1. června 2018 • 13:19

Mistr světa se loučí. Pilař ve 40 letech končí aktivní kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Karel Pilař se ve 40 letech rozhodl ukončit aktivní kariéru. Mistr světa z roku 2001 naposledy oblékal dres extraligového Litvínova. Dvojnásobný český šampion u hokeje zůstane v pozici hráčského agenta.



"Říkal jsem si to už před sezonou, že tohle bude asi moje poslední, a tak nějak to k tomu i dospělo. Začínal jsem už cítit, že toho bylo dost," uvedl Pilař na webu Severočechů.

Mrzelo ho pouze, že poslední sezona Litvínova nebyla úspěšná a Verva musela bojovat v baráži o udržení mezi elitou. "Rozhodl jsem se skončit hlavně kvůli rodině a také už jsem se necítil jako ten rozdílový hráč, který by v týmu dominoval. Cítil jsem ze sebe, že už nejsem pro tým takovým přínosem," řekl Pilař.

Ofenzivně laděný bek odehrál v extralize 490 zápasů, vstřelil 72 branek a přidal 173 asistencí. Vedle Litvínova hrál i za Spartu a Hradec Králové. Prosadil se i do NHL, v níž nastoupil k 90 utkáním za Toronto. Hrál také v KHL, ve Švédsku, Koreji nebo zámořské nižší AHL.

"Byla to krásná jízda. Měl jsem štěstí jako jeden z mála lidí prožít úspěšnou kariéru a živit se hokejem, což byl už od mala vždycky můj sen. Chodili jsme v žácích koukat tady v Litvínově za plexisklo na naše vzory, kteří hráli za áčko. Díky té lásce k hokeji, ke které mě v Litvínově naučili, se mi splnily sny," uvedl Pilař.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud