Květoslav Šimek
11. listopadu 2018 • 13:00

Vykoupil se za milion ze svého. Investice, která nemusí vyjít, ví Šidlík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl si koupit auto. Nebo byt. Místo toho koupil sám sebe. Vítkovický obránce Petr Šidlík (24) otevřeně vypráví o tom, proč se v létě rozhodl vykoupit ze smlouvy v Jihlavě. Jenom za tabulkové odstupné dal 900 tisíc korun. „A to mi cena klesla, protože se spadlo z extraligy do první ligy,“ líčí bývalý mládežnický reprezentant. Přečtěte si jeho příběh v článku iSport Premium!



Není naštvaný nebo rozmrzelý. Petr Šidlík bral danou situaci jako fakt. Chtěl hrát extraligu, smlouvu měl v rodné Jihlavě. Ta sestoupila. „Dostal jsem pár nabídek z extraligy a bylo mi řečeno, že mě pustí jen v tom případě, že mě někdo vykoupí,“ vypráví Šidlík. „Chápu, že manažeři chtějí ušetřit, to je jako v normálním životě. Taky si radši pořídíte stejnou věc tam, kde vyjde levněji. A protože za mě nikdo tu cenu nedal, tak jsem do toho šel na vlastní pěst.“

O podrobnostech svého letního přestupu z Jihlavy do Vítkovic promluvil poprvé minulý týden po zápase s Mladou Boleslaví. Rozhodl vítězným gólem 31 vteřin před koncem, ve Vítkovicích to byl jeho premiérový gól. Po 17 zápasech je nejproduktivnějším bekem týmu (1+5).

Cena klesla, protože Jihlava spadla

„Dostal jsem otázku, jestli je pravda, že jsem se v Jihlavě vykoupil, tak jsem se vyjádřil,“ říká Šidlík. „Je to pravda, znám i pár dalších kluků, kteří se takto vykoupili. Bohužel jsou tady nějaké přestupové tabulky, které platí. Asi to není úplně dobře, ale chápu pohled manažerů nebo jednatelů. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud