Jiří Vítek
16. listopadu 2018 • 20:36

Klub okousaných nehtů. Zápasy Komety, to jsou nervy až do konce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu, třetí tým extraligové tabulky. Čekali byste dominantní mužstvo, které soupeře válcuje a sem tam zaváhá? Nikoliv. Pokud Kometa vyhrává, tak v úsporném režimu. Z osmnácti utkání si připsala jedenáct vítězství, přesto zůstává jediným týmem, který dosud nevyhrál o více jak dvě branky. Jenže jak se říká v jedné divadelní hře: Podstatný jsou body a je jedno jak.



Vše souvisí s ofenzivní silou, která se koncentruje do prvního útoku. Zaťovič – Holík – Mueller se podílí na většině gólové produkce, naposledy tomu tak bylo dnes proti Třinci. V hale, kde na jaře zvedli nad hlavu Masarykův pohár, tentokrát Brňané padli 3:4 po prodloužení.

Zase to byly nervy až do konce, v případě Komety nic nevídaného. Mistr umí soupeři sebrat body, ještě lépe mu ale jde hlídání výsledku. Žádný hladový vlk, který do soupeře bušil hlava nehlava a chtěl mu uštědřit co největší debakl.

Ke zmiňované trojici se v posledních zápasech gólově přidal Lukáš Kašpar , zbytek útočníků se však zatím hledá. K rozložení ofenzivní síly do čtyř formací, jako tomu bylo v předchozích sezonách, má Kometa zatím daleko. Ani absence Martina Erata by vzhledem k silnému kádru neměla být omluvou.

V úvodu sezony si hráči chválili především fakt, že nedostávají moc gólů. Výhry 4:2, 3:2, 2:1, 3:1… Hlavně aby držela defenziva, na druhé straně hřiště se to časem zvedne.

Jenže gólová smršť ne a ne přijít. Brno k ní mělo několikrát našlápnuto, v domácím zápase se Zlínem to v desáté minutě vypadalo, že si ševci odvezou pořádný příděl. Jenže nic, mašina se zadrhla a z debaklu na soupeřově účtu opět sešlo.

Všech zbylých třináct extraligových týmů už má v této sezoně na kontě alespoň čtyři výsledky s třígólovým rozdílem a minimálně jednu takovou výhru, naposledy se dnes dočkal Chomutov. Jen Kometa jako by chtěla divákům dopřát co největší vzrušení – jedna prohra o tři góly v domácím utkání s Libercem, zbylých sedmnáct zápasů skončilo o gól či o dva.

Znovu připomínám – Kometa sbírá body, takže ji nemusí děsit odstup od nejlepších; na vedoucí Liberec ztrácí pouhé čtyři body. Pro potěchu svých příznivců by však jednou mohla odšpuntovat i zbylé tři kanóny, fanoušci by to jistě uvítali. A ani sebevědomí by to neuškodilo.

Gólman Petr Kváča se dočkal prvního vítězství v extralize. V dresu Třince vychytal výhru nad Kometou
Gólman Petr Kváča se dočkal prvního vítězství v extralize. V dresu Třince vychytal výhru nad Kometou

Třinec - Kometa Brno: Je rozhodnuto! Bod navíc pro domácí zařídil Hrňa, 4:3
Video se připravuje ...

Třinec - Kometa Brno: Holík krásnou střelou zápěstím vyrovnal na 3:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud