil Čachotský. Úvodní trefu utkání ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Kometa druhou část hry začala náporem. Ve 24. minutě to byl znovu brněnský kapitán Erat, který se mohl zapsat do střelecké listiny, ale Zaťovičovu přihrávku zpoza brány nevyužil, jeho střelu zastavil Kořenář betonem.

Jihlava - Kometa Brno: Videorozhodčí potvrdil trefu Čachotského, ten otevřel skóre sekundu před koncem první třetiny, 1:0
Video se připravuje ...

V podobné pozici se o minutu později ještě ocitl Vincour, ale i jeho pokus jihlavská jednička mezi tyčemi kryla, tentokrát lapačkou. Následně Jihlava promarnila přesilovku a Kometa pro změnu další šanci na vyrovnání, když Zaťovič na začátku 29. minuty jel sám na Kořenáře, ale ten jeho pokus do bekhendu kryl.

Největší šanci na vyrovnání v průběhu druhé třetiny měl na začátku 33. minuty Haščák. Hruška totiž zachytil za brankou Kořenářovu rozehrávku, posunul puk před prázdnou bránu na spoluhráče ze třetího útoku, který ale odkrytý prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Kometa nevyužila ani půl minuty trvající dvojnásobnou přesilovku.

V poslední třetině Dukla prakticky rezignovala na ofenzivu a soustředila se na místy až úporné bránění už od červené čáry. Kometa se tlačila za vyrovnáním, ale vyloženou brankovou příležitost si nevypracovala.

Necelé tři minuty před koncem se v prostoru mezi kruhy ocitl v ideální pozici Bartejs, ale Kořenáře propálit nedokázal. Dvě minuty před koncem Kometa odvolala brankáře a zkusila vyrovnat v šesti, ale 66 sekund před koncem ujel Zeman a rozhodl trefou do prázdné brány.

Ohlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "Z naší strany to bylo hodně dobře odpracované utkání, co se kolektivního pojetí týče. Jsme proto spokojení. Věřím, že si kluci uvědomili, co vede k úspěchům, a budou v tom jenom pokračovat."

Kamil Pokorný (Brno): "Utkání rozhodl gól, který padl s klaksonem, což se nestává až tak často. Co se celkového zápasu týče, tak jsme asi byli více na puku, možná jsme strávili více času v útočném pásmu a Dukla dobře bránila i dobře bruslila. Málo jsme se tlačili do brány a na můj vkus tam bylo strašně málo střelby. Bohužel jsme hráli hodně kombinačně a na Jihlavu a brankáře Kořenáře to dnes nestačilo."

Góly

Domácí: 19:59. Čachotský, 58:54. Zeman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kořenář (Volden) – Suchánek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Půža, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Bryhnisveen, R. Hubáček, Diviš (A).

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, M. Erat (C) – Vincour, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, R. Zohorna, Vondráček.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Barvíř, Blümel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6 500 (vyprodáno) diváků


Piráti drží kontakt s desítkou, Tygři ztratili

Oba týmy bojují o účast v předkole play off a na hře to bylo vidět. Po vyrovnaném úvodu dvakrát nebezpečně střílel obránce Mrázek, branku Willa však netrefil. Libereckého gólmana poté nepřekonal ani Koblasa.

Ve druhé polovině první třetiny převzali iniciativu hosté, ani oni však nedokázali otevřít skóre. Čekání na první branku neukončila ani první přesilovka Tygrů. Lukeše na druhé straně nepřekonal z brejku Redenbach.

Ve 28. minutě během oslabení ujel do brejku Huml, Willa však také nepřelstil. Oporu Pirátů to ale dlouho mrzet nemuselo, ve 32. minutě totiž posunul domácí do vedení do sestavy se navrátivší Růžička.

Chomutov - Liberec: Koblasa neudržel nervy na uzdě a vztekal se při odchodu na trestnou lavici
Video se připravuje ...

Zvýšit náskok Chomutova mohl v další přesilovce Knot, trefil však jen tyč. V závěru druhé třetin neproměnili rychlý protiútok Lauko s dorážejícím Dietzem. Přečíslení ve 44. minutě nevyužili ani Smejkal s Koblasou.

Šance si však vypracovali i hosté. Lakatošova střela se otřela o tyč, následně v dobré pozici nepřesně zakončoval Kvapil. Jedinečnou šanci vyrovnat měl Liberec při vyloučeních Růžičky a Smejkala, přesilovku pět na tři sice hosté nevyužili, ale pět sekund po návratu prvního provinilce na led skóroval v klasické početní výhodě Krenželok. O vítězi se tak rozhodlo v prodloužení, které ukončil již po 18 sekundách po Koblasově přihrávce Dietz.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Bylo to hodně vyrovnané utkání, ve kterém se nám povedlo jít do vedení. Šance poté byly na obou stranách. My jsem měli dvě, díky kterým jsme mohli odskočit, ale nepovedlo se nám to. Naivními fauly za stavu 1:0 jsem soupeře posadili na koně. Oslabení tři na pět jsme srdnatě bránili, ale neubránili. V prodloužení jsme využili šanci, máme strašně důležité body a pořád žijeme."

Karel Mlejnek (Liberec): "Bylo to vyrovnané a hodně rozkouskované utkání. Ve druhé třetině jsme měli tři velmi dobré příležitosti a mohli jsme překlopit průběh na naši stranu. Bohužel se nám to nepodařilo. V poslední třetině už to bylo jenom o tom, jestli srovnáme a odvezeme si jeden případně dva body, nebo pojedeme s prázdnou. Jsme extrémně rádi, že máme alespoň bod. Mrzí nás ale, že jsme inkasovali gól v prodloužení."

Góly

Domácí: 31:02. V. Růžička, 60:18. Dietz

Hosté: 51:56. L. Krenželok

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Mrázek, Knot, Tomáš Dvořák – Koblasa, Smejkal, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Huml, Hlava – Lauko, Šťovíček, Chlouba.

Hosté: Will (Janus) – Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík – Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – J. Stránský, J. Vlach, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Pešina, Bejček – Kajínek, Zavřel

Stadion

ZS Chomutov


Středočeši ztratili, Vítkovice odskočily Brnu

Utkání začalo s osmiminutovým zpožděním, neboť rozhodčí našli závadu v sítích obou dvou branek. V dresu Vítkovic si extraligovou premiéru odbyl ve čtvrté formaci rodák z Montrealu Mahbod, za domácí nastoupil poprvé obránce Nedomlel.

Boleslav se dostala do vedení po 65 odehraných vteřinách, kdy byl v útočném pásmu důrazný Pacovský, který následně nabídl puk volnému Klepišovi. Za hosty měl vyrovnání na hokejce Lev, ale gól mu ukradla Růžičkova lapačka.

Druhou třetinu začali náporem hosté a Růžička se měl ve svém brankovišti co ohánět, aby udržel čisté konto a boleslavské vedení. Vítkovičtí byli během celé druhé třetiny lepším týmem a za svou zvýšenou aktivitu byli odměněni šest a půl minuty před koncem periody, když se na brankovišti kolem svého strážce obtočil Kurovský a podél Růžičky vyrovnal na 1:1.

Mladá Boleslav - Vítkovice: Nedomlel nezastavil Stránského, ten rozhodl o vítězství hostů, 2:3
Video se připravuje ...

Bruslaři si ale ještě do přestávky vzali vedení zpět. Na konci přesilovkové kombinace byla přesná střela Pacovského. Domácí se prosadili do přestávky ještě jednou, ale trefu Lence rozhodčí neuznali, neboť byla dosažena vysokou holí.

I díky tomu mohli hosté ve třetí třetině vyrovnat a prosadili se také při nestandardním počtu hráčů. Při hře čtyři na čtyři zakončil přečíslení Lev. Klíčový okamžik zápasu přišel pět minut před koncem závěrečné dvacetiminutovky. Po levém křídle se do útočného pásma prosmýkl Šimon Stránský a střelou na zadní tyč překvapil Růžičku.

Domácí ještě dostali příležitost v přesilové hře, kterou znásobili odvoláním gólmana, ale výsledkem byla pouze branka Kucsery do prázdné branky.

Ohlasy trenérů:

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, bohužel se nám z něj podařil vytěžit jenom jeden gól. S veškerým respektem k síle soupeře ale říkám, že jsem z dnešního zápasu strašně zklamaný. Ten tým, který vyhrál v Plzni, tak tam asi i zůstal. My jsme na jedné lodi, máme hodně posádky, ale málo veslařů. S takovým výkonem nemůžeme na desítku vůbec pomýšlet. Dneska se v plné nahotě ukázala naše hra - snažíme se sice, ale s hokejem to nemá nic společného."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Bylo to velice těžké utkání. Nepodařil se nám vstup do utkání, ale jsme rádi, že se nám vyplatilo hráče nabádat k trpělivosti. Náš výkon se během zápasu zlepšoval. Škoda jen, že jsme ve druhé třetině vstřelili jenom jeden gól. Ale znovu opakuji, dnes to bylo velmi těžké utkání a jsme rádi za tři body."

Góly

Domácí: 01:05. Klepiš, 36:21. Pacovský

Hosté: 33:22. Kurovský, 46:03. Lev, 54:43. Š. Stránský, 58:46. Kucsera

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Maxwell) – Hanzlík (C), Nedomlel, Dlapa, Eminger, Němeček, J. Říha, Kotvan – Žejdl, Nahodil, Orsava – Pacovský, V. Němec, Klepiš (A) – Lenc (A), P. Musil, Pabiška – Valský, Urban, P. Kousal.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Urbanec, D. Krenželok, Výtisk (A), Trška – Olesz (C), Lev, Dej – Kurovský, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Mahbod, Š. Stránský.

Rozhodčí

Hodek, Petružálek – Ondráček, Špůr

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 298 diváků


Východočeši nahání Plzeň, Sparta klopýtá

Hosty mohl v 7. minutě poslat do vedení reprezentant Řepík, jeho střelu po ledě ale vykopl betonem Pavelka. Hradecká dvojka opět dostala šanci od první minuty, protože Rybár je stále nemocný. Do vedení se i proto dostali domácí. V 9. minutě Graňák našel dlouhou přihrávkou Koukala, který kombinaci ještě vylepšil nahrávkou Červenému. Útočník Mountfieldu střílel prakticky do prázdné branky.

Hostům se ale podařilo vyrovnat, když Pavelkovo zaváhání využili Řepík s Buchtelem a Sparta srovnala dokonce v oslabení. Další přesilovka však už Hradci vyšla: V 18. minutě se tvrdou ranou prosadil obránce Filip Pavlík.

Druhá třetina byla hodně bojovná. Blíže ke gólům měli domácí, jenže Bergrův pokus zastavila tyč a po Zigově střele po ledě se vytáhl gólman Laco, který dostal po delší době přednost před Aittokalliem.

Mountfield HK - Sparta: Pavlík vrátil Mountfieldu vedení, když pohotovou střelou upravil skóre na 2:1
Video se připravuje ...

Přesto dění ve druhé části nakonec řádně ovlivnilo skóre. Vše se událo v poslední minutě. Jedenačtyřicet sekund před koncem Cingel přihrál Džerinšovi, který zamířil mezi Lacovy betony. Pro Spartu to byla rána, již navíc o čtrnáct vteřin později umocnil Látal, který zvládl blafák do bekhendu.

Ve třetí třetině mohla Sparta snížit, ale ve 48. minutě chytil Pavelka nebezpečnou Buchteleho dorážku a od té chvíle Hradec držel soupeře na distanc a kontroloval tříbodovou výhru.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na těžký zápas, protože Sparta se na poslední chvíli posílila o dobré hráče. Všechny týmy teď hrají o hodně, je závěr základní části. Mužstvo odvedlo skvělou práci, byl to jeden z našich nejlepších výkonů. Hráči měli skvělý pohyb a udrželi se na kotouči. Kombinovali jsme, předváděli parádní akce a dávali jsme i pěkné góly. Klíčová byla poslední minuta druhé třetiny. Dali jsme v ní dva góly, což bylo pro Spartu smrtící. Třetí třetinu jsme si pohlídali a vyhráli zaslouženě."

František Výborný (Sparta): "Bylo vidět, že domácí k tomu přistoupili velice zodpovědně, chtěli zápas zvládnout. Když jsme srovnali na 1:1, vypadalo to, že bychom se mohli chytit. Ale domácí byli velmi aktivní a nám to trochu vadilo. Myslím, že rozhodující byl gól na 3:1, byla to naše chyba, špatně jsme vystřídali. Když jsme na ledě dlouho, musíme ten puk třeba sežrat. Zbytečný byl i gól na 4:1 pár vteřin po třetím. Vrána má puk a nechá se předskočit, takové detaily rozhodují. I když jsme vyhráli na střely, domácí zápas v klidu dohráli."

Góly

Domácí: 08:33. Červený, 17:39. F. Pavlík, 39:19. Džerinš, 39:33. Látal

Hosté: 10:23. Buchtele

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Frodl) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandić – Köhler (A), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (C), Červený (A) – Berger, Dragoun, Šimánek – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.

Hosté: J. Laco (Aittokallio) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, T. Voráček, Ďaloga – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, Černoch, Řepík – Kudrna, P. Vrána (C), Jarůšek – Kumstát (A), Reichenberg, Uher – Rousek.

Rozhodčí

Kika, Bulanov – Lhotský, Svoboda

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5902 diváků


Dynamo slaví zlaté tři body nad lídrem

Diváci v Pardubicích sledovali od začátku ofenzivní představení z obou stran, ve kterém měli přece jen více šancí domácí hráči. Plzeňská obrana byla až nečekaně snadno průchodná, takže Hylák musel likvidovat čisté gólovky Sýkorovi či Kautovi, Trončinský pro změnu zblízka přestřelil. Lídr extraligy v první třetině výrazněji zahrozil jen při Mertlově střele do boční sítě.

I přes řadu možností padl první gól až ve 26. minutě, kdy jednu z mnoha přesilovek využil střelou z voleje pardubický Svoboda. Škoda poté přidala a tlačila se před Kacetla, jenže Kubalíkova dorážka se mezi tři tyče nevešla a přečíslení tří proti jednomu hosté překombinovali.

Pohnout se skóre a to hned dvakrát, mohl po polovině utkání domácí Treille. Nejprve jeho krátký nájezd vyrazil Hylák, poté francouzský útočník z dorážky trefil jen tyčku odkryté branky. Vyhlášený útok Plzně se ke slovu dostával těžko, a když už se před brankou k tečování střely protlačil Gulaš, mířil vedle. Gólem neskončila ani hezká individuální akce Kratěny.

Pardubice - Plzeň: Svoboda z první prostřelil Hyláka a poslal domácí do vedení, 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň postupně tlačila soupeře do defenzívy a po střele Moravčíka na startu třetí třetiny zvonila tyč. Blízko ke gólu byl v přesilovce Denis Kindl, který však dvakrát pálil jen do rozhozeného Kacetla. Dynamo se připomnělo sedm minut před koncem, kdy Rolinka v ideální střelecké pozici vychytal Hylák. Za chvíli trefil pardubický kapitán horní tyč.

Zápas gradoval a vyrovnání měl minutu a půl před koncem na hokejce Denis Kindl, ale parádním zákrokem lapačkou se zaskvěl Kacetl. Tím naděje Škodovky zhasly, protože krátce nato střelou do opuštěné branky rozhodl Petr Sýkora.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Odehráli jsme asi náš nejlepší zápas v sezoně. Chtěl bych hráčům poděkovat, a to i za čisté konto, které jsme pro Ondru Kacetla uhráli. Dík patří také fantastickým fanouškům. Od začátku zápasu jsme byli lepší, udávali jsme tempo, byli jsme silní na puku a měli jsme neskutečné množství šancí a nájezdů. Sice se nám povedlo proměnit jen jednu přesilovku, ale vítězství jsme si určitě zasloužili, protože jsme si pro něj šli od první minuty."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Předvedli jsme jeden z našich nejhorších výkonů v sezoně, výsledek je pro nás ještě milosrdný, jen díky brankáři jsme se výsledkově drželi až do konce. Výkon nebyl dobrý, ale nevím, z jakého důvodu. Procházíme si nějakou horší fázi, možná čekáme na přestávku, prostě nemáme dobré období."

Góly

Domácí: 25:32. T. Svoboda, 59:06. P. Sýkora

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Beran, Dušek, Starý.

Hosté: Hylák (M. Svoboda) – Jones, Moravčík, Kvasnička, J. Kindl, L. Kaňák, D. Sklenička – Gulaš, Mertl, T. Kubalík – D. Kindl, Kratěna, Schleiss – Indrák, Kracík, Kantner – Hollweg, Kodýtek, Rubner.

Rozhodčí

Hribik, Lacina – Frodl, Komárek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

8122 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud