8. března 2018 • 04:58

Bitkařská show v Liberci: taktický podraz Lakatoše i boj jako v NHL

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Létaly emoce i pěsti! Rozhodčí ve druhém utkání Generali play off mezi Libercem a Spartou (4:1) rozdali celkem 121 trestných minut, z nichž největšími sběrateli byli domácí útočník Dominik Lakatoš a sparťan Richard Jarůšek, kteří se dvakrát pustili do pěstního souboje. V tom prvním však cítil hostující útočník pocit křivdy, protože i přes domluvu neshodil jeho protějšek rukavice, čímž vybojoval přesilovou hru pro svůj tým a desetiminutový trest pro svého soupeře. Hrajte fantasy play off extraligy ZDE >>



Více než pět tisíc diváků v liberecké aréně zvedli Dominik Lakatoš a Richard Jarůšek ze sedaček už v šesté minutě, když se oba dva potkali v obranném pásmu Sparty. Více úderů rozdal hostující útočník, který celou potyčku vyvolal. „Dohodli jsme se, on s ní souhlasil, tak jsem to zahodil a začal jsem se mlátit,“ popisoval první šarvátku Jarůšek.

Z bitky nakonec odešel s vyšším trestem on, protože kromě dvou minut navíc dostal ještě deset minut za shozené rukavice, což jeho protějšek neudělal. „Nevím, kde byl problém, jestli to nestihl zahodit, nebo pak nechtěl a chtěl udělat takový podraz, to fakt nevím,“ řekl po utkání sparťanský útočník, kterému dal odpověď samotný Dominik Lakatoš.

VIDEO: První bitku oba hráči odsouhlasili, ale Lakatoš se nepral

Liberec - Sparta: Rvačka dvou bitkařů! Lakatoš se serval s Jarůškem
Video se připravuje ...

I přesto, že podle záběrů kamer s bitkou souhlasil, rukavice nakonec nesundal úmyslně. „Já ani vůbec nevěděl, o co jde a už tam lítaly pěsti,“ popisoval domácí útočník, jenž přiznal, že věděl, co dělá.

„Bylo to v šesté minutě. Nechtěl jsem se prát. Hlavou mi blesklo, že mě tým potřebuje na ledě, ne na trestné. Hlavní bylo neoslabit tým. Nakonec jsme z toho ještě získali přesilovku,“ pochvaloval si Lakatoš, který nakonec v utkání obdržel celkem šestnáct trestných minut a byl nejtrestanějším Tygrem.

Druhá bitka se odehrála v 54. minutě za stavu 4:0 pro domácí a tentokrát proběhla ve vší férovosti a po vzoru NHL. „Přijel za mnou on, já jsem říkal, že ne, ale celý střídání za mnou jezdil a už nebylo jiného rozhodnutí, tak jsme šli oba dva do férové bitky,“ popisoval Jarůšek, kterému dal za pravdu i Lakatoš.

„Tam už jsem do toho chtěl jít. Koukali jsme na sebe, hledali se. Pak jsme na sebe kývli a šli jsme na to. Byla to pěkná bitka. Bavilo mě to,“ usmíval se liberecký útočník, jenž si se svým soupeřem před pěstním soubojem upravil účes. „Proto to přece děláme. Chtěli jsme se lidem líbit,“ dodal se smíchem.

VIDEO: Druhá bitka Lakatoše a Jarůška proběhla po vzoru NHL

Liberec - Sparta: Ostrá bitka jako v NHL! Lakatoš versus Jarůšek, díl druhý
Video se připravuje ...

Úsměv na jeho tváři byl pochopitelný. Bílí Tygři druhé domácí utkání jednoznačně ovládli, Spartu pustili k první střele až v 26. minutě a po vítězství 4:1 vedou v sérii už 2:0 na zápasy. V pátečním utkání na ledě Pražanů tak mohou stvrdit postup do čtvrtfinále.

„Budeme to chtít v Praze ukončit, ale Spartě půjde o vše. Nebude to lehké,“ tuší obránce Ladislav Šmíd, jenž se na výhře Severočechů podílel jedním gólem.

Proměněným nájezdem se zaskvěl také útočník Lukáš Pech, který ale věděl, že jeho tým předvedl špatný výkon. „Za první třetinu jsme nevystřelili na branku. Liberec nás přejel ve všech aspektech.“

I on ale věří, že jeho tým páteční duel zvládne a nakopne se k obratu. „Prohráváme, ale ještě jsme neprohráli,“ hlásí odhodlaně před třetím duelem, který se hraje v pátek 9. března v Praze.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 4:1. Bílí Tygři mají mečbol, Pražané nůž na krku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:12. Bakoš, 32:51. Bulíř, 33:09. Šmíd, 45:15. M. Kvapil

Hosté: 58:23. Pech

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Hosté: Aittokallio (48. Honzík) – T. Pavelka, Z. Michálek, A. Kulda, Ďaloga, Mikuš, T. Voráček, Piskáček – Řepík (A), P. Vrána (C), J. Hlinka – Kudrna (A), Pech, Buchtele – Jarůšek, Klimek, Říčka – Uher, Černoch, Pšenička.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Credit Arena Liberec

Návštěva

5 334 diváků

Liberec - Sparta: Další bitka! Uher se pustil do Maiera
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud