23. května 2018 • 13:19

KHL? Hvězdného Čiliaka láká Hradec! Ten zatím ulovil Slováka do útoku

Autor: ČTK, iSport.cz, zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský útočník Matej Paulovič, který působil v uplynulé sezoně v Nitře, se stal novou posilou hokejistů Hradce Králové. Vedení Mountfieldu také potvrdilo nové asistenty trenéra Tomáše Martince, kterými budou Aleš Krátoška a Petr Svoboda. Podle informací deníku Sport navíc klub také láká Marka Čiliaka, bývalého gólmana mistrovské Komety Brno.



Hned po skončení hokejového mistrovství v Dánsku se naplno rozjely spekulace o Čiliakově budoucnosti. Zájem projevilo několik klubů KHL a hned po podpisu Patrika Rybára s Detroitem přispěchal s nabídkou také hradecký Mountfield (ten cílí také na Jána Laca).

Ve prospěch východočeského klubu může hovořit fakt, že Čiliak příliš neholduje létání, o budoucnosti osmadvacetiletého brankáře by mělo být jasno v nejbližších dnech. Sám gólman potvrdil v pondělí na sociálních sítích svůj odchod z Brna, na což příznivci modrobílých barev okamžitě zareagovali hromadou děkovných komentářů.

Šatna mistrovské Komety: Komu se říká paní modelka? Kdo je hokejový fanatik a kdo největší srdcař?
Video se připravuje ...

Hradec posílí střelec z Nitry

Třiadvacetiletý Paulovič si v uplynulé sezoně slovenské extraligy připsal v 61 zápasech včetně play off 63 bodů za 33 branek a 30 asistencí. V dresu Slovenska se představil na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. Odchovanec Topolčan působil v mládežnických týmech Färjestadu, v zámořské juniorské OHL v Peterboroughu i v USHL v Muskegonu a ve slovenské nejvyšší soutěži hrál i za Nové Zámky.

"Je to jeden z hráčů, které skautoval sportovní manažer Jarda Bednář. Vzhledem k tomu, že nám odešli produktivní hráči, jsme chtěli do týmu přivést produktivní mládí. Matej by měl tuto roli plnit, jelikož byl produktivní ve všech předešlých působištích, naposledy ve slovenské extralize. I z tohoto důvodu jsme s ním uzavřeli smlouvu na dva roky s následnou opcí," uvedl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Východočeši poté, co Slovák Patrik Rybár podepsal smlouvu s Detroitem, shání brankáře. "O tom, že Rybka odejde, jsme věděli delší dobu, takže jsme s tím počítali. V tuto chvíli intenzivně pracujeme na doplnění našeho brankoviště, hledáme dobrého gólmana. Aktuálně jednáme se dvěma brankáři a oba vědí, že Jarda Pavelka dostane víc prostoru než vloni. Jsou s tím srozumění, i když jsou to známější jména," uvedl Kmoníček.

Slovenský brankář Marek Čiliak na MS v zápase proti ČeskuFoto ČTK

Posila by měla přijít i do ofenzívy. "Chtěli bychom určitě přivést jednoho hotového kvalitního útočníka, ideálně centra. Dalšího pak případně před začátkem sezony, záležet bude ale na našich finančních možnostech," uvedl Kmoníček a jedná i s Andrisem Džerinšem i Radkem Smoleňákem, kteří v klubu dosud působili.

Martinec, který se posunul z pozice asistenta na post hlavního kouče místo Václava Sýkory, si vybral asistenty sám. Třiačtyřicetiletý bývalý útočník Krátoška vedl dosud juniorský tým Hradce Králové.

"Vzhledem k naší nové koncepci více zabudovávat mladé hráče do týmu je tento krok logický, navíc Tomáš Martinec má k Aleši Krátoškovi naprostou důvěru, což je v případě takovéto nové spolupráce naprosto zásadní," podotkl Kmoníček.

Sedmatřicetiletý někdejší zadák Svoboda, který má na kontě i 18 zápasů v NHL za Toronto a v sezoně 2002/03 musel kvůli zdravotním potížím ukončit kariéru, byl asistentem trenéra české reprezentační šestnáctky. Stejně staré hokejisty vedl i v Jihlavě jako hlavní kouč.

"Petr je mladý trenér, který úspěšně působil u mládeže v Jihlavě a u mládežnických reprezentací České republiky. I v tomto případě jsme dali zelenou návrhu Tomáše Martince. Oba asistenti se naplno zapojili do přípravy A-mužstva a všichni pevně věříme, že jejich spolupráce bude úspěšná," dodal Kmoníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud