6. dubna 2018 • 21:05

VIDEO: Kladno skolilo lídra baráže 3:1, Litvínov obral venku Karlovy Vary

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | První čtvrtina baráže o extraligu je minulostí, dnešním podvečerem začíná druhá. Nejúspěšnějším týmem hrajícím o extraligovou příslušnost je bezesporu Jihlava, která s deseti body má nakročeno k záchraně. V pátém kole nicméně Dukla klopýtla. Recept nedokázala najít na Kladno, které Jihlavě dvěma slepenými góly uštědřilo porážku 1:3 a připsalo si druhou výhru v této fázi sezony. Divokou přestřelku spolu sehrály Karlovy Vary a Litvínov. Duel dotáhly až do prodloužení, na jehož konci rozhodl obránce Lukáš Doudera o litvínovském vítězství 4:3.



Rytíři porazili jihlavskou nemesis

 

Rytíři, kteří v prvním vzájemném duelu v Jihlavě prohráli 0:4, byli od úvodu aktivní a ve čtvrté minutě se dostali při Semanově vyloučení do vedení. Po Tůmově zadovce ještě hosté střelu Miloslava Hořavy mladšího zblokovali, ale Kubík odražený puk poslal za Kořenářova záda.

Při Andělově vyloučení se Dukla ubránila a navíc měla v oslabení při přečíslení šanci, ale Skořepa po Strakově přihrávce ztroskotal na Cikánkovi. Jihlava začala stále více hrozit z protiútoků, ale kladenský gólman si poradil s pokusy Jiránka, Žálčíka i Straky. Při Pekrově vyloučení se pokoušel dvakrát o vyrovnání De la Rose.

I do druhého dějství vstoupila Jihlava aktivně, ale Kladno ji do šancí nepouštělo. Až v 29. minutě při trestu domácích za příliš mnoho hráčů na ledě střílel z dobré pozice Straka, ale Cikánek ukryl puk v lapačce. V pokračující přesilové hře ještě zahrozil De la Rose.

Kladno - Jihlava: Domácí úřadují, Kubík otevřel stav utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Ve 34. minutě neproměnili velkou šanci domácí a z protiútoku udeřil tým z Vysočiny. Unikajícího Pekra stihl vychýlit ze střelecké pozice Suchánek a přihrávku na Přikryla před odkrytou branku zneškodnil gólman Kořenář. Dukla následně domácí přečíslila tři na dva a po Divišově přihrávce se trefil z mezikruží zápěstím nad Cikánkovu vyrážečku Straka. V závěru druhé části si Rytíři vytvořili velký tlak, ale Kořenáře nepřekonali.

Na začátku třetí třetiny se dostal do šance hostující bek Váňa, ale zblízka Cikánka nepřekonal. Na druhé straně se předvedl v sólu Kubík, avšak s bekhendovým blafákem ztroskotal na Kořenářovi. Navíc do jihlavského gólmana najel a sudí jej vyloučili za nedovolené bránění. V oslabení se Kladno ubránilo.

Kladno udeřilo při Rabbitově trestu, při kterém nejdříve neuspěl Kubík, který ale při dalším náporu Rytířů přihrál ideálně na pravý kruh Tůmovi a ten se dočkal první trefy v baráži. Odpovědět mohl Jiránek, jehož pokus kladenský gólman s problémy vytěsnil.

V 52. minutě Kladno pojistilo náskok, když Strnad vydoloval puk za brankou a u pravé tyče jej zasunul za jihlavského gólmana. Středočeši se potom ubránili při Kubíkově trestu a stav nezměnil ani průnik Kloze, jemuž zabránil ve skórování Kořenář.

Hlasy trenérů:

Pavel Patera (Kladno): "Kluci všechny tři barážové zápasy na domácím ledě odehráli s enormním nasazením. Povedl se nám vstup do zápasu, což jsme také chtěli, abychom dostali soupeře pod tlak. Pak přišlo vyrovnání, ale kluci za tím šli i ve třetí třetině. Patří jim velká pochvala. A také divákům, protože ve všech třech zápasech byla nádherná atmosféra a klukům to samozřejmě strašně moc pomáhá. Doufáme, že to tak vydrží dál a ještě se o extraligu hodně popereme."

František Zeman (Jihlava): "Dnešní utkání se mi nehodnotí vůbec lehce, protože za to, co jsme tady předvedli, jsme si nezasloužili ani bod. Musíme pogratulovat domácím, kteří předvedli úsilí a enormní snahu vyhrát. Byli daleko lepší než my."

 

Kladno - Jihlava: Nedáš, dostaneš. Straka potrestal kladenský neúspěch a srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Nikým nehlídaný Tůma využil příležitosti, trefil se na 2:1
Video se připravuje ...

Kladno - Jihlava: Rozjetí domácí pokračují. Na 3:1 zvýšil Strnad
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:15. Kubík, 50:07. D. Tůma, 51:40. J. Strnad

Hosté: 33:20. Straka

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Zikmund, Bláha – Pekr (A), R. Přikryl, J. Strnad – Svedlund.

Hosté: Kořenář (Volden) – Suchánek, de la Rose, Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Kajínek, Půža – Diviš (A), Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – F. Seman, R. Hubáček (A), Rabbit.

Rozhodčí

Šír, Kika – Frodl, Zavřel

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

 

Krušnohorskou bitvu rozhodl Lukáš Doudera

K podkrušnohorskému derby nastoupila obě mužstva s drobnými změnami v sestavě. Litvínovu chyběli Jánský a Černý, domácím Gríger. V úvodním dějství byla od úvodního vhazování aktivnější Energie, která si hned ve druhé minutě vynutila přesilovou hru. Soupeře v uzamkla v obranném pásmu, ale gólově se neprosadila.

V 11. minutě už ale otevřel skóre Kohout, který ujel hostující obraně, a přestože byl tísněn, překonal bekhendovou střelou Petráska. Za Severočechy v první třetině zahrozil pouze Gerhát.

Když v 25. minutě domácí Krejčí neprostřelil z mezikruží hostujícího gólmana, začal se vývoj utkání otáčet ve prospěch Litvínova. Nejdříve v 26. minutě Baránek, který v minulé sezoně hostoval v Karlových Varech, objel branku a nahozený puk si obránce Šenkeřík nešťastně srazil do vlastní sítě. Za 56 vteřin otočil stav Mikúš, který propasíroval puk pod betonem Novotného po Sörvikově střele.

Karlovy Vary - Litvínov: Bod navíc berou hosté, v prodloužení se trefil Gerhát
Video se připravuje ...

Ve 43. minutě mohl zvýšit Trávníček, který po Plutnarově chybě nadvakrát nepřekonal karlovarského brankáře. Litvínov přitvrdil hru a domácí přehrával v osobních soubojích. V 50. minutě však udeřila Energie. Plutnarovo nahození tečoval za Petráska Vrdlovec, sudí si situaci ještě prověřili u videorozhodčího.

V 56. minutě se po povedené střele Krejčího dostali zase do vedení Západočeši. Za 97 sekund ale vynutil druhou brankou v utkání prodloužení Baránek, který z levého kruhu zužitkoval Hanzlovu přihrávku.

V prodloužení si Karlovarští vytvořili několik příležitostí, ale Litvínov vytěžil z minima maximum. Prostor k zakončení dostal opět na levém kruhu Doudera a rozhodl.

Hlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Konečně se nám povedlo dobře vstoupit do zápasu. První třetina byla z naší strany taková, jak jsme si představovali. Myslím, že jsme měli dostatek šancí, aby skončila větším brankovým rozdílem v náš prospěch. Ve druhé třetině jsme také nehráli špatně, hosté se do nás trošičku více tlačili, ale bohužel jsme je nakopli naším nešťastným vlastním gólem. Potom jsme byli trochu v útlumu a za minutu jsme dostali další branku. Po druhé třetině jsme si řekli, že to rozhodně nevzdáme a na ledě necháme všechno, což hráči udělali a otočili vývoj. Potom jsme tři minuty před koncem zase dostali smolný gól. Bojovali jsme dál, v prodloužení jsme měli dvě nebo tři vyložené šance, ze kterých jsme mohli dát gól. Bohužel po jedné chybičce v rozebírání hráčů v našem pásmu jsme dostali rozdílový gól. Myslím, že jsme si dnes zasloužili tři body, ale máme jeden. Musíme zvednout hlavy a připravit se na dvě venkovní utkání. Tabulka je vyrovnaná, nic se teď rozhodně neděje. My se dobře připravíme, abychom získali body venku."

Darek Stránský (Litvínov): "My jsme nehráli v první třetině podle plánu, jaký jsme si předsevzali. Soupeř byl aktivnější a živější. Vedl a zatápěl nám. Do druhé třetiny jsme vstoupili mnohem lépe, byli jsme aktivnější, agresivnější a daleko lepší než v první třetině. Podařilo se nám dát poměrně rychle za sebou dva góly a měli jsme i nějaké šance na to, abychom zvýšili rozdíl. Ve třetí třetině byl ale opět aktivnější soupeř, vytvářel si šance z rychlých protiútoků a korunoval to tím, že zápas otočil. V závěru se nám podařilo vyrovnat a v prodloužení měl soupeř pár střídání, při kterých nás zamknul. Ale my jsme nakonec dali vítězný gól a jsme nesmírně šťastní, že jsme dnes udělali dva body."

Karlovy Vary - Litvínov: Kohout si z Hunkese na zádech nic nedělal a brankáře překonal, 1:0
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Litvínov: Vyrovnáno! Baránek využil zaváhání a skóroval na 1:1
Video se připravuje ...

 

Karlovy Vary - Litvínov: Hosté úřadují. Juraj Mikúš otočil na 1:2
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Litvínov: Zpoza kruhu pálil Krejčí, přesným zásahem vrátil domácím vedení, 3:2
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Litvínov: Domácím vedení dlouho nevydrželo. Na 3:3 srovnal Baránek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:13. Kohout, 49:42. Vrdlovec, 55:21. Krejčí

Hosté: 25:28. Baránek, 26:24. J. Mikúš, 56:58. Baránek, 64:36. L. Doudera

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý (C), Šafář – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Hosté: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Baránek, Iberer, Hunkes, Frolo, Z. Sklenička, L. Doudera – Marek Růžička, J. Mikúš, M. Hanzl – F. Lukeš (A), V. Hübl, Gerhát (C) – Trávníček, Řehoř, Matoušek – Jurčík, Válek, Jícha.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Brejcha, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5226 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud