Jiří Vítek
15. listopadu 2018 • 21:12

Brankářská sága u konce, Langhamer odchází z Komety do Chabarovsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden dovnitř, druhý ven. Pouhé dva dny po příchodu brankáře Libora Kašíka do Komety opouští klub Marek Langhamer. Muž, který přišel do Brna v prosinci loňského roku, podepsal roční kontrakt s Chabarovskem, kde do minulého týdne působil právě Kašík. Definitivně se tak uzavřela brankářská rošáda, o níž před dvěma týdny informoval web iSport.cz.



V minulé sezoně se Langhamer nedostal v klubové hierarchii před Marka Čiliaka a suverénní jízdu za obhajobou titulu sledoval pouze ze střídačky. Odchod slovenského brankáře však v létě změnil poměry v brněnském klubu a Kometa vsadila na startu cesty za mistrovským hattrickem na Langhamera.

Jedenáct měsíců po příchodu z Arizony však 24letý brankář dává Brnu sbohem. Vyráží na daleký východ do KHL, kde oblékne dres Amuru Chabarovsk. Podle oficiálního webu soutěže zde podepsal roční smlouvu.

Právě v Chabarovsku působil do minulého týdne další český brankář Libor Kašík, s nímž se však vedení klubu dohodlo na rozvázání smlouvy. V úterý pak zlínského odchovance představila jako novou posilu brněnská Kometa.

„Těžká otázka, odpovídám neutrálně. Budu makat a uvidí se. Jak budu v bráně, tak budu makat a snažit se podívat co nejlepší výkony,“ reagoval po příchodu na dotaz, jak vnímá fakt, že v Kometě jsou momentálně tři brankáři.

Přetlak vyřeší právě Langhamerův odchod. Brankáře, který několik let bojoval o místo v NHL, čeká v nejvýchodněji položeném klubu KHL pořádná konkurence. Před několika dny totiž Jevgenije Alikina, stávající jedničku, doplnil Alexej Murygin, jenž přišel z Omsku.

Ani v Kometě není nic jisté. V posledních týdnech si pro sebe uzmul brněnské brankoviště Karel Vejmelka, jenž nastoupil do posledních devíti utkání v řadě a s úspěšností zákroků 93,38 % je druhým nejlepším extraligovým gólmanem této sezony.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud