16. listopadu 2018 • 22:00

SESTŘIHY: Chomutov rozdrtil Spartu 5:0. Boleslav porazila Liberec 5:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přední tým tabulky dostal nařezáno od posledního mužstva. Hokejisté Sparty nezvládli duel v Chomutově a schytali těžký debakl 0:5. Třinečtí Oceláři porazili v repríze minulého finále Kometu 4:3 v prodloužení. Hradec Králové prohrál v Karlových Varech 2:3 po nájezdech. Mladá Boleslav vyzrála na svého velkého rivala z Liberce a vyhrála 5:2. Zlín vynuloval Vítkovice 3:0. Plzeň ukončila sérii čtyř porážek v Pardubicích, které porazila na nájezdy 3:2. Olomouc přehrála Litvínov 3:1.   



Kváča vychytal první výhru v extralize

Třinec začal na domácí poměry spíše opatrně až rozvážně. Po vlažné úvodní desetiminutovce se chopila iniciativy Kometa, která si aktivním napadáním na domácích vynutila několik chyb. Tu první ještě ve 13. minutě po střele Muellera zastavilo břevno, ale v 18. minutě už uhodilo. Tlak Komety zúročil tečovanou střelou pod horní tyčku a gólman Kváča v třinecké premiéře poprvé inkasoval.

Charakter zápasu ze startu druhé části úplně převrátila vyloučení. Domácí se po faulu Muellera usadili v útočném pásmu a Bukarts ve 22. minutě zužitkoval ideální Růžičkovu přihrávku. Vzápětí putoval na trestnou lavici Mallet a už po 33 vteřinách dal ve hře pět na čtyři vedoucí gól Růžička, který znovu ve spolupráci s Bukartsem pohotovou dorážkou z úhlu snadno trefil poodkrytou branku. Během 141 sekund Oceláři otočili skóre.

Třinec měl úvodní desetiminutovku druhé části pevně pod kontrolou a hosté se vinou vyloučení vůbec nedostali do hry. Po ráně Hrni je od třetího gólu ochránila tyč.

Pak ale přesilovky vrátily půdu pod nohy i Kometě. Ciencialův faul po parádní kombinaci v 31. minutě zblízka potrestal Kašpar a v podstatě z první lepší pasáže mistra ve druhé části vyrovnal. Při další přesile mohl Kašpar poslat Brno opět do vedení, ale také Kváčovi pomohla tyčka.

Třinec přiblížil k výhře ve 47. minutě Doudera, který si popojel na levý kruh a zápěstím překonal Vejmelku. Ale podobně pět minut před koncem znovu vyrovnal Holík, který z tandemu se Zaťovičem mířil přesně pod břevno.

Soupeři v závěru netaktizovali a šli za vítězstvím. Nerozhodl však domácí Werek ani Dočekal na protější straně. Utkání tak opět vyřešila početní výhoda - vyloučení Zaťoviče využil při hře čtyři na tři Hrňa.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych týmu poděkovat za výkon. V první třetině jsme hledali nohy, nemohli jsme to rozjet a tahali jsme za kratší konec. Ale dva rychlé góly z přesilovek ve druhé třetině nás nakoply. I Kometa ale dnes hrála přesilovky dobře a povedlo se jí srovnat. Pak jsme šli ještě jednou do vedení, ale mrzí nás lacině inkasovaná branka po naší ztrátě kotouče na modré čáře. To by se stávat nemělo. V prodloužení jsme to zlomili na naši stranu. Možná jsme brali dva body trochu šťastně, podržel nás i Petr Kváča."

Kamil Pokorný (Kometa): "Dovolím si tvrdit, že dvě třetiny při hře pět na pět jsme byli lepším celkem. Dostali jsme ale domácí do hry v úvodu druhé třetiny, kdy jsme jim nabídli tři přesilovky. Oni dvě proměnili a dostali se do zápasu. Nám se pak z přesilovky taky podařilo srovnat a v třetí třetině už to bylo vyrovnané. Domácí nám v úvodu dali gól, nám se povedlo srovnat, ale bohužel v prodloužení přišlo další vyloučení. A když Třinci nabídnete přesilovku čtyři na tři, je to složité bránit. Domácí tak získali bonusový bod."

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 4:3p. Hrňa vystřelil bod navíc pro Oceláře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:34. Roberts Bukarts, 23:55. Martin Růžička, 46:33. M. Doudera, 61:31. Hrňa

Hosté: 17:03. Bartejs, 30:07. Kašpar, 54:02. P. Holík

Sestavy

Domácí: Kváča (Hrubec) – Krajíček (C), Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.

Hosté: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Bartejs – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), Kusko – Dočekal, Hruška, Mallet – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Frodl, Komárek

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 035 diváků


Piráti ztrestali Spartu v přesilovkách

Utkání začalo šancí Koblasy, který si ale z mezikruží na Machovského nepřišel. Hosté mohli odpovědět v přesilových hrách, na zámořskou posilu Severočechů však vyzrát nedokázali. V 18. minutě tak otevřel skóre domácí Stránský, jenž potrestal Sillovo vyloučení.

I podruhé se Chomutov prosadil v přesilové hře. Na trestné lavici seděl Beran a Machovského překonal povedenou střelou obránce Valach. Třetí branku domácích měl na hokejce Marjamäki, jenž ale brankářskou oporu Sparty tentokráte nepřelstil.

Pražané se poté poprvé v zápase ubránili v oslabení, ve 37. minutě ale dostali další trest a inkasovali potřetí. Stránského střelu tečoval Jank a domácí vedli 3:0.

Do závěrečné třetiny vstoupila Sparta v oslabení a v brance s Honzíkem, který dostal šanci místo Machovského. Dokázal zlikvidovat dvě příležitosti Knota, ale ve 44. minutě kapituloval i on, když jej překonal Svoboda. Na 5:0 zvýšil už za tři minuty po přečíslení dva na jednoho Havel.

Upravit prohru Sparty mohl Jarůšek, v přesilové hře však trefil jen tyč. Sparta se tak poprvé v sezoně střelecky neprosadila a připsala si druhou prohru v řadě. Naplno bodovat nedokázala čtyřikrát za sebou. V tabulce je ale i nadále druhá.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Chomutov): "Měli jsme už od rána obrovskou motivaci, protože do Chomutova přijelo vynikající mužstvo, kterým Sparta rozhodně je. Na našich hráčích bylo vidět, že chtějí vyhrát. Podařilo se nám dát tři branky z přesilovek a pak rychle odskočit na 4:0, což rozhodlo. Jednoznačným klíčem k úspěchu byly využité přesilovky, ubráněná oslabení a vynikající výkon Justina Peterse. Jsme strašně moc rádi, že jsme vyhráli a strašně moc si toho ceníme."

Uwe Krupp (Sparta): "Nejprve bych chtěl pogratulovat Chomutovu, kterému vyšly přesilové hry. Podruhé za sebou jsme nebyli připraveni na začátek zápasu, to musíme zlepšit. Dostali jsme od soupeře velkou lekci. V neděli musíme lépe začít a předvádět lepší hru."

SESTŘIH: Chomutov - Sparta 5:0. Poslední Piráti rozstříleli Pražany
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:29. J. Stránský, 24:18. Valach, 37:05. Jank, 44:31. T. Svoboda, 47:07. J. Havel

Hosté:

Sestavy

Domácí: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Mrázek – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.

Hosté: Machovský (41. Honzík) – Delisle, T. Voráček, Blain, Tomáš Dvořák, Gregorc, Košťálek, M. Jandus – Kudrna, P. Vrána, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát – Jarůšek, Sill, Rousek – Beran, Smejkal, Pšenička.

Rozhodčí

Hribik, Bejček – Kis, Rampír

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

4 312 diváků


Výhru Energie vystřelil matador Skuhravý

V úvodní třetině se od první minuty hrál útočný hokej. Z řádné hrací doby neuplynula ani minuta a postřeh Novotného prověřil jedovatou střelou Cingel, o chvíli později poté zcela osamocený Paulovič.

Díky Lapšanskému a nechtěné teči hostujícího Pichého se však jako první brankově prosadili v 7. minutě domácí. Nepříjemný moment se odehrál v 10. minutě, když po nedovoleném zákroku Pavlíka padl unikající Gorčík na nepřipraveného hradeckého brankáře Maxwella, který se k úlevě hráčů i diváků po několikaminutovém ošetřování vrátil do hry.

Východočeši se od úvodu druhé třetiny tlačili za vyrovnáním. Nebezpečnou teč Vincoura a následně tutovku Rákose výtečným zákrokem zlikvidoval Novotný. Na druhé straně v polovině zápasu orazítkovala bomba Kovačeviče od modré jen tyč hradecké branky.

Hosté se dočkali vyrovnání ve 32. minutě, kdy přihrávku Zámorského využil Smoleňák. Po rozhárané mezihře a nenápadné střele vrátil Energii vedení ve 38. minutě agilní Lapšanský. Hezké gesto fair play předvedl ve 40. minutě Novotný, který odvolal na něj odpískaný faul Zámorského.

Ve třetí třetině mohli Západočeši odskočit na dvoubrankový rozdíl, Grígerovu střelu ale Maxwell zlikvidoval. Hradec udeřil ve 48. minutě při vyloučení Šenkeříka. Pavlíkovu střelu odraženou od zadního mantinelu podruhé do branky "uklidil" Smoleňák.

Vítězství za tři body se mohlo přiklonit k oběma týmům, ale když Stloukal minutu před koncem základní hrací doby neproměnil svou příležitost, dospěl zápas do prodloužení. V něm mohl rozhodnout Dragoun, kterým bekhendovou střelou ve vlastním oslabení nastřelil jen tyč.

Vítěze tak určily až nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Energie. Karlovy Vary tak oslavily návrat domů po čtyřzápasové sérii utkání na kluzištích soupeřů vítězně.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Jsem rád, že jsme po nepovedeném středečním utkání dokázali přepnout v hlavách a vrátit se k hokeji, který jsme praktikovali před pauzou. Nebylo to úplně jednoduché, v Litvínově jsme dostali trošku sprchu. Nechtěli jsme ale panikařit. Vstoupili jsme do utkání dobře, dali jsme první gól. Hradec byl aktivnější na kotouči, vytvářel si tlak, vyložených šancí jsme však měli více my. Proto si myslím, že jeden bod navíc jsme si zasloužili."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "V první třetině jsme měli trošku deficit z reprezentační přestávky. Bylo vidět, že Vary jsou rozehrané, vlítly na nás a dostaly nás pod velký tlak. Měli jsme, co dělat, abychom to zvládli. Dostali jsme gól a druhou třetinu jsme to trošku otevřeli. Zvýšili jsme pohyb, měli jsme i šance. Avšak tím, jak jsme to otevřeli, tak Vary hrozily z brejků. Měly spoustu přečíslení dva na jednoho. Jsme rádi, že se nám ve třetí třetině podařilo srovnat, šance rozhodnout pak byly na obou stranách. V prodloužení jsme zase udělali zbytečný faul, vypadli jsme z tempa a nájezdy to je loterie. Měli jsme možnost několikrát rozhodnout, ale nepovedlo se."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mountfield HK 3:2sn. V 10. sérii rozhodl Skuhravý
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:10. Lapšanský, 37:21. Lapšanský, . Skuhravý

Hosté: 31:54. Smoleňák, 47:46. Smoleňák

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák (A), Kozák, L. Vágner – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

Hosté: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (C), Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, Piché – Rákos (A), Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Lessio, Bičevskis, Paulovič – M. Chalupa, Dragoun, Vopelka.

Rozhodčí

Jeřábek, Petružálek – Malý, Špůr

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3906 diváků


Gól navrátilce Filippiho k výhře nestačil

Úvodním tlakem se prezentovali hosté, ale v první velké šanci se ocitl domácí Knotek, který orazítkoval tyčku. Do vedení šli Bílí Tygři, když úvodní přesilovku zápasu zužitkoval po přihrávce Kvapila Hudáček. Liberci však vedení vydrželo jen necelou minutu.

Od betonu brankáře Schwarze se puk dostal k Najmanovi, který svou druhou extraligovou brankou v kariéře srovnal na 1:1. Za tři minuty našel Knotek bekhendem místo pod Schwarzovým betonem a za stavu 2:1 pro Boleslav šel do liberecké branky další gólman s mladoboleslavskou minulostí Will.

Toho na ledě přivítal Knotek forhendovou střelou z pravého kruhu a svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Na prolomení střeleckého půstu si musel počkat až do třináctého zápasu a hned se trefil dvakrát.

Úvod druhé části patřil opět Bílým Tygrům, kteří dobrý nástup tentokrát dokázali vyjádřit i gólově. Lenc, jenž nastoupil na ledě svého mateřského klubu poprvé jako soupeř, našel na brankovišti volného Filippiho, který si osladil gólem návrat na extraligový led po angažmá v Chabarovsku.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Skalický na levém kruhu našel přesně Klepiše, který se z tohoto prostoru příliš často nemýlí. Skóre uzavřel Skalický, jenž dorážkou vlastní střely zvýšil na 5:2 pro Boleslav.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Liberec má vynikající tým a já jsem si přál, abychom s nimi co nejdéle drželi krok. To se nám dařilo, a i když byl soupeř chvílemi lepší, tak jsme to bojovností uhráli. Někdy dáte tři góly ze tří střel, jako dneska, a někdy vám tam nespadne nic."

Filip Pešán (Liberec): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, byli jsme aktivní, dali jsme gól a měl jsem pocit, že můžeme zápas kontrolovat. Jenže pak jsme obdrželi tři branky po sobě, což asi rozhodlo zápas. Domácí pak začali dominovat. My jsme ještě snížili a mohli jsme bojovat o otočení, ale Boleslav po první třetině byla lepší a vyhrála."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 5:2. Domácí potvrdili rostoucí formu, porazili dalšího těžkého soupeře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:53. Najman, 08:56. T. Knotek, 11:19. T. Knotek, 42:52. Klepiš, 46:00. Skalický

Hosté: 05:13. L. Hudáček, 23:43. Filippi

Sestavy

Domácí: Krošelj (Groh) – Kotvan, Dlapa, Němeček, Pláněk, Bernad, Kurka, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pacovský, P. Musil, Látal – Šťastný, T. Knotek, Martin Procházka – Pabiška, Najman, P. Kousal.

Hosté: Schwarz (9. Will) – Šmíd (A), Doherty, Derner, Stříteský, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Valský – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – J. Vlach, Jeník, M. Zachar – Teplý.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Lhotský, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav


Berani vynulovali Ostravany

V dresu domácích nastoupila nová posila z Liberce, útočník Lakatoš. Trenéři jej zařadili do elitní formace. Diváci viděl v první třetině jen dvě vážnější akce, se kterých ale vyšli vítězně brankáři. Květoně vychytal Sedláček, Poletína pak hostující Bartošák.

Prostřední dvacetiminutovka jednoznačně patřila domácím. Obrana Vítkovic často hrubě chybovala, čehož Zlínští využívali. Nejdříve se dostal do brejku Honejsek, místo kotouče ale skončil v síti on. Ve 23. minutě už ale Berani vedli. Rána kapitána Žižky od modré čáry skončila až za Bartošákem.

Za čtyři minuty bylo pro hosty ještě hůř. Do samostatného úniku se dostal Freibergs, jehož sice Bartošák vychytal, na dorážku Kuldy už byl ale krátký. A za další čtyři minuty se radovali Zlínští potřetí. Kubiš našel volného Ondráčka, který poslal kotouč nad rameno vítkovického gólmana. Hosté následně měli dvě velké šance dostat se zpět do hry, Sedláček ale předváděl skvělé zákroky.

Třetí třetina byla trochu divoká. Oba celky měly na svém kontě vyložené šance, skóre se ale neměnilo. Vítkovičtí marně dobývali Sedláčkovu branku, poslední možnosti se jim naskytly v závěrečné pětiminutovce. Nejprve mohli hrát po faulu Šlahaře přesilovku, hned za vteřinu ale putoval na trestnou lavici i Stránský. Hosté se nakonec jen přeci dočkali přesilovky čtyři proti třem trvající 70 vteřin, tu navíc ještě vylepšili o odvolání brankáře, ovšem čisté konto Sedláčkovi už nesebrali.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Přežili jsme první třetinu, kdy byl soupeř o něco lepší. V celém zápase nás podržel Jakub Sedláček. Za stavu 3:0 rozhodovala každá minuta navíc, kdy jsme neinkasovali. Kdyby soupeř dal nějaký gól, nakoplo by ho to. My jsme proměnili své šance a máme tři body."

Jakub Petr (Vítkovice): "Dnes to má dvě roviny. V úvodu jsme čekali totální forčekink soupeře, paradoxně jsme to ale byli my, kdo jsme drželi ze začátku otěže. Měli jsme šance, soupeř nám dal ale lekci z produktivity v průběhu druhé třetiny. Nechci nijak snižovat výkon domácích a jejich brankáře, ale stalo se nám poprvé v sezóně, že jsme nedali ani gól. A tím se dostáváme ke druhé rovině. Neplnili jsme vůbec svůj standard ve hře bez puku, to byla hlavní příčina naší porážky. U všech gólů jsme měli špatně rozebrané hráče."

SESTŘIH: Zlín - Vítkovice 3:0. Hosté padli po čtyřech výhrách
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:26. Žižka, 26:33. E. Kulda, 30:56. J. Ondráček

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Lakatoš, J. Ondráček – E. Kulda, Honejsek, Okál – Poletín, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Popelka, Š. Kratochvíl.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – Szturc (A), O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – D. Květoň, Pytlík, Baláž – Toman.

Rozhodčí

Šír, Harnebring – Ondráček, Hynek

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

4305 diváků


Zápas přerušilo rozbité plexisklo

Olomouc do zápasu vstoupila lépe a už po 72 sekundách hry se zásluhou Ostřížka dostala do vedení. Vyrovnat mohl Jurčík, Konráda ale nepřekonal. Oba brankáři chytali výborně a zlikvidovali řadu příležitostí, Janusovi při střele Knotka pomohla tyč.

Severočeši mohli vyrovnat v přesilové hře, Knotkovo vyloučení ale nepotrestali. Stejně si vedli v první třetině výrazně střelecky aktivnější Hanáci při Hüblově trestu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pokračovali Olomoučtí v tlaku. Švrček ještě Januse nepřekonal, ve 26. minutě ale již zvýšil na 2:0 svou první brankou v sezoně Dujsík. Na druhé straně zlikvidoval další šanci Jurčíka pozorný Konrád.

Ve 29. minutě bylo utkání na delší dobu přerušeno kvůli prasklému plexisklu, s pauzou se lépe vyrovnali domácí. Začali hned v početní výhodě a vyloučení Romančíka dokázali využít. Na 3:0 zvýšil aktivní Knotek. Litvínov zvýšil aktivitu, najít recept na Konráda se mu ale nedařilo. Když už slovenského gólmana Mikúš překonal, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Severočeši byli ve druhé i třetí části střelecky aktivnější. Ščotka v přesilovce trefil jen tyč. Snížit se Litvínovu podařilo až v 57. minutě, kdy se prosadil Válek. Více zdramatizovat duel však hosté nedokázali ani v závěrečné power play.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Do utkání jsme dobře vstoupili, měli jsme pohyb, byli jsme silní v osobních soubojích a měli jsme dostatek střeleckých a možná, že i gólových šancí. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli, protože po dvanáctidenní pauze je vítězství velmi důležité. Potřebovali jsme se po špatných zápasech vrátit k výkonům, které jsme předváděli na začátku sezóny. V minulých zápasech jsme soupeřům hodně gólu darovali a toho jsme se dnes chtěli vyvarovat."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nepodařilo se nám navázat na středeční výkon z domácího utkání. Od začátku jsme neměli dobrý pohyb a myslím si, že ve všech herních situacích byli domácí lepší. Naše hra se o malinko zlepšila asi pět minut před koncem druhé třetiny a ve třetí části. Jak už jsem ale řekl, domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli."

SESTŘIH: Olomouc - Litvínov 3:1. Tři body zůstávají na Moravě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:12. Ostřížek, 25:23. Dujsík, 30:00. J. Knotek

Hosté: 56:10. Válek

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Škůrek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Strapáč, Kolouch, Irgl – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – Burian, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Holec.

Hosté: Janus (Hanuljak) – Ščotka, Porseland, Baránek, Hunkes, Suchánek, Romančík, L. Doudera – Válek, J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – Trávníček, M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Tošenovjan, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4271 diváků


Trápení Plzně ukončil nájezdník Němec

Až do deváté minuty se hrál opatrný hokej, ale gól Hollanda od modré čáry všechno změnil. Plzeňští při něm neúspěšně reklamovali postavení hráče v brankovišti, nicméně za necelou minutu dokázali srovnat, když se zblízka trefil dorážející Preisinger. Domácí Kusý následně označkoval jen břevno, a tak osamocený Allen otočil stav ve prospěch Škody.

Plzeň byla střelecky výrazně aktivnější, ale Dynamo dokázalo z minima šancí vytěžit vyrovnávací gól. V závěru první třetiny skončila ve Frodlově brance šikovná teč Poulíčka. To byla však na dlouhou dobu poslední gólová radost v hale. Ve druhé třetině ani jedna branka nepadla, i když šancí bylo k vidění dost.

Vedení mohl Pardubicím vrátit Treille, jenže ve stoprocentní šanci minul branku. Kacetla zaměstnala střela Stacha, kdy musel zasáhnout lapačkou. Domácí brankář měl o poznání více práce, ale Plzeň nedokázala svou převahu zúročit, přestože měla na rozdíl od soupeře k dispozici dvě přesilovky. S remízovým stavem nepohnul ani dorážející Kracík, který ztroskotal na Kacetlovi.

Ve třetí třetině se obě mužstva zaměřila hlavně na obranu a dlouho se hrálo bez větších příležitostí. Pardubice nezahrozily ani při své první přesilovce v utkání. Až po deseti minutách měl velkou šanci plzeňský Němec, ale chybu v pardubické obraně nepotrestal. Dynamo mohlo rozhodnout v závěru, ale Dušek svou šanci spálil a při následné přesilovce úřadoval Frodl. V oslabení provětral Kacetla také ujíždějící Straka.

Zápas za stavu 2:2 dospěl do prodloužení, do kterého si Pardubice přenesly 50 vteřin přesilovky čtyři na tři. Výhodu však nevyužily a stejnou možnost poté dostala i Plzeň. Hosté byli sice nebezpečnější, ale ani oni nájezdy neodvrátili.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Na rovinu musím přiznat, že to je první utkání pode mnou, které jsme neodehráli dobře. Hlavně jeho úvod. Klobouk dolů před výkonem Plzně na začátku zápasu, byli nažhavení a odpočatí. My jsme měli v nohách těžké utkání v Brně. Postupně se mužstvo zvedalo, naštěstí se Plzeň neutrhla do většího vedení, a ve třetí třetině se hra vyrovnala. To už jsme stíhali, začali hrát zodpovědněji a postupně jsme se dopracovávali třeba i k výhře. Podruhé jsme selhali v nájezdech, ale po průběhu jsem s bodem spokojený."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Nebylo to pro nás nic jednoduchého, předtím jsme čtyři zápasy v lize prohráli. Ještě se to zkomplikovalo tím, že jsme ve středu nehráli. Pardubice tak byly rozehranější. Chtěl bych poděkovat mančaftu, že jsme dneska ubojovali dva body, a věřím, že se to odšpuntuje a herně ještě o něco zlepší. Musíme bojovat a z podobných zápasů získávat body."

SESTŘIH: Pardubice - Plzeň 2:3sn. Indiáni ukončili sérii čtyř porážek v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:04. Holland, 17:05. Poulíček

Hosté: 09:02. Preisinger, 13:40. Allen, . V. Němec

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Hrabal, Děrvuk, Čáslava – Skokan, Bubela, Treille – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – Vondráček, Dušek, Perret – Mandát, Poulíček, Kusý.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Jones, J. Kindl, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Allen, Pulpán – Gulaš, Kracík, Straka – V. Němec, Nedorost, D. Kindl – Kratěna, Preisinger, Stach – Eberle, Kodýtek, Indrák.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Brejcha, Jelínek

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Plekanec trénoval na Kladně. Jasno bude do čtrnácti dnů, ujišťuje útočník
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud