6. dubna 2018 • 21:38

Kladno výhrou zamotalo baráž. Zlomový už bude každý zápas, ví Tůma

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo je teprve páté utkání z dvanácti, ale hokejisté Kladna věděli, že v domácím zápase baráže proti Jihlavě (3:1) musí vyhrát za tři body. Podařilo se a vděčí za to zejména přesilovkám i přesné koncovce, která v předešlých zápasech vázla. „Nedávali jsme góly, na ty se to hraje. Těžko vyhrajete 1:0, to se stane jednou z deseti zápasů,“ ví autor vítězné trefy David Tůma, jenž jako nejlepší střelec Kladna ukončil barážový půst. I díky němu jsou sice Rytíři poslední, ale jen dva body za druhým Litvínovem, na jehož půdě hrají už v neděli.



Davide, máte před sebou teprve čtvrtinu baráže, ale kdybyste proti Jihlavě nebodovali, už byste to měli velmi těžké. Je páteční vítězství o to důležitější?
„Pro nás je teď důležitý každý zápas. Ztrácíme pořád hodně bodů. My víme, že Jihlava výborně brání střední pásmo a hrozně těžko se tam dostává. Dneska nám vyšly dvě přesilovky, pak jsme rozhodli důrazem do branky při třetím gólu.“

Vy jste nakonec dal vítězný gól po velmi pěkné akci. Bylo to nacvičené?
„My jsme se vyrotovali všichni tak, že každý byl na jiné pozici, než jsme zvyklí. (usmívá se) Vyšlo to parádně, přišla tam křížná přihrávka, Adam Kubík to posunul na mě na volej a naštěstí to vyšlo. Já si myslím, že jsme to sehráli slušně. Gólman to pak měl těžký.“

Kombinace při druhé přesilovce vám vyšla, ale několikrát se zdálo, že je tam přihrávka navíc a chybí více přímočarosti. Souhlasíte?
„Tak navíc… (odmlčí se) My jsme z přesilovek nedávali moc gólů, takže jsme se snažili hrát jednoduše. Tentokrát to tak vyšlo, že jsme to úspěšně vykombinovali.“

Kladno - Jihlava: Nikým nehlídaný Tůma využil příležitosti, trefil se na 2:1
Video se připravuje ...

Vy jste se na čtyři zápasy střelecky odmlčel. Jak jste to jako nejlepší střelec Kladna v základní části prožíval? Nebylo to přece jen náročné na psychiku?
„Nedal jsem čtyři zápasy gól, ale nemůžu je dávat každý zápas. Ale vím, že se to ode mě čeká. Proti Varům i Litvínovu jsem to měl na holi, ale poslední zápasy jsme odehráli výborně týmově, i když jsme je prohráli. Jen jsme nedávali góly.“

V minulých zápasech jste dlouho drželi vyrovnaný stav, ale klíčový gól jste nakonec inkasovali místo toho, abyste ho vstřelili. Může být dnešní vybojovaná výhra vzpruhou?
„Máte pravdu. Dlouho se hrálo 1:1, měli jsme šance a nedávali jsme góly. Na ty se to hraje a těžko vyhrajete 1:0, to se stane jednou z deseti zápasů.“

Rytíře čeká venkovní dvojzápas v Litvínově a Jihlavě. Bude podle vás rozhodující ohledně kladenských šancí na postup do extraligy?
„Zlomový už je každý bod. My jich musíme získat co nejvíce a ještě se o to porveme.“

Kladno - Jihlava: Domácí úřadují, Kubík otevřel stav utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:15. Kubík, 50:07. D. Tůma, 51:40. J. Strnad

Hosté: 33:20. Straka

Sestavy

Domácí: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma (C) – M. Hořava, Zikmund, Bláha – Pekr (A), R. Přikryl, J. Strnad – Svedlund.

Hosté: Kořenář (Volden) – Suchánek, de la Rose, Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Kajínek, Půža – Diviš (A), Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – F. Seman, R. Hubáček (A), Rabbit.

Rozhodčí

Šír, Kika – Frodl, Zavřel

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud